ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>EKONOMİ
24 Ağustos 2015 Pazartesi - 02:40

Aydemir, ‘Şorağı da, kurağı da biliriz’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Dirgeni eğişi bilen, mazıyla bonduruku tanıyan, şorakla kurakı tarif edebilen, biri, Bu coğrafyanın bir evladı, bu toprakların çocuğu olarak bizim tarım sektörüne bakışımız kürsü, masabaşı yaklaşımı değildir, samimidir kalbidir.’ dedi.

Aydemir, ‘Şorağı da, kurağı da biliriz’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Dirgeni eğişi bilen, mazıyla bonduruku tanıyan, şorakla kurakı tarif edebilen, biri, Bu coğrafyanın bir evladı, bu toprakların çocuğu olarak bizim tarım sektörüne bakışımız kürsü, masabaşı yaklaşımı değildir, samimidir kalbidir.’ dedi.

ALVARLI EFE, YUNUS EMRE VURGUSU

Aydemir, ‘Zihnimizi, mantalitemizi:  Kırsal kesimi yoksulluk, yolsuzluk alanı olarak gören, bu kesimi romanları, şiirleriyle istismar ederek ünlenen sosyalizm istismarcıları değil, Yaratılanı yaradandan ötürü seven ve çağrısı Hak için halkı sevmek olan Yunus Emreler, Alvarlı Efeler, Aşık Veyseller şekillendirmiştir şükürler olsun.” vurgusunu yaptı.

AYDEMİR DEREBOĞAZI’NIN KONUĞU OLDU

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, tarım sektörüne yönelik sahadaki inceleme ve istişare toplantılarını devam ettiriyor. İl tarım sektörüne yön veren kamu kuruluşlarını ziyaret ederek, çalışma ve yatırımları izleyen, öngörü ve hedeflerini paylaşan Milletvekili Aydemir, Erzurum’un Büyükşehir yasasıyla birlikte Mahalleye dönüşen Dereboğazı Köyü’nü ziyaret etti. Köy sakinlerinin konuğu olan Aydemir, tarım kesimi yaşayanlarının beklentilerini dinledi, tarım sektörüne yönelik projelerini paylaştı ve kurulan gönül sofrasında istişarelerde bulundu.

ÇAĞDAŞ TANIMLAMA

Milletvekili Aydemir, AK Parti iktidarının tarım sektörüne taşıdığı en önemli faydalardan birinin, belki de ön önemlisinin, ‘çiftçi ve besicinin’ kısaca tarım kesiminin kendi gerçekleriyle yüzleşmesini sağlaması olduğunu ifade etti.

SIRADANLIKTAN FARKINDALIĞA GEÇİŞ

Aydemir, ‘Diğeri kırsal kesim yaşayanlarına proje yaklaşımı sergilenerek, kendini ifade etmesine destek ve güç katmak, kırsal kesim yaşayanlarını sıradanlıktan farkındılığa ulaştırmak olmuştur. 2002’ye dek, sadece yönetilen ve yönlendirilen kırsal kesimin, milli iradenin en güçlü sesi ve ifadesi olduğu gerçeği, 2003’ten sonra kaydedilen atılımlar ve hayata geçirilen alt yapı yatırımları, sosyal hizmetler ve ekonomik desteklerle vurgulanmıştır.Kırsal kesimde, ilk kez bir kalkınma ve gelişme heyecanı oluşturulmuş, ekonomik fırsat ve imkanlarla tanışan çiftçi ve besicimiz doğduğu yerde doyma ve yaşama kararlılığına kavuşturulmuştur. “dedi.

TARIM SEKTÖRÜNE YENİ VİZYON

AK Parti iktidarının tarım sektörüne getirdiği yeni vizyon içinde temel bir tarif bulunduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Geçmişte, AK iktidar döneminde kırsalda yaşayanların ortak adı köylüydü. Sadece bu kadar. Bugün kırsal kesimde yaşayanların hakiki itabı ölçüsünde tarifi çiftçi ve besicidir, tarım üreticisidir.Ve en önemlisi eşrefi mahlukattır. “ ifadelerini kullandı.

TARIMDAKİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM SÜRECİ

2002-2015 ekseninde AK Parti iktidarları döneminde, kırsal kesimin ciddi bir diriliş ve farkındalık süreci kaydettiğine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Bugün duble yollar kavşağında yer alan ve ulaşım sorunu tamamen çözülmüş, üretimde kendisine ekonomik model ve projeler sunumu yanında özel desteklere kavuşturulmuş, sağlıkta hava ambulanslarıyla hizmet verilen bir kesimden söz ediyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmış, gerek taşımalı eğitim ve gerekse kampüslerle çocuğunun geleceğine hizmet edilen bir kesimden söz ediyoruz. İnanç hassasiyet ve dikkatleri sebebiyle yıllarca horlanan, hatta bu yüzden itibarsızlaştırılmaya çalışılan, bugün ise inandığı gibi yaşama şartlarına kavuşturulmuş, inancıyla buluşturulmuş, düşüncesi ve inancı özel saygı gören bir kesimden söz ediyoruz. ‘Göç göç oldu, göçler yola dizildi’ ağıtlarıyla büyüdük. Muradımız, artık göç türkülerinin değil güç heyecan ve coşkusunun yaşandığı kırsal kesimdir. “ diye konuştu.

 
Baba Doğan’ın feryadı yürek parçaladı
 
Başbakan, ‘Anayasadan sapmadık, sapmayız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaca’dan 28 Eylül tepkisi
Karaca, okulların 14 Eylül yerine, Kurban Bayramından sonraki pazartesi ...
Sertifikalı tohumda Erzurum farkı
Erzurum’da son dönemde hızla artış gösteren sertifikalı tohum kullanımının ...
Erzurum Çiftçisine tohum desteği uyarısı
Erzurum İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce yapılan yazılı açıklama ...
 
TANAP Projesi, Dünya Projesi
Erzurum’un güzergahında yer alan, yaklaşık 10 milyar dolarlık Trans Anadolu ...
Terör et fiyatlarını olumsuz etkiledi
Türkiye’de ve dolayısıyla bölgede son aylarda yaşanan olaylar, et fiyatlarına olumsuz yansıdı.
Uzundere Ormancılığına yeni vizyon
Uzundere Orman İşletme Şefliğimiz Yeni İdare Binasının temeli 2015 yılı ...
 
Şirketleşmede Temmuz Rekoru
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da kurulan şirket sayısı bir önceki yılın aynı dönemine ...
TKDK destekleriyle Ekonomide tarih yazdı
TKDK İl Koordinatörlüğünün 13. Başvuru Çağrı ilanı sonucunda 45 adet yatırım ...
Tarımda Kadın Çiftçi damgası
M.COŞKUN-Yakutiye, Gıda ve Tarım İlçe Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva