ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
26 Haziran 2015 Cuma - 15:50

Bağımlılıkla mücadeleye dev destek

Kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkla mücadele konusunda 149 projeye 10 milyon 856 bin 50 TL destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu konuda etkin rol üstlenmeyi sürdürüyor.

Bağımlılıkla mücadeleye dev destek

Kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkla mücadele konusunda 149 projeye 10 milyon 856 bin 50 TL destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu konuda etkin rol üstlenmeyi sürdürüyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşumunu sağlamak için bakanlık olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti.

Bakan Kılıç, 26 Haziran "Dünya Uyuşturucu Madde Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, bakanlık olarak bugüne kadar bağımlılıkla mücadele konusunda 149 projeye 10 milyon 856 bin 50 TL maddi kaynak sağladıklarını açıkladı. Kılıç, "Ne kadar bütçe ayırırsak o kadar başarılı oluruz değil, bazen bir ses, bir dokunuş, bir bakış uyuşturucuyla mücadele edeni başarıya ya da başarısızlığa götürebilir. Antalya'da 100 kişiye formatör eğitimleri verdik. 200 gencimizi Antalya'daki kampımızda bir araya getirerek mücadelelerine destek verdik. Ceza infaz kurumlarında olan genç kardeşlerimize de Adalet Bakanlığımızla ortak çalışarak destek veriyoruz. Tabii Başbakanımızın talimatıyla kurulan narkotik timin hayata geçirilmesiyle çok farklı bir boyuta taşındı mücadelemiz" ifadelerini kullandı.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ETKİN ROL

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak için destek olduğu ya da bizzat başlattığı pek çok çalışma ile sporcuya, antrenöre, kamplara katılan gençlere ve dezavantajlı gence ulaşıyor. Türkiye'nin her bölgesindeki antrenörlere ulaşmak için başlatılan "Bağımlılık ile Mücadele Farkındalık Eğitimi" programı ile İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz bölgelerindeki antrenör eğitimleri tamamlanırken, bu program sonunda Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı bin 803 antrenöre eğitim verilmesi planlanıyor.

81 ilde faaliyet gösteren gençlik merkezlerinde uyuşturucu ile mücadele konusunda Yeşilay ve Emniyet Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde seminerler, konferanslar ve bilgilendirme toplantıları yapılırken, Ocak ayında 200 kişiye bağımlılıkla mücadele alanında lider yetiştirme eğitimleri verildi. Bakanlığa bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilere yönelik farkındalık projeleri de programlara eklendi ve 100 yurt müdürlüğünde "Gençlik Sorunları ve Bağımlılık" konferansları ile 3 bin 464 öğrenciye ulaşıldı.

Sağlık Dairesi Başkanlığı tarafından Sporcu Eğitim Merkezleri’nde (SEM) ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri’nde (THOM) yürütülmekte olan sporcu, antrenör ve yöneticileri kapsayan bilgilendirme ve eğitim çalışmaları devam ediyor. Bunun yanı sıra 2014 yılından itibaren yaz gençlik kamplarının her döneminde kampa katılan gençlere Yeşilay aracılığı ile uyuşturucu ile mücadele eğitimleri veriliyor.

 

DEZAVANTAJLI GENÇLER İÇİN FARKINDALIK VE MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Bakanlık, yapmış olduğu projelerde bağımlılığa karşı farkındalık çalışmalarının yanı sıra bu alanda dezavantajlı gençlere de ulaşarak onlara yardım elini uzatıyor. Uyuşturucu kullanımından dolayı denetimli serbestlik altına alınmış yükümlülere, boş zamanlarının yapılandırmasına ve bağımlılıklarının azaltılmasına yönelik birçok çalışma yürütülüyor. Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Ankara 1 No'lu Kapalı Ceza İnfaz Kurumları ile iki kez toplantı yapılarak, uyuşturucu kullanan hükümlü gençlerin rehabilitasyonuna yönelik planlamalar yapıldı. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile birçok ortak çalışma planlandı.

 

"KAPILAR KAPANMASIN" PROJESİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortağı olduğu projelerle ceza ve infaz kurumlarında bulunan 21 yaş altındaki gençler için "Kapılar Kapanmasın" adlı proje hayata geçirildi. Bu proje ile tutuklu gençlerin rehabilitasyon süreçlerinin hızlandırılması, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile genç hükümlülerin yeniden sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak amaçlandı. Kars, Erzurum, Ardahan, Ağrı ve Iğdır'daki cezaevlerinden denetimli serbestlik ön koşulu ile tahliye edilmiş 400 gencin Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü'ne katılımları sağlandı. Bunun yanı sıra 81 ili dolaşan Çanakkale Tiyatro Grubu'nun gençlik merkezlerinde uyuşturucu ile mücadele konulu tiyatro gösterileri devam ediyor.

 YENİ ÇALIŞMALAR YOLDA

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yıl boyu gerçekleştirdiği bağımlılıkla mücadele ve farkındalık çalışmalarının bir kısmı devam ederken, diğer yandan yeni çalışmaların hazırlıkları sürdürülüyor. Gençleri bağımlılık yapan maddelerden korumak ve önleyici her türlü tedbiri almak için bakanlık bünyesinde uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji, kumar ve cinsel bağımlılıklar ile mücadele ve yaşam becerilerinden oluşan bir eğitim seti hazırlanıyor. Bu eğitimi alan bakanlık personelinin gençlik liderlerine, gençlik merkezi müdürlerine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürleri ile Spor Merkezlerinde öğrenim gören öğrencilere farkındalık eğitimleri vermesi planlanıyor.

Gençlik ve bağımlılıkla mücadele konusunda yazılmış olan tezlere yönelik bibliyografya çalışmasının yanı sıra "Gençlik ve Bağımlılık" adında 5 akademisyenin makalesinden oluşan bir kitap hazırlığı da tamamlandı.

 
Eroğlu’ndan Erzurum’a bir müjde daha
 
Aziziye nikah salonuna kavuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ekonomisi doğru rotada
M.AKDAĞ-TBB Risk Merkezi mayıs ayı protestolu senet verilerini paylaştı.
Molla Aşık Müdami tez konusu oldu
Ardahan’ın Posof ilçesinde yetişmiş ünlü âşıklardan Posoflu Sabit Müdami ...
Haram Kazanç ve Kul Hakkı
Pek çoğumuz, çocukken yaz tatillerinde köyümüzü ziyarete gittiğimizde ...
 
Doğum yardımı kriterleri açıklandı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, doğum yardımı ...
Korkmaz KÜNİB’i anlattı
Korkmaz, CNN Türk Televizyon Kanalı’nda yayınlanan “Eğitim ve Başarı” adlı programa konuk oldu.
Seçim analiz çalıştayı tamamlandı
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği, başta Erzurum olmak üzere Türkiye’deki ...
 
İşte Erzurum’un aile gerçeği
Dilek BAYRAK-Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan 14 il içinde kaba ...
‘Şiddete karşı yalnız değilsiniz’
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde başlatılan Kadına ...
‘Bugün bizim sevinç günümüz’
Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz Kur’an kurslarının başlaması vesilesiyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva