ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>SİYASET
11 Mart 2015 Çarşamba - 04:53

‘AK Parti söz verdi mi mutlaka yerine getirir’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti söz verdi mi mutlaka yerine getirir. Bir plan ilan ettik mi o planı önümüze koyarız ve o planın her bir adımını önce millete, sonra Allah'a hesap vereceğimiz bir karne olarak görürüz" dedi.

 ‘AK Parti söz verdi mi mutlaka yerine getirir’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti söz verdi mi mutlaka yerine getirir. Bir plan ilan ettik mi o planı önümüze koyarız ve o planın her bir adımını önce millete, sonra Allah'a hesap vereceğimiz bir karne olarak görürüz" dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, pilotların en iyi, en modern uçaklarla eğitim uçuşu yapmaları konusunda alınabilecek her türlü tedbiri almaya kararlı olduklarını söyledi.
TBMM Grup toplantısında konuşan Davutoğlu, Türkiye'de demokratikleşme paketlerini uygularken GAP Bölgesi'nde büyük yatırımlar yaptıklarını ve 41,2 milyar lira yatırım ödeneği ayırdıklarını, bunun 32,3 milyar lirasının 2008-2014 döneminde uygulandığını ve hayata geçtiğini anlattı. GAP Bölgesi yatırımlarının toplam kamu yatırımları içindeki payının kendilerinden önce yüzde 5 iken yüzde 10,5'e yükselttiklerini kaydeden Davutoğlu, 2002 yılında bütün GAP Bölgesi'nde 690 milyon dolar olan ihracatın 2014 yılında 9,3 milyar dolara yükseldiğini ifade etti.
Bölgedeki tüm illere hava ulaşımını sağladıklarını, 2003 yılı öncesinde 98 kilometre olan otoyol ağını 2015'te 291, 288 kilometre olan bölünmüş yol ağını ise 2 bin 172 kilometreye çıkardıklarını belirten Davutoğlu "Bu rakamlara olanların hayali bile yetişmez. Yeni teşvik sistemiyle son 2,5 yıl içinde 18,6 milyar liralık yeni yatırım için belge düzenledik. İşte bu rakamlar ortaya çıktığı için 6-7 Ekim olaylarıyla bu kalkınma hamleleri durdurulmak istendi. Ama ona inat bölgeye dönük olarak Mardin'den yeni GAP planımızı ilan ederek, bütün özel sektörümüzü de bu bölgeye davet ettik" dedi.
GAP EYLEM PLANI
GAP 1. Eylem Planı uygulamaya başlanan 2008 yılından beri sağlanan ek istihdamın 500 bin kişiye ulaştığını, sulama ana kanal inşaatlarını yüzde 92'sini bitirdiklerini ve geri kalanının bitmek üzere olduğunu anlatan Davutoğlu "AK Parti söz verdi mi mutlaka yerine getirir. Bir plan ilan ettik mi o planı önümüze koyarız ve o planın her bir adımını önce millete, sonra Allah'a hesap vereceğimiz bir karne olarak görürüz" diye konuştu.
DAVUTOĞLU’NUN VURGUSU
Davutoğlu, Pazar günü Mardin'de açıkladıkları 2. Eylem Planı ile 26,7 milyar lira kamu yatırım yapacaklarına işaret ederek, şöyle konuştu:"GAP sadece Güneydoğu, sadece Türkiye'nin değil, bütün Ortadoğu hatta dünyanın en önemli kalkınma projesidir. Başarısı sadece Güneydoğu Anadolu bölgesinin değil, sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun da kaderini değiştirecek bir projedir. 2. Eylem Planı'nda  651 bin hektar alanı sulamaya açacağız. Böylece toplamda bir milyon hektar alanı suya kavuşturmuş olacağız. Bütün Mezopotamya havzası, Fırat ve Dicle arası tekrar bereketli dönemlerine kavuşacak. 362 kilometre ana kanal tamamlayacağız. Seracılık, tohumculuk, basınçlı sulama ve yeni teknolojik sulama sisteminin geliştirilmesi, yerel ve geleneksel ürünlerin saptanması ve geliştirilmesi gibi alanlara öncelik vereceğiz. İhtiyaç duyulan illerde tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri kuracağız.  Bölge sınır kapılarını güçlendireceğiz, Ilısu Barajı'nı en kısa zamanda tamamlayacağız, Cizre Baraj ve HES'i özel sektör vasıtasıyla yapacağız. Mardin ve Şırnak doğalgaz boru hattı inşaatlarını tamamlayacağız. Benim özel önem verdiğim bir konu, GAP Bölgesi Turizm Master Planı'nda önerilen yeni projeleri hayata geçireceğiz. Bizde genellikle turizm kıyı turizmi olarak bilinirdi, son 12 yılda AK Parti bu anlayışı değiştirdi. Emin olun dünyanın kadim kültürler anlamında yaşayan en zengin şehirleri bizim GAP bölgemizdedir. Ama maalesef terör, güvenlik sorunları şu ana kadar GAP Bölgesi'nin Kapadokya, Ege, Antalya gibi çekim alanı haline gelmesini sağlayamamıştık.
DOKAP EYLEM PLANI
14 Şubat'ta Giresun'da açıkladığımız DOKAP Eylem Planı'nda iki bin kilometrelik yayla yollarını gündeme almıştık. Karadeniz'i o güzel yaylalarını birbirine bağlayan yollar, emin olun dünyanın en güzel ekolojik turizm hattıdır. Aynı şekilde Hatay'dan, gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Van ve Diyarbakır'a ulaşan kuşak da dünyanın en kadim kültürlerinin yaşadığı, bütün medeniyetlerin beşiği olan  bölgedir. Ben ne zaman Mardin'e gitsem, emin olun bir hocanın huzurunda eğilmiş bir talebe gibi Mardin şehrinin önünde saatlerce tefekkür etsem az geliyor. Ne zaman Urfa'ya gitsem...Mardin'e çıkınız. İlk gittiğimde Kızıltepe'den Mardin'e çıkarken, Mezopatamya'ya bakan sanki uhrevi gözler gibi görmüştüm şehrin bütün o güzel yapılarını. Şanlıurfa'da peygamberler tarihi ve Hz. İbrahim'in mirası yanında olağanüstü zenginlikte bir kültürel mirası görürsünüz. Dünyanın en eski üniversitesinin kalıntılarını Harran'da gördüğünüzde oradan ayrılmak istemezsiniz. Biz bu güzel şehirlerimiz karşısında haddimizi bilir, onların huzurunda eğiliriz. Diyarbakır'ın Ulucamii'nden daha uhrevi bir mekan bulmak çok zordur. Aynen Mescidi Aksa, Mescidi Nebevi ve Bursa Ulucamii... Her zaman söylüyorum; bu Turizm Master Planı ile inşallah hem Batı'da yaşayan vatandaşlarımız Doğu'yu keşfedecek ve o güzellikleri... Görecekler ki Bursa Ulucami'ndeki manevi atmosfer ile Diyarbakır Ulucami'ndeki manevi atmosfer arasındaki hiçbir fark yoktur. Nasıl Bursa Ulu Cami, Diyarbakır Ulu Cami'nden ayrılamazsa, Bursalılar da Diyarbakırlılardan, Doğu da Batı'dan, Batı da Doğu'dan ayrılmayacak."
Davutoğlu, dünyanın kültür meraklısı bütün aydınları ve kanaat önderlerinin gelip Turizm Master Planı oluşumundan sonra kadim kentleri keşfedeceklerini söyledi.
"YENİ EĞİTİM HAMLESİ..."
"GAP Bölgesi'nde okul öncesi ve eğitimde gerçek anlamda bir devrim adımı atmanın eşiğindeyiz" diyen Davutoğlu, okul öncesi, ilk ve ortaöğretimde 3 yılda 17 bin 64 yeni derslik yapacaklarını belirterek, her bir derslikte bundan sonra hem ders hem kardeşlik, barış, demokrasi ve tarihdaşlığın öğretileceğini söyledi. Yeni eğitim hamlesinin GAP Bölgesi'ne yeni zihniyeti beraberinde getireceğini kaydeden Davutoğlu, yatırım programı kapsamında 8 bin 750 kişilik yurt kapasitesine ulaşılacağını, böylece bölgedeki gençlerin herhangi bir yanlış ele geçmesinin önününe geçileceğini anlattı.
Davutoğlu, bölgede hastanelerde 8 bin 210 yeni yatak kapasitesi oluşturulacağına işaret ederek, Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da birer, Gaziantep'te de iki bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezi yapımını tamamlayacaklarını bildirdi. Davutoğlu, "Bizden önce tek ambulansın olduğu illerdi buralar. Şimdi onlarca helikopter, gerektiğinde helikopter ambulans bu illerimizin hizmetinde. 11 gençlik merkezini tamamlayacağız, 40 spor tesisini tamamlayacak ve mevcut tesisleri de modernize edeceğiz. Türkiye'nin 3. büyük asma köprüsü Nissibi Köprüsü'nü yakında açacağız. Muhtelif standartlarda yaklaşık bin 700 kilometre yol yapacağız, bu yolların 857 kilometresi bölünmüş yol olacak. İnşallah GAP 2. Eylem Planı sona erdiğinde bölgenin kaderi bir kez daha değişmiş olacak. GAP Bölgesi ekonomik olarak da Türkiye standartlarını yakalayacak, siyasi ve kültürel olarak da ülkemizin bütünleşmesi ekonomi üzerinden sağlanmış olacak. Bu çerçevede bütün iş dünyası ve yatırımcılarımızı bir kez daha  bölgeye yatırıma davet ediyorum. Bölgede terör eylemleri sona erdikçe, kamu düzeni sağlandıkça inşallah yeni bir dönemin işaretleri de görülecektir" dedi.
"MAZLUMLARIN YÜZ AKI DEYİNCE DÖNMEMEK MÜMKÜN DEĞİL"
Davutoğlu, izleyici locasından seslenen bir kişinin kendisine mektup vermek istemesine "çıkarken inşallah" dedi. Davutoğlu, izleyicinin konuşmasını sürdürmesi üzerine, "Mazlumların yüz akı deyince dönmemek mümkün değil. Mazlumlara her zaman yüzümüz dönüktür" diyerek, korumalarından mektubu kendisine ulaştırmalarını istedi. 
New York'tan önce Portekiz'e yaptığı ziyarete değinen Davutoğlu, hem ikili olarak ilişkilerin geliştirilmesi hem AB içinde ortak hareket etme hem de Afrika'da yapılacak yatırımlarda ortak hareket etme konusunda mutabık kaldıklarını söyledi. Portekiz'de 1982 yılında Asala Terör Örgütü tarafından şehit edilen Erkut Akbay ve eşi Nadide Akbay'ın anısına Lizbon'da dikilen anıtı da ziyaret ettiğini kaydeden Davutoğlu, Asala terör örütü saldırılarında şehit olan tüm diplomatlara rahmet diledi. Davutoğlu, "Onların emaneti emanetimizdir, onların asil ve vakur mücadelesi her zaman yüreğimizde yaşayacak" ifadelerini kullandı.
Eğitim uçuşları sırasında şehit olan pilotlara da Allah'tan rahmet dileyen Davutoğlu, dün Bakanlar Kurulu toplantısında Hava Kuvvetleri Komutanı'nın kazalarla ilgili detaplı bilgi verdiğini söyledi. Kamuoyuna yansıtılan bazı bilgilerdeki eksiklikleri açık şekilde görme imkanı bulduklarını belirten Davutoğlu, "Her halukarda pilotlarımızın en iyi, en modern uçaklarla eğitim uçuşu yapmaları konusunda alınabilecek her türlü tedbiri de almaya kararlıyız. Bu uçakların bir kısmının zaten envanterden çıkışı önümüzdeki aylarda tamamlanacak, önceden planlamalarla. Diğerleri de eksikler tamamlanarak kademeli şekilde envanterden çıkartılacak" diye konuştu.
İSTİHDAMA 1 YILDA 1.4 MİLYON İŞ GÜCÜ
 
 

 

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "2008'den bu yana -dünyada her yerde istihdam düşüşü yaşanırken, işsizlik artarken- 6 milyon yeni iş alanı oluşturduk. Sadece geçen yıl istihdama kattığımız iş gücü sayısı 1.4 milyon. Ayrıca'da nüfusu teşvik ediyoruz" dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şu veya bu şekilde faiz artışından ya da kur artışından beklenti içinde olan spekülatörlere buradan açık bir şekilde sesleniyorum, hiçbir yanlış hesap yapmayın, her türlü tedbiri gerektiği anda alır, gerekli adımı atarız. Bundan da bir an dahi tereddüt etmeyiz" dedi.
Davutoğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, dünya ekonomisinin daraldığını, Avrupa'da büyük bir resesyon olduğunu belirterek,  "Ama biz hep vizyonla baktık. Kılıçdaroğlu 'ekonomide ne yapacaksınız' diye söylendiğinde, 'bize 4 yıl verin ne yapacağımızı göreceksiniz' diyor. Yani meçhule 4 yıl istiyor. Bu halk maluma 4 yıl değil 44 yıl da verir, meçhule 1 dakika vermez. Biz malumuz o meçhul. Ne yaptığımız belli, ne yapacağımız belli. Bu bir vizyon, istikrar meselesi" diye konuştu.
Davutoğlu, 2008'de Avrupa ekonomisi daralırken Türkiye'nin Avrupa pazarında ihracat payının yüzde 55,60 civarında olduğunu ancak komşularla yakın ilişkiler içerisine girerek bu rakamı yüzde 45'lere düşürdüklerini belirterek, şöyle devam etti:"Komşularla ekonomimizi yüzde 8'den yüzde 32'ye çıkardık. Arap Baharı başladığında biz bunu önceden hissettik ve iş dünyamıza Afrika, Latin Amerika ülkelerini gösterdik. Biz yerinde duran bir hükümet değiliz, Ankara'da oturan bir iktidar değiliz. Bir ayağımızla ülkemizin her yerinde dolaşırız, gözümüzle ve kulağımızla yer kürenin her yerinde dolaşırız. Bir ülke ne zaman krizle karşı karşıya gelir biliyor musunuz? Evet, dünya ekonomisi durağan ama ne zaman karşı karşıya gelir? İhracatınız tek bir ülke grubuna ya da tek bir kaleme bağlıysa siz korkun. Biz iktidara geldiğimizde 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptığımız ürün sayısı sadece 9 idi, şu anda 37. Yani bir üründe problem olursa başka ürünle bunu  kapatabiliriz. 1 milyarın üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısı 8 idi şu anda 34. Bu kıtada kriz varsa bizim girişimcimiz, o Anadolu aslanları başka bir kıtaya açılırlar ama bu ülkeye kriz yaşatmazlar inşallah. Biz onlara güveniyoruz, onlar da bize güveniyor."
Pazar günü Mardin'de olduğunu anımsatan Davutoğlu, Mardin'in 2002'de toplam ihracatının 23 milyon dolar olduğunu ama bu yılın sadece Ocak ayındaki ihracatının 58 milyon dolara ulaştığına dikkati çekti. Davutoğlu, "2002'de bir yılda yapılan ihracatın 2.5 mislini biz sadece ocak ayında yapmışız" dedi.
Davutoğlu, Mardin'in toplam ihracatının ise 2014'te 930 milyon dolar olduğunu vurguladı.
CARİ AÇIK VE BÜYÜME RAKAMLARI
Cari açığın yine Türkiye'nin kronik hastalığı olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Ama şimdiki göstergeye bakınız geçen sene 64.7 milyar dolardı, bu sene 45.8 milyar dolar. Cari açığımızın Gayri Safi Milli Hasıla'ya oranı 8.7'den 5.4'e düştü. Orada da bir sıkıntımız yok" şeklinde konuştu.
Davutoğlu, yüzde 3 olan büyümenin beklentilerin gerisinde olduğunu ifade ederek, bunun süratle artırılması gerektiğini söyledi. Ancak bu rakamın dünya ortalamasının çok üzerinde olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, G20 ülkelerinin hedefinin yüzde 2'yi tutturabilmek, Latin Amerika'daki ortalamanın yüzde 1.3 olduğunu kaydetti. Davutoğlu, bu oranın AB'de de çok daha düşük olduğuna işaret ederek, "En iyi Avrupa ekonomilerinin ortalamasını alsanız bile yüzde 2.3, Asya ekonomilerinde yüzde 2.7. Türkiye bunların hepsinin üzerinde bir performansla büyüyor" dedi.
Yeni istihdam ve üretimi teşvik paketleri açıklayacaklarını bildiren Davutoğlu, "Herhangi bir kriz işareti gördüğümüzde biz proaktif olarak daha o kriz gündeme düşmeden tedbiri alır, gerekeni yaparız" diye konuştu.
"GEÇEN YIL İSTİHDAMA KATTIĞIMIZ İŞ GÜCÜ SAYISI 1.4 MİLYON"
İstihdam ve enflasyon rakamlarına da değinen Davutoğlu, şunları kaydetti:"Kılıçdaroğlu işsizlik üzerinde duruyor. Doğrudur bizim için en önemli mesele işsizliktir, istihdamdır. İlk defa AK Parti iktidarları nüfusu artırarak istihdamı artırma yoluna giderek çözmeye karar verdi. 2008'den bu yana -dünyada her yerde istihdam düşüşü yaşanırken, işsizlik artarken- 6 milyon yeni iş alanı oluşturduk. Sadece geçen yıl istihdama kattığımız iş gücü sayısı 1.4 milyon. Ayrıca'da nüfusu teşvik ediyoruz. 90'lı yıllarda o eski Türkiye'deki alışkanlığı çoktan terk ettik. Onlar doğum kontrolüyle nüfusu düşürerek kişi başına düşen Gayri Safi Milli Hasıla'yı artırma planı içindeydiler.Biz ise nüfus da artsın, gelir de artsın diyoruz. Çünkü nüfus arttıkça biz inanırız ki bu topraklar da bereketlenir. İnşallah önümüzdeki dönemde istihdamı artırıcı tedbirleri de alacağız.
Enflasyon büyük bir problem geçmişimiz itibariyle. Avrupa'da resesyon var. Onlar da aldıkları tedbirlerle biraz enflasyonu artırma peşindeler. Biz ise bir taraftan enflasyonu düşürmek, bununla birlikte faizleri düşürmek diğer taraftan da ekonomik büyümeyi sağlamak hedefindeyiz. Enflasyon Kasım ayında 9.2, Aralık'ta 8.2, Ocak'ta 7.2. Her ay düşüyor. Şubat'ta özellikle tarım sektöründeki mevsimsel etki dolayısıyla hafif bir kıpırdanma oldu. Yüzde 7.6 ama önümüzdeki aylarda düşecek. Biz hükümet programını okuduğumuzda yüzde 9.4 olan faiz oranları şimdi yüzde 7.84. Faizde düşme trendi içinde. Önümüzdeki dönemde bunun daha da düşeceğine inanıyoruz."
"SÜREÇ YÖNETİMİNİ SÜRATLE DEVREYE SOKTUK"
Kriz döneminin süreç yönetimi gerektireceğini belirten Davutoğlu, küresel ekonominin bu kriz ortamında süreç yönetimini süratle devreye soktuklarını vurguladı. Davutoğlu, şunları söyledi:
"Herhangi bir işaret aldığımızda, herhangi bir şekilde kriz belirtisi ortaya çıktığında buradan açıkça ifade ediyorum özellikle de spekülatörlere. Şu veya bu şekilde faiz artışından ya da kur artışından beklenti içinde olan spekülatörlere buradan açıkça bir şekilde sesleniyorum. Hiçbir yanlış hesap yapmayın, her türlü tedbiri gerektiği anda alır, gerekli adımı atarız. Bundan da bir an dahi tereddüt etmeyiz. Nitekim Merkez Bankası Başkanımız cumartesi verdiği birifingte pazartesi günü için atılacak adımlar konusunda özellikle bankaların, Merkez Bankası'nda bir hafta içinde tuttukları repoların faizleri konusunda atacakları adımları paylaşmışlardı bizlerle. Bu çerçevede dün dolarda yüzde 7.5'ten yüzde 4.5'e, avro da da yüzde 6.5'ten yüzde 2.5'e depo faizleri indirildi. Bunun da etkisi görüldü. Bütün dünyada dalgalanma devam ederken Türkiye'de kurda bir istikrar yönünde bir eğilim ortaya çıktı. Ne gerekirse bundan sonra da istişare içinde, tam bir koordinasyon bütünlüğü içinde gereken adımlar atılır."
Bunun Türkiye'ye has bir kriz olmadığına dikkati çeken Davutoğlu, Türkiye'nin hiçbir sektöründe ne finansal ne de reel sektöründe bir kriz belirtisi veya bir kriz işareti bulunmadığını söyledi. Davutoğlu, bunun tamamiyle dış konjonktürde ve dolar, avro paritesi sebebiyle uluslararası alanda ortaya çıkan dalgalanmanın Türkiye'ye yansıması olduğunu ve bundan kaçınabilen herhangi bir ülke bulunmadığını vurguladı. Davutoğlu, bu konuda en etkin tedbiri alan ülkenin de Türkiye olduğunu kaydetti.
Bir taraftan süreç yönetimini yaparken, geliştirirken diğer taraftan da yapısal dönüşüm faaliyetlerine ağırlık verdiklerinin ifade eden Davutoğlu, ekonominin ikinci hamle döneminde yapısal dönüşüm alanında atacakları adımları tek tek ele aldıklarını ve 25 yapısal dönüşüm programını daha önce aktardığını anımsattı.
New York temaslarında bu yapısal dönüşüm programını yatırımcılarla paylaştığını belirten Davutoğlu, Türkiye'nin şu anda G20 içinde yapısal dönüşüm programlarını ve 1350 eylemi açıklayan tek ülke olduğunu söyledi.
Ocak ayında Londra'da, İsviçre'de ve şimdi de New York'ta yaptığı temaslarda yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmekten büyük memnuniyet duyduğunu anlatan Davutoğlu, bu çerçevede tarihi bir adım daha atarak Pazar günü GAP ikinci eylem planını açıkladıklarını kaydetti.
GAP İKİNCİ EYLEM PLANI
Davutoğlu, 2003'ten beri GAP bölgesine yaptıkları toplam yatırımın terör ve şiddet ortamına rağmen 41.2 milyar olduğunu belirterek, planla ilgili şunları aktardı:
"Bugünlerde tekrar GAP bölgesine dönük olarak eylem planı yapmamızın iki önemli boyutu var. Birincisi küresel ekonomik krizin etkileri dışında Türkiye içinde büyümeyi sağlamak, ikincisi de geçtiğimiz hafta ilan edilen silahları bırakma çağrısını güçlendirecek ve Türkiye içinde ekonomik kalkınmayı sağlamak suretiyle çözüm sürecine destek vermek. Demokrasi ve ekonomi at başı gider, demokrasi ile ekonomiyi ayırt etmek mümkün değildir. Kılıçdaroğlu'nun yanıldığı yer bu. Zannediyor ki demokrasi ile ekonomi ayırt edilebilir, zannediyor ki bir gün demokrasiden ertesi gün ekonomiden, bir hafta demokrasiden ertesi hafta ekonomiden bahsedilebilir. Aksine demokrasinin olmadığı yerde ekonomik kalkınma sürdürülebilir olamaz. Ekonomik kalkınmanın olmadığı yerde de demokrasi sağlam bir zeminde sürdürülemez. Demokrasi ve ekonomi birlikte yürür. Türkiye'nin en önemli ekonomik başarıları hep demokratik ortamın sağlandığı dönemlerde söz konusu olmuştur.  Bunun da en çarpıcı örneği 12 yıllık AK Parti iktidarlarıdır. Tabi Kılıçdaroğlu'nun zihni hep parçalı olduğu, olaylara hiç bir zaman tek bir perspektifle bakamadığı için bu ayrımı yaparak aslında  demokratik anlayışa da ekonomik kalkınma anlayışına da ihanet etmektedir."

 
Hava’da tarihi buluşma
 
‘Bu millet kendisine sahip çıkana sahip çıkar’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de Kadınlar Günü Buluşması
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın çalışanlarını ağırladı.
Türetken’den Kadınlar Günü jesti
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Bahattin Türetken, 8 Mart Dünya ...
‘Anadolu Kadınları çağdaş Türkiye’nin simgesi’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” ...
 
‘En güzel örnek Peygamber efendimizdir’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ...
‘Kadın statü olarak değerlidir’
Yavilioğlu, “Hangi fikir ve düşünce mensubu olursa olsun kadın statü olarak ...
Orhan: ‘Kadınlar toplumun temel değeri’
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Toplumun ve ülkenin huzuru, ...
 
Bulutlar: ‘Kadına şiddeti telin ediyoruz’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" ...
Ala: ‘Allah’a Hamd Olsun’
“Bu görevi bize nasip eden Allah’a hamd olsun” diyen Ala, “Görevim sırasında ...
Lokmacı, aday adaylığını açıkladı
Lokman Lokmacı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekilliği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva