ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EKONOMİ
22 Ağustos 2015 Cumartesi - 00:54

TKDK destekleriyle Ekonomide tarih yazdı

TKDK İl Koordinatörlüğünün 13. Başvuru Çağrı ilanı sonucunda 45 adet yatırım projesi için sözleşme imzalama töreni düzenlendi. Protokol imzalanan işletmelerin toplam yatırım tutarı yaklaşık 29 Milyon TL olarak açıklandı.

TKDK destekleriyle Ekonomide tarih yazdı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğünün 13. Başvuru Çağrı ilanı sonucunda 45 adet yatırım projesi için sözleşme imzalama töreni düzenlendi. Erzurum Valiliği Meclis Salonu’ndaki imza töreni, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Kaymakamlar, TKDK Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü ve yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti.

TKDK’DAN YATIRIMLARA DESTEK

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum’da yatırımları desteklemeye devam ediyor. Bugüne kadar 62 adet yatırım sözleşmesini hayata geçiren TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü, 13. Başvuru Çağrı Döneminde imzaladığı 45 proje ile sözleşme imzalanan proje sayısını 107 ’ye çıkardı. 45 adet sözleşme ile TKDK’nın Erzurum’da desteklediği projelerde yatırım tutarı 84,8 Milyon TL’ye ulaştı. Erzurum İl Koordinatörlüğü, sözleşmesi imzalanan yatırımların tamamına yaklaşık 39,2 Milyon TL hibe ödeyecek. Erzurum ‘da şu ana kadar hayat bulan projeler sayesinde 468 kişi iş imkanına kavuşurken gerçekleşecek yatırımlar sonucunda toplamda istihdam bin 149 kişiye ulaşacak.

ERZURUM’DA SÜT VE ET İŞLEME SEKTÖRÜ GELİŞİYOR

 Sözleşme töreninde imzalanan işletmelerin toplam yatırım tutarı yaklaşık 29 Milyon TL olarak açıklandı. Bu projelere ödenmesi planlanan hibe tutarı ise yaklaşık 11,7 milyon TL olacak. Bu sözleşmeler sayesinde Erzurum’da Süt işleme sektörüne 4,75 Milyon TL, et işleme sektörüne ise 10,7 Milyon TL yatırım girdisi sağlanacak. Arıcılık, el sanatları, otel gibi kırsal alanda yaşayan çiftçilerimizin sunmuş olduğu diğer yatırımlar sayesinde ile 13,5 Milyon TL yatırım girdisi sağlanacak.

ALTIPARMAK’IN VURGUSU

Erzurum valisi Dr. Ahmet Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, tarım sektörünün öneminden bahsederek, “Tarım sektör üzerinde durulması gerekiyor. Tarım en stratejik sektör. Eğer tarımla ilgili değilseniz, eğer tarım sektöründe iseniz ve hakikaten buna emek veren insanınız varsa geleceğinizden emin olabilirsiniz. Ancak bu manada bir ekibiniz tecrübeniz ve emek veren bir insan unsurunuz yoksa geleceğinizden çok emin olamazsınız. Bu manada özele indiğimiz zaman tabiki Erzurum çok daha büyük önem arz ediyor. Daha doğrusu tarım Erzurum için önem arz ediyor. Hangi alanda bakarsanız bakın yalnızca aklımızda büyük baş hayvancılık var veya öyle ifade ediliyor.Bal ve bal üreten ülkeler birinci ve ikinci sıradalar, yine benzer şekilde sebze yetiştiriciliğinde hakikaten iddialı bir toplumumuz var” diye konuştu.

ALTIPARMAK: ERZURUM’DA TARIM ÖNCELİKLİ SEKTÖR

Altıparmak, “Erzurum tarım ve hayvancılık için büyük önem arz ediyor. Başta büyükbaş hayvancılık olmak üzere bal üretiminde de önemli bir yere sahibiz. Ama daha fazla geliştirmeye ihtiyacımız var. İlk geldiğimizde hayvan pazarı yoktu. Şimdi ise Büyükşehir Belediyemiz ile Erzurum ‘a önemli bir tesis kazandıracağız. Bununla beraber seracılıkta üreticilerimiz ciddi yatırım yapma talebi ile gelmekteler. Tarım konseyimizde onlara ayrı bir yer verdik. Gayretimiz Erzurum ‘da sebzeciliği de geliştirmek. Tarım konseyimiz çok ciddi sorunları çözmeye devam ediyor. Başta Atilla Özlü olmak üzere tüm TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü personelini gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum.“ dedi.

ÖZLÜ’NÜN SUNUMU

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü 13. Çağrı dönemi açılış konuşmasında verilen destekler hakkında sunum yaptı. Özlü, “13. Çağrı döneminde İl Koordinatörlüğümüze sunulan ve yatırım tutarı 29 milyon lira olan 45 proje tutarı paydaşımız bulunmaktadır. Bildiğiniz gibi düğün öncesinde bir geline bir kızın çeyiz sandığı neyi ifade ediyorsa, bir il koordinatörlüğü içinde sözleşmeler aynı şeyi ifade etmektedir. Tabiri caizse Erzurum İl Koordinatörlüğü olarak bu çeyiz sandığımızı sergilemek istiyoruz. Bu sergide 13. Başvuru çağrı döneminde desteklenen 5 farklı sektör de yer almaktadır. Sözleşmeler küçük ölçekli sözleşmeleri de kapsamaktadır. Bu üretimler ülke ekonomisinde, işçi istihdamında, sanayileşmede, göçün önlenmesinde ve uzun dönem yatırımlarda da önemli roller oynamaktadır” dedi.

TARIM ALANINDA DEV AÇILIM

TKDK Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü; “İmzalanan sözleşmeler ile 5 farklı sektörde destek sağladık. Süt ve süt ürünlerini, et ve et ürünlerini işleyen işletmeler, Çiftlik faaliyetlerine yönelik yatırımlar, kırsal turizm yatırımları, El sanatları kapsamında toplam 45 proje desteklenecek. Yatırım tutarı 22 bin TL den 8 milyon TL ‘ye kadar olan projeler için finansman sağlayacağız. İl ekonomisine, istihdama, göçü engellemeye ve uzun dönemli kalkınmaya öncülük etmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu süreçte ilgi gösteren yatırımcılarımıza ve desteğini esirgemeyen Sayın Valimize teşekkür ediyorum.” kaydını düştü.

TKDK İl Koordinatörü ÖZLÜ IPARD II Programı hakkında bilgi verdi. Özlü şunları kaydetti:

IPARD II PROGRAMI İLE DESTEKLENEN SEKTÖRLER ÇEŞİTLENECEK.

IPARD II Programında, mevcut sektörler (tarımsal işletmeler, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi) desteklenmeye devam edecektir. Bu mevcut sektörlere ek olarak “tarım çevre-iklim-organik tarım”, “yerel kalkınma stratejilerinin uygulanması” ve “kırsal altyapı hizmetleri” IPARD II Programı kapsamına alınmıştır. Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektöründe “Yenilenebilir enerji”, “makine parkları” ve “mantar” da desteklenecek olan sektörlere eklenmiştir.

IPARD II Programı ile mevcut sektörlerde bazı değişiklikler olmuştur. IPARD I’den farklı olarak tarımsal işletmelere destek kapsamında, manda sütü üretimi, yumurta tavukçuluğu ve kaz yetiştiriciliği eklenmiştir. Ayrıca hibe oranları IPARD I kapsamında yüzde 50-65 oranında desteklenmekteyken IPARD II ile destekler yüzde 60-80 oranlarında sağlanacaktır.

TKDK’nın Desteklediği Yatırımlar KDV ve Gelir Vergisinden Muaf Tutuluyor.

 TKDK, bahsi geçen yatırım alanlarında gerçekleştirilen yatırımlara yüzde  50 ile 65 arasında hibe desteği veriyor. Yapılan harcamalar KDV’den ve alınan hibeler ise gelir vergisinden muaf tutuluyor. Yatırımcılar hazırladıkları projeler ile Kurumu ilan edilen tarihlerde başvuruda bulunuyor. Ardından Kurum tarafından yapılan incelemeler neticesinde uygun bulunan başvuru şartlarını taşıyan projelerle yatırım sözleşmeleri imzalanıyor. Tamamlanan yatırımların ardından hibe ödemeleri gerçekleştiriliyor.

 
Erzurumlu polis gözyaşlarıyla uğurlandı
 
Şirketleşmede Temmuz Rekoru
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarımda Kadın Çiftçi damgası
M.COŞKUN-Yakutiye, Gıda ve Tarım İlçe Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim ...
KUDAKA’dan besicilere destek
Refahiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından besicilere ...
Taşkesenlioğlu: ‘Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var’
Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Türkiye’nin güçlü ekonomisiyle ...
 
ER-TANSA’dan gençlere istihdam fırsatı
ERTANSA ile İŞ-KUR işbirliğinde açılacak olan Erzurum Bakırı ve Ambalaj ...
Erzurum TKDK’dan ses getirecek proje
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü’ ...
TPE iller sıralamasını açıkladı
MAHMUT AKDAĞ-Türk Patent Enstitüsü Ocak-Temmuz dönemi marka başvuru verilerini paylaştı.
 
Besici bayram piyasasından umutlu
M.COŞKUN-Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber kurbanlıklar pazarı ...
Duman beklentilerini açıkladı
Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, hükümet ile devam toplu ...
Erzurum patente yoğunlaştı
M.AKDAĞ-Erzurum’dan bu yılın 7 ayında gerçekleştirilen patent başvurusu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva