ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
HABERLER>GUNCEL
8 Haziran 2011 Çarşamba - 07:24

‘Ayrılık yok, birlik var’

Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum’da AK Parti’ye yüzde 80’nin üzerinde oy beklediğini belirterek " Erzurum, muhafazakar ve milliyetçi seçmeni sayısı çok yüksek olan bir il AK Parti referandumda Erzurum’da yüzde 87 oy aldı. Ama bu seçimde yüzde 87’den biraz fazla olur. " dedi. Akdağ, Erzurum'da milletvekili dağılımının 6-0 olabileceğini söyledi.

‘Ayrılık yok, birlik var’

Sağlık Bakanı Akdağ, Ankara'dan gelen bir grup gazeteciyle birlikte Erzurum'da yaptığı söyleşide, gündemi değerlendirdi, açıklamalarda bulundu. Bakan Akdağ, Kızılay’ın Palandöken Dağı’ndaki Kayak ve Dağevi’nde aralarında Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Bilici, İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Kahraman, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Küçükkaya, gazeteci yazar Müderrisoğlu ve Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cömert, gazeteci Zeyrek’in de aralarında bulunduğu gazetecileri ağırladı.
SEÇİM TAHMİNİ
Akdağ, Erzurum’da AK Parti’ye yüzde 80’nin üzerinde oy beklediğini belirterek " Erzurum, muhafazakar ve milliyetçi seçmeni sayısı çok yüksek olan bir il AK Parti referandumda Erzurum’da yüzde 87 oy aldı. Ama bu seçimde yüzde 87’den biraz fazla olur. Buradaki Kürt oylarının çoğunluğu AK Parti'ye gelir. Güneydoğu'ya benzeşmiyor, burası" dedi. Akdağ, Erzurum'da milletvekili dağılımının 6-0 olabileceğini söyledi.
BİZ DİN KARDEŞİYİZ
Erzurum'da, yüzde 90'a yakın sağ seçmen bulunduğunu dile getiren Akdağ, bu bölgedeki Kürt seçmenin Güneydoğu'dan farklı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:  "BDP'nin buradan oy alamamasının nedenlerinden ilki Erzurum'da zorlama ve mahalle baskısı oluşmuyor. Burada Kürt ve Türk entegrasyonu mükemmeldir. Kürtlerle Türkler arasında hısımlık çok yaygındır. Biz din kardeşiyiz. Bizim ayrılığımız için ne sebep olabilirmiş? "
UNİVERSİADE YANSIMASI
Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın kente yansımalarıyla ilgili bir soru üzerine de Akdağ, "UNIVERSIADE Kış Oyunları'nın kısa sürede çok büyük yansıması olmasını beklemiyoruz zaten. Gelecekte bunun yansımaları olacaktır. Şimdiden 5 organizasyonun anlaşmaları yapılmış durumda. Bu muhtemelen 7'ye, 8'e çıkacaktır. Bu kış Oyunlarıyla ilgili asıl etkiyi kış turizminde bekliyoruz" diye konuştu.
"YÜZDE 45-50 OY BEKLİYORUM"-
AK Parti'nin, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde Türkiye geneli için alacağı oy oranıyla ilgili tahmini sorulan Akdağ, "Tahminim yüzde 45-50... Siyasi Havadan çok anketleri takip ettim. Açıkçası biz kendi yaptığımız hizmeti gördüğümüz için 50'nin üstünde olması gerektiğini düşünüyorum. Ben anketlere dayanarak konuşuyorum. " dedi.
DOKTOR SIKINTISI-
Sağlık hizmetleriyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Akdağ, en büyük sıkıntılarının sağlık sektöründeki çalışan eleman yetersizliği olduğunu belirtti. Akdağ, " Mutlaka bizim doktor sayımızı artırmamız lazım. Doktor sayısı artmalıdır. Artarken fakültelerin belirli standartları olmalıdır" diye konuştu. Akdağ, 2002 yılında tıp fakütelerine alınan öğrenci sayısının 4500 iken bu sayıyı 7500'e yükselttiklerini ancak bunun da yeterli olmadığını ve bu sayının 10 binin üzerine çıkarılması gerektiğini bildirdi. "MEMNUNİYETİN EN FAZLA ARTTIĞI ALAN SAĞLIK"-
Hükümet olarak 2002'den beri vatandaşa sunulan hizmetlerle ilgili memnuniyet anketleri yaptırdıklarını belirten Bakan Akdağ, "Anketlerde sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 73. Hükümetin hizmetleri arasında memnuniyetin en fazla arttığı alan sağlık. Sağlıkta 34 puan arttı. Bu anketler bizim döneme kadar yapılmamıştı. Asayişte memnuniyet 59'dan 78'e çıktı. Sağlıkta ise 39'tan 73'e çıktı yani 34 puan arttı. " ifadelerini kullandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kenan GÜNEŞ 8 Haziran 2011 Çarşamba 17:28

Gün Birlik ve beraberlik günüdür.Sayin Bakanımızı ve başbakanımızı gönlümze sığdıracak kadar yer açalım.Çünkü Sayin Başbakanımız Türkiyeninin ufukunu açtı .Bizlerde gönlümüzde ona yer açalım.Birileri gibi yeni Milliyetçi söylem değil gerçek icrat ve Türkiyeyi Dünya tanıtan bu değerli eşsiz insana gerekli olan gönül bahçememzi açalım.Rabim gönül bahçesi açanlara iki dünyada mamur eylesin.Sayin Bakanımız ve Başbakanımza selam olsun.Değerli Erzurulu dadaşlara selam olsun.İzmirden kucak dolusu sevgi ve muhabetlerler Gerçek Allah dostu olanlara,ve Erzurumululara

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Termal tesislere bilim adamı övgüsü
Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen “2. Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri ...
Yakutiye Parkı 10 haziran’da açılacak
Erzurum'un en büyük Kent Meydanı olacak Yakutiye Parkında Başbakan Erdoğan ...
Karabulut’un sağlık durumu iyi
Erzurum'un Aşkale ilçe Kaymakamı 32 yaşındaki Asalet Karabulut, makamında ...
 
Büyükşehir, Krasnıcka’yı ağırladı
Çeşitli ülkelerin büyükelçi ve konsoloslarının, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ...
Ovit rüyası gerçek oluyor
Rize ile İspir’i birbirine bağlayacak Ovit Tüneli’nin Osmanlı Devleti’nin ...
Devlet-Halk bütünleşmesi
Vali Öztürk, Tekman’ı ziyaret etti. İlçe merkezinde gezen ve kahvehanede ...
 
Aziziye’de yeşil seferberlik
Aziziye Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bahar dönemi çalışmalarını ...
Küçükler’den mağdur kadınlara destek
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in eşi Ayşenur Küçükler, ...
Küçükler’i soru yağmuruna tuttular
Palandöken Polis Amca İlköğretim Okulu öğrencileri, Büyükşehir Belediye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva