ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
14 Ağustos 2014 Perşembe - 12:44

BEAH, YM’de 7 yılda 5 bin hasta tedavi edildi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Yanık Tedavi Merkezi bölgesine ve çevre ülkelere verdiği hizmetlerle önder olma yolunda.

BEAH, YM’de 7 yılda 5 bin hasta tedavi edildi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Yanık Tedavi Merkezi bölgesine ve çevre ülkelere verdiği hizmetlerle önder olma yolunda.

 Bölgedeki tek merkezde 7 yılda 5 bin hasta tedavi edildi. Lice’deki patlayan tankerin 35 kişiyi yakarak ölmesiyle ülkedeki yanık merkezleri gündeme geldi. Yaklaşık 7 yıldır 5 binden fazla hastaya hizmet veren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi, bölgenin en önemli ihtiyacını karşılıyor. 21 personelle hizmet veren Yanık Tedavi merkezinde modern tıbbi teçhizatla hizmet veriliyor. Merkezde enfeksiyon riskine karşı olağanüstü tedbirler alınıyor.

 Hasta ziyaretleri için, camekanlı bölmeler oluşturularak, ziyaretçi bölümlerine konulan telefonlar vasıtasıyla hastalarını görmeye gelen ziyaretçiler, hasta odalarındaki steril ortama müdahalede bulunmadan, sağlıklı bir şekilde hastalarını ziyaret etmeleri sağlanıyor. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde meydana gelen tanker kazasında 35 kişinin yanarak hayatını kaybetmesinden sonra ülkedeki yanık merkezlerinin durumu gündeme geldi. Türkiye’de sayılı bulunan merkezlerden biri Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet veriyor. Lice’den gönderilen 6 yaralıdan 3’ünün hayatını kaybettiği yanık tedavi merkezinde 3’ünün hala tedavisi sürüyor. Sadece Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi değil komşu ülkelere hizmet veren Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Yanık Tedavi Merkezi 2 operatör doktor, 9 hemşire, 3 sağlık personeli, hizmetlisi ve diğer çalışanlarla birlikte 21 görevlinin bulunduğu Yanık Tedavi Merkezi’nde; , 2 küvet, 2 yıkama sedyesi, 1 ekstremite debritman cihazı,otomatik hasta taşıma sedyeleri bulunuyor.

 Yoğun bakım odalarına yerleştirilen kameralar vasıtasıyla, hastaların takipleri kesintisiz yapılıyor. Ayrıca, ayakta tedavi gören hastalar için de poliklinik hizmeti verilmekte. Hastane bünyesinde 12 yataklı önemli bir merkez olan Yanık Tedavi Merkezi’nde hizmete girdiği 1 Eylül 2008’den bugüne kadar 5 bin 183 hasta tedavi oldu. 1422 hastanın yatarak tedavi edildiği merkezde enfeksiyon riskine karşı olağanüstü tedbirler alınıyor. Hasta ziyaretleri için, camekanlı bölmeler oluşturularak, ziyaretçi bölümlerine konulan telefonlar vasıtasıyla hastalarını görmeye gelen ziyaretçiler, hasta odalarındaki steril ortama müdahalede bulunmadan, sağlıklı bir şekilde hastalarını ziyaret etmeleri sağlanıyor. Tüm sistemleri etkiliyor Yanık vakalarına şimdiye kadar ‘Yanık işte geçer yorumları yapıldığını belirten Yanık Tedavi Merkezi doktorları, bunun yanlış bir düşünce olduğunu dile getiriyor. Yanıkların vücuttaki tüm sistemleri etkilediğini belirten doktorlar, Erzurum’daki merkezin bölgedeki önemli bir ihtiyacı giderdiğini söylediler. Deneyimli personelin görev yaptığı merkezde bütün çalışanların sertifikaları bulunuyor. Her gelen sağlık çalışanının yanık ünitesinde görev yapamayacağını belirten doktorlar, “Pansumanlarda mikrop bulaşır. Onun için çalışanların bilgili olması gerekiyor. Yanık vakaları artınca yatak sayısını da artırdık. Ekip olarak yeterli ve eğitimliyiz” dediler. Her türlü yanık tedavi ediliyor Yaklaşık 7 senede 5 binden fazla hastanın tedavi gördüğü Yanık Tedavi Merkezi’nin bölgeye hizmet verdiğini belirten merkez yöneticileri, sadece bölgeden değil, komşu ülkelerden de tedaviye gelen hastalar olduğunu bildirdi. Enfeksiyon riskine karşı çok dikkatli bir hizmet verdiklerini belirten yöneticiler, “Burada günlük pansuman oluyorlar, hidroterapi yapılıyorlar, çok derin yanıklara debretman yada yara temizlemesi yapılıyor ameliyathanede. Ayrıca greft, parça ameliyatı nakil yapılıyor yani. Sağlam yerinden parça alınarak yaraya konuluyor. Bölge şartlarını düşünürsek eğer biz yanığa karşı çok verimliyiz. Her türlü yanığa tedavi uyguluyoruz. Hiç bir hastamızı geri çevirmiyoruz” dediler.

 Yetkililer Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanık tedavide sadece yurt içi değil yurt dışı hastalara da baktığını ve bunun ülke sağlık turizmi açısından çok verimli ve tanıtıcı olduğunu söylediler.

 
Bayram, Polis FM’de Anne Sağlığını anlattı
 
Sebze Bahçeleri Projesinde hasat zamanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayram, Polis FM’de Anne Sağlığını anlattı
Erzurum Polis Radyosu’ nun kuşak programlarından biri haline gelen “Sağlığın ...
Besici Yeni Hayvan Pazarını bekliyor
M.COŞKUN-Erzurum'da bulunan hayvan pazarına pislikten girilmiyor. Pazara ...
Doktor Milletvekilinden 'şarbon' uyarısı
Kurban Bayramı öncesi hastalığın hayvan ve yem taşımacılığı ile başka ...
 
TÜHAD’tan uyarı tonu tepkisi
Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği ...
EKPSS için Erzurum’dan 634 başvuru
İHSAN KUMRU-2014 Yılında ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli ...
Aziziye’de baz istasyonu tepkisi
Aziziye ilçesi Saltuklu Mahallesinde, Vali Vefik Kitapçıgil ilköğretim ...
 
Mutluluğu Erzurum'da yakaladılar
Afganistan’dan 2011 yılında savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan, Erzurum’a ...
Sertoğlu’ndan katliam iddialarına tepki
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, ilçede ağaç katliamı değil, ...
Sıcaklık tavan yapacak
DİLEK BAYRAK-Erzurum’da hafta boyunca hava sıcaklık değerleri yükselişini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva