ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
14 Kasım 2013 Perşembe - 13:44

Baran ‘Liderlik ve Zaman Yönetimi’ni anlattı

Erzurum’da, Erzurumlu Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) tarafından düzenlenen ve ERGİAD üyesi firmalarda çalışan personellere yönelik “Liderlik ve Zaman Yönetimi” semineri verildi

Baran ‘Liderlik ve Zaman Yönetimi’ni anlattı

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da, Erzurumlu Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) tarafından düzenlenen ve ERGİAD üyesi firmalarda çalışan personellere yönelik “Liderlik ve Zaman Yönetimi” semineri verildi
Daha önce, ERGİAD ve Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) çalışanlarına “Liderlik Programı ve Temel Hafıza Teknikleri” eğitimini veren Eğitimci Ziya Baran, büyük bir ilgi toplamıştı. ERGİAD Seminerin bu bölümünde verilen eğitime ilginin çok yoğun olmasından dolayı izleyiciler salona sığmadı ve kapıda yığılmalar yaşandı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe, Eğitimci Ziya Baran’ın Türkiye’de kişisel gelişim alanında uzman ve tüm Türkiye’de aranan çok değerli bir eğitimci olduğunu belirterek böyle bir eğitimi üyelere verdiği için teşekkür etti. Daha sonra ERGİAD Kariyer Merkezi sorumlusu Şener Ardahanlı yaptığı konuşmada verilen eğitimin önemine değinerek Erzurum’da bu tarz eğitimlere çok ihtiyaç duyulduğunu ve temennilerinin bütün Erzurumlu iş insanlarına bu eğitimin verilmesi olduğunu söyledi.
Kişisel Gelişim ve Eğitimci Ziya Baran, başarının altında odaklanma ve kararlılığın olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Siz öyle inançlı ve öyle bir duygu ile istediğinize inan ki, ellerinize yağmurun yağması için duaya kaldırdığınızda, ellerinizin inmesiyle yağmurun bardaktan boşalırcasına yağacağına kanaat getirin. Bir hedefiniz varsa, hedefinize ulaşacağınızdan yüzde yüz inanın. Anne, babalar olarak biz iyi bit duruşa sahip olmalıyız. Bu duruşta cesaret çok önemlidir. Onları teşvik eden, güven veren cümleler ile telkin edin. Olumlu cümleler kurun. Sıkı sıkıya tuttuğunuz düşünceleriniz, inançlarınıza dönüşür. Ben bu işi başarabilirim dediğiniz zaman buna inanmış olursunuz ve bu inandığınız şey sizin kaderiniz olur.”
DÜŞÜNCENİZİ DEĞİŞTİRİN HER ŞEY DEĞİŞSİN
Baran, seminer boyunca izleyicilerin pür dikkatini çekerken verdiği mesajlarla izleyicilerden beğeni alırken konuşmasına şöyle devam etti; “Zihinlerinizin derinliklerine inerek değişime oradan başlayın. Düşünceyi değiştir, otomatik olarak her şey değişir. Mimar Sinan yaptığı camilerin tasarımını öncelikle zihninde tasavvur etti, daha sonra kâğıda döktü ve ustalar gelip inşa etti. Birbirinizi sevin, işinizi sevin ve işinizin gereğini yapın. Bizim hayata bakış açımız çok çok değerlidir.
Yeryüzünde en değerli varlık insandır, bakışınızı böyle değiştirin. Kelimelerin insan zihninde inanılmaz etkisi vardır. Olumlu cümleler cesaretleri arttırır. İnsanın en güçlü sıfatı “kelam”dır. Bu insana özgü bir lütuftur. Çocuklarımızı cesaretlendirelim, motive edelim, olumlu doğru kelimeler seçelim, ne kadar çok birbirimizi seversek, işyerimiz, evimiz o kadar çok başarılı olur. Daha yumuşak ve aynı amacı güzden konuşmalarda negatif cümleler kullanmayın. İnsanlar iş yerlerinize bir şeyler almaya gelmezler, insanlar takdir edilmeyi bekler ve değerli olduklarını hatırlanmasını isterler.
BAŞARILI İNSANLAR OLUMLU DÜŞÜNENLERDİR
Su, bitki ve bütün canlılar sevgiden etkileniyor. Kâinat sevgi üzerine kuruludur. Başarılı insanların farkları sahip oldukları olumlu düşünceleridir. İnsanların bizi sevmesinin, peşimize düşmesinin sebebi tipimiz ya da dış görünüşümüz değil düşüncelerimizdir. Aklınızda olumlu cümleleri tutun, aklınızda tuttuğunuz her olumlu cümle bakışınızı değiştirir. Başarının altında yatan tek sır sevgi, sevgi sevgi.”
Seminere katılanlardan büyük ilgi gören programın temel amacına değinen ERGİAD Kariyer Merkezi Sorumlusu Murat Hoşgeldioğlu şunları söyledi; “Kurum-kuruluş yöneticilerinin, ortak hareket etme davranış becerilerinin geliştirilmesi yolu ile çalışanların motivasyonu ve iş verimi üzerinde olumlu artırımları görmek istedik. Derneğimizin hedeflerine ulaşabilmesi amacıyla yürütülen tüm yönetim faaliyetlerinde sistem yaklaşımı anlayışının yerleştirilmesine yardımcı olmak, şirkette doyumlu bir çalışma ortamı yaratmak ve bunların doğal bir sonucu olarak huzurlu ve güvene dayalı bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla ‘Liderlik ve Zaman Yönetimi’ adlı semineri verirken v.b. eğitim seminerlerinin tüm Erzurumlu işinsanlarına da verilmesini ve hepsinin istifade etmesini istemekteyiz.” Ayrıca Ardahanlı, Eğitimci Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran’a ve tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek bu tarz seminerlerin devam edeceğini söyledi.

 
Polis Radyosu asayiş habercilerini ağırladı
 
TYB sohbet etkinlikleri başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kerbela Şehitleri gözyaşlarıyla anıldı
Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin bin 374. yıldönümü nedeniyle ...
‘Kerbela, her müminin ortak acısıdır…’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt ...
ETÜ Kariyer Günleri başlıyor
Erzurum Teknik üniversitesi Kariyer Günleri başlıyor. Geleneksel hale ...
 
Karasu ‘Pozitif Yaşam’ı anlattı
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) Akademi Birimi tarafından ...
Erzurumlu Kadınlar ‘Ortak Akıl’da birleşti
Erzurum’da bulunan kadın dernekleri bir araya gelerek, Erzurum Kadın Platformu ...
Sarıkamış harekatı dünyaya anlatılacak
Kars ve Erzurum sınırları içerisinde bulunan Sarıkamış Allahuekber Dağları, ...
 
‘Organ bağışı en büyük sadakadır’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, organ bağışının İslam ...
Çınar’dan ‘Organ bağışı caizdir’ fetvası
İl Müftüsü Hasan Çınar, şartlar uygun olduktan sonra organ naklinin caiz ...
Haklı tespitler, mükemmel vurgular
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, gelişen teknoloji ile ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva