ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
5 Aralık 2015 Cumartesi - 03:14

Aydemir: ‘Engellilerin Ufkuna Muhtacız’

Aydemir, Engellilerin topluma kazandırılması değil, toplumun engelli değerlerini kazanma süreci yaşadığına dikkat çekerek, ‘Engelliler adına atılan AK adımlarla sağlıktan eğitime, spordan sanata kadar her alanda ülkemiz yıllarca ihmal görmüş değerleriyle buluşmuştur.’dedi.

Aydemir: ‘Engellilerin Ufkuna Muhtacız’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Engellilerin topluma kazandırılması değil, toplumun engelli değerlerini kazanma süreci yaşadığına dikkat çekerek, ‘Engelliler adına atılan AK adımlarla sağlıktan eğitime, spordan sanata kadar her alanda ülkemiz yıllarca ihmal görmüş değerleriyle buluşmuştur.’dedi.

AK DAVA İLE HAKİM OLAN YENİ ANLAYIŞ

Engelli kavramının AK Dava yaklaşımıyla yeni bir tarife kavuştuğuna dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘AK Dava’nın hayata geçirdiği Engelli yasasıyla birlikte üreten, topluma sinerji ve bütünleşme enerjisi taşıyan bir anlayış hakim hale gelmiştir. AK iktidarlar öncesinde muhtaçlık ekseninde tutulan, ötekileştirilmeye mahkum bırakılmış, takdiri ilahi gereği engelli olarak aramıza katılmış kardeşlerimiz, siyasetten ekonomiye kadar hemen her sahada bize ufuk çizen ve taşıyan, konuma kavuşturulmuştur. ‘ diye konuştu.

AYDEMİR:  ‘SİZİNLE VARIZ VE SİZİN İÇİN VARIZ’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Görme, Zihinsel ve İşitme Engelliler’in eğitim gördüğü kurumları ziyaret etti. Uzmanlar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim alan öğrenci ve aileleriyle buluşan, onlarla sohbet ederek beklenti ve görüşlerini alan Milletvekili Aydemir,’Biz sizinle varız ve sizin için varız’ vurgusunu yaptı.

AK DAVA NEGATİF BAKIŞ EZBERİNİ BOZDU

‘Allahın yarattığı her varlık güzeldir ve onun indinde, eşrefi mahlukat olarak insan özeldir’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Sağlık ve eğitim odağı ve özelinde AK Parti iktidarları tarafından engelli kardeşlerimize verilen hizmetlerle, engellilerin hayata bakış ve yaklaşımları da değişmiş, bu kardeşlerimiz zihni ve bedeni olarak toplumsal dinamizmin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Özel eğitim kurumları yaygınlaştırılmış, kamuda istihdam alanları açılmış, engelli kardeşlerimizin birer girişimci ve toplum yönlendiricisi haline gelmesi sağlanmıştır. Daha net söyleyelim, AK Dava, engellilere negatif bakış ezberini tarihten silmiş,toplumun ancak onlarla mükemmel ve onlarla güçlü olabileceği hakikatini ortaya koymuştur.” dedi.

3 ARALIK VE YÜZLEŞME FIRSATI

3 aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile toplumun Engelli gerçeğiyle yüzleşme fırsatı bulduğunu, ancak, engelli yaklaşımının yılda bir güne sığdırılmasının samimiyetsizlik ve vefasızlık olacağının altını çizen Milletvekili Aydemir, ‘Kamuda ve özel sektörde, ekonomiden sanata kadar engelli sorunlarını içselleştirmek ve onların sahip oldukları kabiliyet ve değerlere saygı göstererek, onlarla değer kazanmak zorundayız. ‘diye konuştu.

BİZİM İNANCIMIZDA ENGELLİ, ENGELSİZ AYIRIMI YOKTUR

‘Bizim inancımızda engelli, engelsiz ayırımı yoktur. Ben de böylesi bir tasnifi benimsemiyorum. Zira inancımız insanı yaratılmışların en şereflisi olarak tarif ve takdim eder. Engelli ve engelsiz yoktur, insan vardır.’ diyen Milletvekili Aydemir, “AK Dava ile muktedir hale gelen bu yeni bakış üslubuna dikkat kesilmeli, bu yaklaşımdan taviz vermemeliyiz. Fiziki ve zihni bakımdan sağlık sorunları bulunan, yaşamını daha sınırlı halde ifade edebilen kardeşlerimiz, yüce rabbimizin bize emaneti, vediasıdır. Rabbini bilen herkes bu hassasiyeti sergilemek mecburiyetindedir. Onların toplum dışında kalmasına, münzevi bir hayata sürüklenmesine asla rıza göstermemeliyiz.’ dedi.

ONLARA MUHTACIZ..

Değerlendirmesinde engellilere de seslenen Milletvekili Aydemir, ‘Bu kardeşlerim, toplumsal fayda üretecek düşüncelerini, projelerini mutlaka seslendirmeli, her mahfelde ortaya koymalı ve farkındalık adına kabiliyetlerini toplumdan esirgememelidirler. Biz, onların hizmetine amadeyiz. Onların estireceği beyin fırtınasına muhtaç olduğumuzun farkındayız. Sanatta, sporda, ekonomide, hayatın her kategorisinde onlara ihtiyacımız var. “ ifadelerini kullandı.

KİM DAHA GÜÇLÜ?

Toplumda gözlerden kaçan bir gerçeğin var olduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Biz fiziksel ve zihinsel olarak, engeli olmayanlar kendimizi güçlü zannediyoruz. Oysa gerçekte güçlü olanlar, engeli olduğu halde toplumun ön yargılarına zihni ve bedeni üretimleriyle karşı duranlar ve toplum için hiçbir engele sığınmayarak üretim ve hizmette yarışanlardır. Bu kesim medarı iftiharımızdır.’ dedi.

 
‘AK İktidarı alkışlayalım..’
 
Yaylacıların zorlu dönüş yolculuğu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçıroğlu organ bağışının önemini paylaştı
Iğdır Üniversitesi öncülüğünde “Doku ve Organ Bağışı” konulu panel düzenlendi.
Büyükşehir’de 24 saat kar mesaisi
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü Ekipleri, ...
112’de kış seferberliği
Sağlık Bakanlığı'na bağlı 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ...
 
Üniversitelilerden kar coşkusu
Erzurum'da, etkili olan fırtınanın ardından kentin birçok noktasında elektrik ...
Kar temizliğine araç engeli
Girilmesi en zor sokaklarda dahi kar çalışması yapan ekiplerin en büyük ...
Özdemir, engellilerle buluştu
3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Aile ve Sosyal Politikalar ...
 
Ören: ‘Yaşlıları hayatın içine çekmek gerek’
Yaşlı kadınların evde, divan üzerinde, erkeklerin parkta bir bankın üzerinde ...
Aksakal: Her sağlıklı kişi engelli adayıdır
Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, engelli bireylerin ...
Efe engellilerin beklentilerini paylaştı
Erzurum'da “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla Havuzbaşı Atatürk ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva