ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
HABERLER>SİYASET
8 Mart 2015 Pazar - 13:41

‘Kadın statü olarak değerlidir’

Yavilioğlu, “Hangi fikir ve düşünce mensubu olursa olsun kadın statü olarak değerlidir’ ilkesi bizim için önemlidir. Dolayısıyla Türkiye’de artık kadınların büyük çoğunluğu kendisinin anne ya da eş dışında birey olarak algılanmasını istiyor” dedi.

‘Kadın statü olarak değerlidir’

Dr. Cengiz Yavilioğlu, “Hangi fikir ve düşünce mensubu olursa olsun kadın statü olarak değerlidir’ ilkesi bizim için önemlidir. Dolayısıyla Türkiye’de artık kadınların büyük çoğunluğu kendisinin anne ya da eş dışında birey olarak algılanmasını istiyor” dedi.
YAVİLİOĞLU’NUN MESAJI
AK Parti Erzurum Milletvekili, Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cengiz Yavilioğlu, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında İslam Dininin, kadın hakları üzerinde titizlikle durduğunu ve İslam’la kadının hiçbir nizam ve sistemin veremediği müstesna bir makama sahip olduğunu ifade etti.
Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in kadına verdiği değerden söz eden Dr. Yavilioğlu, “Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır.” Rasûlullâh (s.a.v.) Efendimiz de erkekleri, kadınların hak ve hukukunu gözetmeye davet etmekte ve bu konuda: ‘Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zira siz onları Allâh’ın bir emaneti olarak aldınız’ buyurmaktadır.” diye konuştu.
“CİDDİ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLDÜ”
1934 yılından itibaren Kadına verilen Seçme ve Seçilme Hakkı ile birlikte bir statü kazandırılmaya çalışılsa da daha sonraki yıllarda ciddi bir çalışma yapılmadığını söyleyen Dr. Yavilioğlu, ” Kadın Hakları ile ilgili yıllar içerisinde çıkan sorunlara ilişkin ciddi bir yasal düzenleme yapılamadığına dikkat çekti.
AK İKTİDAR DÖNEMİ
2002 yılından itibaren ak Parti iktidarı ile başlayan kadının statüsü ile ilgili çalışmalarla 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna ilişkin uygulama yönetmeliği ile güvence altına alındığına vurgu yapan Dr. Yavilioğlu, “Bu Yönetmelik, şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınlar, çocuklar, aile bireyleri ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi ile şiddet uygulayan veya uygulama ihtimali olan kişiler hakkında şiddetin önlenmesine yönelik tedbirler ile bu tedbirlerin alınması ilgili çalışmaları kapsamaktadır. Ayrıca; evlerinde el işi emek üretimi yapan kadınlara emeklilik hakkı, çocuklar, anne hanelerinde anne soyadları ile tescili, Kadına pozitif ayrımcılık ilkesi, girişimci kadınların devlet tarafından desteklenmesi, işyerinden taciz, mobbing ya da benzeri baskıları yaşayan kadınların yasayla koruma altına alınması, şiddete uğrayan kadın ve çocuklara danışmanlık hizmeti veren ALO 183 hattı bu dönemde kurulması söyleyebiliriz” dedi.
“ANAYASAL GÜVENCE ALTINA ALDIK”
2010 yılında anayasada yapılan değişiklikle kadınlar, çocuklar, özürlüler, yaşlılar, şehit, dul ve yetimleri ve gazilerin haklarının korunması yönünde alınacak tüm ilave düzenlemelerin eşitlik ilkesine aykırı olmadığı anayasal güvence altına alındığını da ifade eden Yavilioğlu, şunları söyledi:
“İktidarımız döneminde başörtüsü nedeniyle meclise vekil olarak bile giremeyen kardeşlerimiz ile ilgili kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle Milletin Meclisine bu kardeşlerimiz girmeye başladı. Örtülü olmayan kadın vekillerimizde siyasette temsili daha belirgin hale geldi. Dolayısıyla, iktidarımız döneminde kadınla birlikte aile bütünlüğünün sağlanılması hedef olarak düşünüldü ve çalışmalarımızı bu yönüyle de ele alınarak devam etti. Şahsen Muhafazakâr ve dindar kadınlarımızın kamuda yaşadıkları başörtüsü sıkıntısının bu toplum yapısına yakışmadığını düşünüyorum. Gerek şahsi kanaatim ve gerekse hükümetimizin kadınımızla ilgili her platformda dile getirdiği hangi fikir ve düşünce mensubu olursa olsun kadın statü olarak değerlidir ilkesi bizim için önemlidir. Dolayısıyla Türkiye’de artık kadınların büyük çoğunluğu kendisinin anne ya da eş dışında bireyolarak algılanmasını istiyor. Bir güne sığdırılamayan anne, eş ve kadınımızın her zaman hatırlanması dileği ile”
 

 
90’da penaltıyla kazandılar..!
 
Eğitim Bir Sen’den Kadınlar Zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orhan: ‘Kadınlar toplumun temel değeri’
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Toplumun ve ülkenin huzuru, ...
Bulutlar: ‘Kadına şiddeti telin ediyoruz’
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" ...
Ala: ‘Allah’a Hamd Olsun’
“Bu görevi bize nasip eden Allah’a hamd olsun” diyen Ala, “Görevim sırasında ...
 
Lokmacı, aday adaylığını açıkladı
Lokman Lokmacı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekilliği ...
MP seçime hazırlanıyor
Merkez Parti (MP) Yakutiye İlçe Başkanlığı mahalle temsilcilerini oluşturarak ...
Kastamonu Akdağ’ı ağırladı
Eski Sağlık Bakanı Akdağ, Kastamonu’yu ziyaret etti. Akdağ, uzun zamandır ...
 
Korkut köy çocuklarını sevindirdi
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Kokut, köy çocuklarının adeta fahri amcaları ...
‘Erzurum’un kalkınması Doğu’nun kalkınmasıdır’
25. dönem AK Parti milletvekili aday adayı ve TÜBİTAK Başuzmanı Prof.Dr.Bahattin ...
ERVAK’tan Avcı tepkisi
Erzurum Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu, 7 Haziranda yapılacak olan seçimlerde, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva