ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>SİYASET
24 Temmuz 2014 Perşembe - 07:23

‘Bizi Amerika'sı, İsrail’i Çizmiş, Bize Vız Gelir’

Güllüce, “Arada bir yazıyorlar başbakanımız için sizi çizdiler. Bizi çizsinler, biz yeter ki Filistin’in yanında olalım, bizi çizsinler, biz yeter ki bu milletin yanında olalım. Amerika'sı çizmiş, İsrail’i çizmiş, bunlar bize vız gelir. Biz milletin yanındayız, millet bizi çizmesin o yeterli" dedi.

 ‘Bizi Amerika sı, İsrail’i Çizmiş, Bize Vız Gelir’

 M. MUTTALİP YALÇIN

 ÇORUM (İHA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Arada bir yazıyorlar başbakanımız için sizi çizdiler. Bizi çizsinler, biz yeter ki Filistin’in yanında olalım, bizi çizsinler, biz yeter ki bu milletin yanında olalım. Amerika'sı çizmiş, İsrail’i çizmiş, bunlar bize vız gelir. Biz milletin yanındayız, millet bizi çizmesin o yeterli" dedi.

 Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çorum’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Gülülce, İskilip Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada halka hitap eden Bakan Gülülce, Filistin’de yaşanan insanlık dramı ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamada bulundu.

 Filistin için söylenecek çok şeyin bulunduğunu dile getiren Bakan Güllüce, “Mübarek günde çocukların vücudunda 20-30 tane çivi bombasının olduğu, kadınların karnındaki çocuklara ateş edildiği bir dünya var. Zalimler dünyası oluşmuş. Utanmadan Amerika'sı, Almanya'sı, Fransa'sı, onun ölülerine baş sağlığı diliyor. 700’ü bulan Filistinli Müslüman için değil onun ölüleri için baş sağlığı diliyor” diye konuştu.

 Dünyada bunlara karşı çıkan, dünyayı örgütleyen, dünyaya bu haksızlığın karşısında dur diyen birilerinin gerektiğini dile getiren Güllüce, hiç kimsenin bugüne kadar söyleyemediği 'Birleşmiş Milletlerde, 200 devlete karşı 5 devlet ya 'hayır' diyor ya da 'evet' diyor. Böyle bir adalet olur mu? 5 mi büyük, 200 mü büyük' diyen bir başbakana, yiğit bir başbakana sahip olduklarını belirtti.

 Bu yüzden arada bir “dünya sizi çizdi” diye yazılar yazıldığına dikkat çeken Güllüce, “Bizi çizsinler Biz yeter ki Filistin’in yanında olalım. Bizi çizsinler biz yeter ki bu milletin yanında olalım. Amerika'sı çizmiş, İsrail’i çizmiş, bunlar bize vız gelir. Biz milletin yanındayız, millet bizi çizmesin o yeterli. Böyle şantaj yapıyorlar. Değil mi? İşte o “one minute” diye bir yiğit lazım dünyada. Dünyada insanlığın hakkını, hukuku koruyan bir güç belirdi. İki bakımdan. Bir yapı olarak sayın başbakan. İkincisi 12 yılda Türkiye’yi nereye getirdi. 12 yıl önce Türkiye, dünyayı konuşacak durumda değildi. Kendi memurunun maaşını verecek zamanı düşünüyordu.” ifadelerini kullandı.

“DÜNYAYI AYDINLATAN BİR ÜLKE HALİNE GELDİK”

O dönem Tuzla belediye başkanı olduğunu açıklayan Bakan Güllüce, “Yüzlerce fabrika kapandı. Kadınlar önümüze gelir, 'açız başkanım, namusumuzdan korkuyoruz' deyip ağlarlardı. Bir belediye olarak bu kişilerin hepsine yardım etmeye gücümüz yetmezdi. Bunlar 2001'de oldu. Gökten altın mı yağdı, yerden altın madenleri mi fışkırdı, ne oldu kardeşim? Ne oldu da bugün tank yapan bir ülke olduk, ne oldu da bugün helikopter yapan bir ülke olduk, ne oldu da bugün, Cuma günü açılışı yapılacak hızlı trene sahip olan, dünyada birkaç ülkeden biri olduk. Ne oldu da bugün herhangi bir vatandaşın uçağa bineceği kadar uçak havaalanlarımız olabildi. Ne oldu da bugün her şehrimizde üniversite oldu? Ne oldu biliyor musunuz? Aklı başında, milletiyle beraber olan bir başbakan ve onun ekibi geldi, 'işi, gücü millet' dedi, 'bu millete daha nasıl hizmet edebilirim' diye çabaladı, rabbim de yardımcı oldu. Dualarınız sayesinde de bugün Türkiye dünyada yıldızı parlayan, en hızlı kalkınan birkaç ülkeden birisiyiz. Dünya inşaat sektöründe ikinci olmuşuz. Düşünebiliyor musunuz? 30 milyar ihracattan 150-160 milyar ihracat yapan bir ülke olmuşuz. 500 milyar ihracatı hedefleyen bir ülke olmuşuz. Geleceğimiz hem kendi yönümüzden hem de dünyayı aydınlatan bir ülke haline geldik. Afrika'da bütün ülkeler, bakanlıklarımıza gelip, 'bize ağabeylik yapın' diyorlar. Avrupa'daki bazı ülkeler, bunu nasıl gerçekleştirdiniz diyor” şeklinde konuştu.

 Dünyanın bir adamı istemediğini anlatan Gülüce, “10 Ağustos'ta bir şeye dikkat edin. Dünya bir adamı istemiyor. Bir yerler bir adamı istemiyor. Büyük bir alimin bir benzetmesi var. Diyor ki, 'savaştasın, karanlıkta yolunu kaybettin, yani birliğini kaybettin. Düşman askerleri burada bir tarafa doğru top atışı yapıyorlar. Nereye gidersin? Akıllı adam diyor ki, 'düşman nereyi bombalıyorsa oraya gidersin. Çünkü senin birliğin oradadır'. Şimdi biz de şöyle düşüneceğiz, bu İsrail en fazla kime düşman? Bu Fransa Türkiye’de cumhurbaşkanı olarak kimi istemiyor? Bu Amerika, Türkiye’de cumhurbaşkanı olarak kimi istiyor? İşte kimi istemiyorlarsa biz onu isteyeceğiz. O da Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

 Bakan Güllüce, konuşmasının ardından İskilip Belediyesi’ni ziyaret etti. Güllüce’ye ziyarette Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan eşlik etti.

 Güllüce ve beraberindekiler İskilipli Atıf Hoca’nın mezarını ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

 
6 ayda 1.4 milyar harcama
 
‘İnancımız, mazlumun feryadına gözümüzü kapatmamıza engeldir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalık’tan, basiret, feraset ve dirayet temennisi
Mübarek Ramazan ayının manevi ikliminin, İslam dünyasından gelen acı haberlerle ...
‘Tarihimizden ders çıkarmalıyız’
Ak Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt', 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin ...
Öztürk devletin zararını sordu
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, TBMM ...
 
Aksak, “23 Temmuz cumhuriyetin temelidir”
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Erzurum Kongresinin 95. ...
TBMM Başkanı Çiçek Erzurum’da
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin 95. yıl dönümü ...
Erdoğan helallik istedi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında ...
 
AK Parti’de yeni dönem
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ...
‘Dualarımız Gazzeli kardeşlerimizle olacak’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Kadir Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Sekmen, Oltu'ya çıkarma yaptı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Oltu ilçesinde gezi ve incelemede bulundu
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva