ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
HABERLER>GUNCEL
7 Haziran 2011 Salı - 06:42

Ovit rüyası gerçek oluyor

Rize ile İspir’i birbirine bağlayacak Ovit Tüneli’nin Osmanlı Devleti’nin 100 yıllık rüyası olduğunu belirten İl Genel Meclisi’nin Ak Partili üyesi Tahsin Bayramoğlu, “Dönemin Valisi Mehmet Emin Yurdakul’un Dahiliye Nezareti’ne yazdığı yazı, bu gün gerçek oluyor. Erzurumlu artık 1.5 saat deniz kenarında balık yiyebilecek” dedi.

Ovit rüyası gerçek oluyor

ERZURUM gazetesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın seçim bölgesi İspir’i birbirine bağlayacak Ovit Tüneli’nin Osmanlı Devleti’nin 100 yıllık rüyası olduğunu belirten İl Genel Meclisi’nin Ak Partili üyesi Tahsin Bayramoğlu, “Dönemin Valisi Mehmet Emin Yurdakul’un Dahiliye Nezareti’ne yazdığı yazı, bu gün gerçek oluyor. Erzurumlu artık 1.5 saat deniz kenarında balık yiyebilecek” dedi.
İLK TESPİT MEHMET EMİN YURDAKUL’DAN
İl Genel Meclisi üyesi Tahsin Bayramoğlu, Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz Mayıs’ta Rize’deki mitingde Ovit Tüneli’yle ilgili söylediği, “15 kilometrelik Ovit Tüneli için dağı deleceğiz. İki gidiş iki geliş yapacağız. Bu inşallah bize nasip olacak” sözlerinin bir hayali gerçeğe dönüştürdüğünü ifade etti.
Birbirine komşu olan Erzurum ile Rize arasında Ovit dağı nedeniyle yıllardır ulaşımın sürekli olduğunu anımsatan Bayramoğlu, “Yol dağın üzerinden geçtiği için yılın altı ayı Ovit geçidi kullanılamıyordu. Bu durum, Osmanlı Devleti döneminde yetişen önemli devlet adamlarından ve büyük şair, dönemin Valisi Mehmet Emin Yurdakul tarafından 100 yıl önce fark edilmiş ve 1912’de Dahiliye Nezareti’ne yazılan yazıda da anlatılmış. İşte bu 100 yıllık rüya, gerçeğe dönüşüyor. Başbakan Erdoğan’ın 15 kilometrelik tünelin yapılması yönündeki talimatla bu yolun projesi 2010’da tamamlandı. Yapımına ise 2011’de başlanacak. Ovit Tüneli projesi ise biterek ihaleye hazır hale geldi. 2012’de yol ihale edilerek dağ delinmeye başlanacak. İspir - Rize arasındaki Ovit Tüneli, 14 bin 700 kilometre uzunluğuyla dünyanın en büyük tünellerinden biri olacak. Gerekli ödenek olursa 5 yılda tamamlanabilir. Erzurum - İspir arasının ise iki yılda biteceğini düşünüyorum. Yol bittiğinde Rize’yle karayolu ulaşımı 1.5 saate düşecek olan Erzurum, bir liman kenti olacak. Proje ile geçit vermez Kaçkar dağlarının artık üstünden değil altından geçilecek, deyim yerinde ise Erzurum’a deniz gelecek. Karadeniz’den Harran Ovası’na 5 saatte inilecek. Doğu Karadeniz’in, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu’nun geçit vermez engebeli dağları yöre halkının makus talihi değil, hayat fışkıran tabiat harikası bölgeler olacak. Bu proje ile göç önlenecek. Bölge yatırımların cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MURAT ALİ 7 Haziran 2011 Salı 17:05

YÜCE rabbim halis niyetlerini gerçekleştirmeleri için yollarını açık etsin. Utandırmasın inşallah. Rizeli ve Erzurumlunun refah içerisinde yaşamak hakkı değil mi? Neden olmasın ki?

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı 7 Haziran 2011 Salı 14:37

Sayın Başkan,Sayın Başbakanımız,bu tünel yapılacak dediyse kesinlikle yapılacak tır.Çünkü,yapılanlar,yapılacakların teminatıdır.Yıllarca bitirilemeyen Karadeniz sahil yolu,Bolu tüneli, Marmaray vb. yapılacak olan Ovit tüneli nin teminatıdır. İstikrar sürsün Türkiye büyüsün.İnşâallah.Büyük ve daha da büyük Türkiye için, AK Parti.

Yorumu oyla      6      4  
vöztürk 7 Haziran 2011 Salı 14:29

Ovit tüneli büyük bir hayaldi ama sayın başbakanın verdiği sözle gerçek oluyor. Sayın Bayramoğlu'nun gayretlerini de unutmamak lazım.Bu proje ile beyaz yeşil ve maviyle buluşacak.Erzurum'a güç katacak.İspir Doğu Anadolu ile Karadeniz arasında köprü olacak.İnşal lah herşey daha iyi olacak.

Yorumu oyla      6      4  
SÜHA MÜHÜRDAROĞLU 7 Haziran 2011 Salı 10:41

Sayın Bayramoğlu yıllarca bu tünelin hayali ile yaşadı.Erzurum Rize yolu bittiğinde ilk açılışta allah sğlık sıhat verir ise saın bayramoğlu ile o tünelden beraber geçmek isterim.

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet NAS 7 Haziran 2011 Salı 09:09

Bu projeler yıllardır sürüncemedeydi. allah razı olsun, bu dönemde hayata geçiyor. Karadeniz halkı hizmetten anlıyor, birde Erzurum halkı anlarsa inşallah herhalde o zaman büyük Erzurum oluruz.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet-Halk bütünleşmesi
Vali Öztürk, Tekman’ı ziyaret etti. İlçe merkezinde gezen ve kahvehanede ...
Aziziye’de yeşil seferberlik
Aziziye Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bahar dönemi çalışmalarını ...
Küçükler’den mağdur kadınlara destek
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in eşi Ayşenur Küçükler, ...
 
Küçükler’i soru yağmuruna tuttular
Palandöken Polis Amca İlköğretim Okulu öğrencileri, Büyükşehir Belediye ...
Öztürk YÖK Başkanını ağırladı
Atatürk Üniversitesi (AÜ) tarafından düzenlenen “2. Avrasya İpek Yolu ...
Yılmaz, gençlik yaklaşımlarını paylaştı
Erzurum AK Parti Milletvekili adayı Adnan Yılmaz, uyguladığı politikalarla ...
 
Başkonsolos Lee’den gençlere davet
Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği 2. Başkonsolosu Dr. Heechul Lee, ...
Büyükşehir Lee’yi ağırladı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ...
Öztürk'ten sanat buluşması
Vali Öztürk engelli öğrencileri makamında kabul etti. Marifetleriyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva