ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>SİYASET
11 Mart 2015 Çarşamba - 05:24

‘Ayrım yapmaya kimsenin hakkı yok’

AK Parti Erzurum milletvekili aday adayı, Doğu Anadolu Basın Konseyi(DABKON) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İbrahim Aydemir,’Erzurum güneyi ve kuzeyi ile bir bütündür’ dedi.

‘Ayrım yapmaya kimsenin hakkı yok’

Erzurum’un bir birlik ve beraberlik şehri olduğu, ili bir takım ayırımlara tabi tutarak değerlendirmenin tarihi bir yanlış olacağına vurgu yapan AK Parti Erzurum milletvekili aday adayı, Doğu Anadolu Basın Konseyi(DABKON) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İbrahim Aydemir,’Erzurum güneyi ve kuzeyi ile bir bütündür’ dedi.
ALGI YANLIŞI
Erzurum’da yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığı, ilin güney ve kuzey ilçeleri adresleriyle tarife kalkışıldığına değinen Aydemir, ‘Erzurum’u yönlerle değil, ifade ettiği ruh, sergilediği değerleri, gösterdiği tarihi, sosyal ve ekonomik atılımlarıyla ifade etmek gerek. “ kaydını düştü.
AYRIM YAPMAK GAFLETTİR
‘Ayırım yapmaya kimin hakkı var’, diyen Aydemir, Hınıs’ı Narman’dan, Tekman’ı Aşkale’den, Karayazı’yı Oltu’dan ayrı göstermek olsa olsa bir gaflettir. İli iki bölge halinde ifade etmek, kutuplara ayırarak birini diğerine göre ötekileştirmek kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. Erzurum Çat’tır, Erzurum Horasan’dır, Erzurum Olur’dur, Erzurum Şenkaya’dır, Erzurum Karaçoban’dır, Erzurum Tekman’dır.” dedi.
BİZ BÖYLE GÖRDÜK
Açıklamasında çocukluk yıllarına atıfta bulunan Aydemir, ‘Bizim yetiştiğimiz 70’lı 80’li yıllarda büyüklerimiz ilçelerimizi bir bütün halinde tanıtır ve sevdirir, güneyli, kuzeyli tariften kaçındıkları gibi, bunları yapanları da ağır biçimde tedip ederlerdi. Biz bu maya üzerine büyüdük. Dadaşlık kültürümüzün temeli de budur. Erzurum tüm ilçeleriyle bir bütündür. Erzurumlu tüm ilçelerinde yaşayanlarıyla dadaşlar şehridir. Bunun ötesi yoktur.” diye konuştu.
ERZURUMLU NE DEMEK?
Aydemir, ‘Karayazılıyı Uzundereli, Tekmanlıyı Aziziyeli, Hınıslıyı Tortumlu gibi sevmeyen, aksini düşünen Erzurumlu olamaz. Dadaşlık doku ve geni bunu içerir. Bir halının desenleri durumundaki ilçelerimizin tümü sevdamız, tümü ruhumuzdur. Çat’ı bilmeyen, Narman’ı bilmeyen Erzurum’u ne bilir? Bunları birbirinden tefrik eden Erzurum’u sevdiğini nasıl iddia eder?. Böylesi yanlış bir yaklaşım muazzez ecdadın ruhunu muazzep etmez mi?’ dedi. Tarihi, kanaat önderleri, ufku ile Erzurum’un örnek bir kardeşlik şehri olduğunun altını çizen Aydemir, ‘Dadaşlık örfümüz, Erzurumluluk kültürümüz ve yüce inancımız  bunu emreder’ vurgusunu yaptı.
İLÇELERİN KALKINMA SÜRECİ
Açıklamasında ilçeler bazlı kalkınma gerçeğini ele alan Aydemir, ‘Biz yıllardır şunu söyledik, her ilçemiz kendi ekonomik potansiyel ve imkanlarıyla ele alınmalı, ilçelerimizin öncelikleri belirlenmeli ve bu alanlarda ihtisas gerektiren ve emek yoğun olan sektörlere yoğunlaştırılmalıdır. İlçelerimiz ekonomik değerleri bazında markalaşma sürecine sokulmalı, tarım, turizm, sanayi ve hizmetler sektörleri ölçeğinde vizyon edinmelidir. İstihdam öncelikli olarak emekyoğun sektörler tüm ilçelerimizde ayrıcalıklı ve öncelikli hale getirilmeli, istihdam sorunun temellendirdiği göç olgusu böylelikle önlenmelidir’ dedi.
MARKALAŞMA
Gerek ülkede ve gerekse küresel bazda her yerleşim alanının sahip olduğu sosyal ve ekonomik kıymet ve potansiyeli ile ifade edilmeye başlandığına dikkat çeken Aydemir, Erzurum’da ilçeler arasında oluşturulabilecek ekonomik rekabetin böylesi bir markalaşma sürecine imkan sağlayabileceğini kaydetti.  Türkiye’de bazı ilçelerin ekonomik bağlamda bağlı olduğu il ekonomisine yön verir hale geldiğini aktaran Aydemir, Erzurum’un da bunu başarabileceğine inandığını söyledi.
HÜKÜMET ENGİN DESTEK VERİYOR
Son 13 yıllık süreçte iktidarın tarım, turizm, eğitim, sağlık, enerji, spor başta olmak üzere, 5’inci teşvik bölgesinde yer alan Erzurum’a önemli ve tarihi destekler sunduğuna işaret eden Aydemir, ‘kalkınma sorunumuzun temelinde hükümetler yok, kendi imkan, yetenek, tecrübe ve potansiyelini yeterince fark edemeyen bizler varız. İlçeler boyutundan başlamak üzere artık kendi ekonomik değerlerimizle yüzleşmeli ve onları katma değer üretir hale getirmek için yürekli bir seferberliğin içinde olmalıyız.” dedi.
 

 
6 puanlık maçımız yok..!
 
Türetken esnafla istişare etti
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sinan kurt 11 Mart 2015 Çarşamba 11:25

Erzurum'un birlik ve beraberliğe son derece ihtiyacı olduğu bu günlerde, gerçekçi, samimi ve gerekli bir Yazı Duyarlık ve gayret sahibi birisinin kaleminden yazılması da ayrıca önemli. Erzurum'un sizin gibi memleketini seven ve hizmetine I ayık insanlara Çok ihtiyacı var. siyaset sizlerle ivme ve kalite Kazanacak. Yolunuz açık olsun. Layık olduğunuz makamlara oturmaniz duasiyla.

Yorumu oyla      8      4  
Fatih Şenyurt 11 Mart 2015 Çarşamba 10:49

Erzurum'u en iyi bilen ve anlatanların BAŞINDA İbrahim Bey gelir. Bu Söylediklerine katılmayana isim veremem. Hain az gelir fazlasınada terbiyem izin vermez. Allah senden Razı olsun gönüllerimizin vekili.

Yorumu oyla      9      4  
ÇETİN GAYGILI 11 Mart 2015 Çarşamba 09:59

sayın aday adayını tebrik ediyorum işte bu birlik ve beraberlğiği simgeleyen bir demeç vermiş kutluyorum buda sayın adayın bölge ve bölge insanını iyi tanıması demektir yani spor olsun diye aday olmamış yada bulunduğu mrdivenden bir üst mrdivene çıkmak için veya bakın bende ak partiliyim diyerek aday olmamış sayın aydemir elini taşın altına koymak için aday olmuş tebrik ediyorum ALLAH yolunu açık etsin SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘AK Parti söz verdi mi mutlaka yerine getirir’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti söz verdi mi mutlaka yerine getirir. ...
Büyükşehir’de Kadınlar Günü Buluşması
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın çalışanlarını ağırladı.
Türetken’den Kadınlar Günü jesti
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Bahattin Türetken, 8 Mart Dünya ...
 
‘Anadolu Kadınları çağdaş Türkiye’nin simgesi’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” ...
‘En güzel örnek Peygamber efendimizdir’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ...
‘Kadın statü olarak değerlidir’
Yavilioğlu, “Hangi fikir ve düşünce mensubu olursa olsun kadın statü olarak ...
 
Orhan: ‘Kadınlar toplumun temel değeri’
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Toplumun ve ülkenin huzuru, ...
Bulutlar: ‘Kadına şiddeti telin ediyoruz’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" ...
Ala: ‘Allah’a Hamd Olsun’
“Bu görevi bize nasip eden Allah’a hamd olsun” diyen Ala, “Görevim sırasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva