ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>SİYASET
27 Temmuz 2014 Pazar - 03:44

BBP: ‘Yüreğimiz kan ağlıyor’

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı (BBP) İl Başkanı Yener Gözütok, Türk İslam coğrafyasının yaklaşan Ramazan Bayramı kan gözyaşı baskı ve zulüm altında karşıladığını söyledi.

BBP: ‘Yüreğimiz kan ağlıyor’

 ERZURUM (İHA) - Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı (BBP) İl Başkanı Yener Gözütok, Türk İslam coğrafyasının yaklaşan Ramazan Bayramı kan gözyaşı baskı ve zulüm altında karşıladığını söyledi.

 Rahmet bereket ve mağfiret ayı olan mübarek Ramazanı şerif ayının son günlerini yaşadığımızı söyleyen Gözütok mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bir taraftan büyük bir büyük coşku ve sevinçle diğer taraftan büyük bir acı hüzünle mübarek Ramazan bayramını karşılamaya ve yaşamaya hazırlanıyoruz. Bizim gibi pek çok İslam ülkesi de aynı durumda. Bizim büyük bir sevince ve coşkuya gark eden yüce Allah’ın bize bahşettiği Ramazan bayramı iken, hüzne ve acıya boğan ise İslam coğrafyalarında ki kan ve gözyaşı... Çünkü İslam coğrafyalarının bir kısmında yaşayan kardeşlerimiz bu bayramı huzur barış içerisinde yaşayamayacak. Acı kan ve gözyaşı içerisinde geçirecek. Özellikle son günlerde terörist ve katil İsrail’in Gazze’ye başlattığı saldırılar Gazze’li Müslümanların bayramını zehre çevirmiş durumda. Yaşananlar tam anlamıyla eksiksiz bir insanlık suçu…

Tüm insanlığın gözyaşlarını hak edecek türlü vahşet ve soykırıma işlenmesine rağmen, başta İslam Dünyası olmak üzere, kendi çoğunluklarına ve kardeşlik hukukunun gereğini yapmaları gerekirken ağızlarının içine baktığı ve müdahale etmeleri için ricacı oldukları Batı başkentleri olmak üzere tüm dünya olan bitenleri sadece seyretmeye devam ediyor.

İslam dünyasının bu korkak pısırık ve şahsiyetsiz tavrı kabul edilemez boyutlara ulaşmış durumda… Yönettikleri ülkelerde kendi vatandaşlarına karşı aslan kesilen bir kısım İslam ülkesi liderleri ve idarecileri “özde değil sözde” tavır almanın kolaycılığı ile insani ve İslami sorumluluklarından kurutulacaklarını sanıyorlar! Bağıran, çağıran, şikâyet eden ama elinde imkân olduğu halde, “dengeler adına” ve “elde ettikleri iktidarların ömrüne zeval vermeme” adına bu zulme karşı laftan ve iç politik manevra alanlarını genişletecek hamaset edebiyatından başka bir davranış ve duruş sergileyemeyen hatta ve hatta zalim İsrail’in ülkelerindeki temsilciliklerini dahi ülkelerine geri yollayamayan İslam Ülkerleri yöneticilerinin bu tutumunun mutlaka bir karşılığı olacaktır!

 Sadece Gazze mi? Başta Suriye ve ırak olmak üzere Somali’den Myanmar’a, Kafkaslardan Doğu Türkistan’a pek çok Türk İslam coğrafyası bayramı kan gözyaşı baskı ve zülüm altında karşılıyor. Özellikle Irak ve Suriye de ki Türkmen kardeşlerimiz kaderleri ile baş başa bırakılmış vaziyette. Türkmeneli bölgesindeki; Kerkük, Musul, Telâfer, Tazehurmatu buralara bağlı ilçe belde ve köylerde yaşayan Türkmenler yok olma ile karşı karşıya gelmiş vaziyette… Son birkaç ay içerisinde binlerce Türkmen katledilmiş, kadınlarına tecavüz edilmiş, çocukları sıcaktan ölüme terk edilmiş vaziyettedir. Orada yaşanan bu vahşet benzeri uygulamalar dünya gündeminde yer almadığı gibi maalesef Türkiye gündeminde de gerektiği gibi karşılık, sahiplenme ve yardım bulamamıştır. Ramazan ayı içindeki tüm ibadetlerimiz makbul olsun. Cenab-ı Allah gerçek anlamda bayram ruhunu yakalayarak; sosyal, manevi ve duygusal açılardan bayramı bihakkın idrak etmeyi tüm Müslümanlara nasip etsin…

Bu duygu ve düşünceler içinde nice bayramları sıhhat, huzur, birlik ve beraberlik coşkusuyla idrak etmeyi Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Başta Erzurumlu hemşerilerimin, büyük Türk Milletinin ve tüm din kardeşlerimizin Ramazan Bayramını tekrar tebrik ediyor en içten sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

 
ATAÜNİ GSF 225 öğrenci alacak
 
‘Bayramda coşkularımız eksik, sevinçlerimiz buruk’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazze'de barış, Filistin'e özgürlük için güvercin uçurdu
Erzurum'un merkez Yakutiye İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Ali Korkut, ...
Büyükşehir medyayı ağırladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentte görev yapan yerel medya ...
AK Parti il Başkanlığından bağış kampanyası
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı adayı Başbakan ...
 
Güllüce hemşherilerini yalnız bırakmıyor!
Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV), 24 Temmuz ...
SP Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşımı açıklandı
SP Erzurum İl Başkanı Ve Gik Üyesi Faik Çalık Cumhurbaşkanlığı seçiminde ...
Güllüce’den “İsrail’e tepkili” bayram mesajı
Güllüce, “Allah, katillerin adam öldürüp çocukları katlettiği zaman kadınlara ...
 
Bulutlar Ramazan’da verilen hizmetleri paylaştı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, On bir ayın sultanı olan Ramazan ...
‘Bizi Amerika'sı, İsrail’i Çizmiş, Bize Vız Gelir’
Güllüce, “Arada bir yazıyorlar başbakanımız için sizi çizdiler. Bizi çizsinler, ...
Çalık’tan, basiret, feraset ve dirayet temennisi
Mübarek Ramazan ayının manevi ikliminin, İslam dünyasından gelen acı haberlerle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva