ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
5 Aralık 2015 Cumartesi - 03:10

‘AK İktidarı alkışlayalım..’

Tavlaşoğlu: ‘AK Parti Hükümeti döneminde engelli çocuklarımızla ilgili, engelli aileleriyle ilgili gerçekten çok güzel uygulamalar hayata geçirildi. Bundan dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti Hükümetimizi bir kez daha alkışlayalım. ‘ dedi.

‘AK İktidarı alkışlayalım..’

Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel anlamlı bir program düzenledi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in eşi Gülay Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Kiremitci’nin eşi Müzeyyen Kiremitci, Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ile diğer yetkililer katıldı.

TAVLAŞOĞLU’NUN SUNUMU

 Başkan Vekili Tavlaşoğlu, toplumda yaşayan herkesin bir engelli adayı olduğunu ifade etti. Tavlaşoğlu, şöyle devam etti: “Hiç kimse kendi çocuğunun engelli olmasını istemez. Bizler de hepimiz de birer engelli adayıyız. Çocuğumuz veya bizler yaratılırken de uzuvlarımızı biz seçmedik, yarınlarla ilgili planımızı da biz yapmıyoruz. Bundan dolayı bu imtihanı veren Yüce Allah böyle takdir etmiştir. Dünya’daki bu imtihanın mükâfatı elbette ki ahirette Yüce Yaratıcı tarafından verilecektir. Mevla bu gözle bakmamızı istiyor. AK Parti Hükümeti döneminde engelli çocuklarımızla ilgili, engelli aileleriyle ilgili gerçekten çok güzel uygulamalar hayata geçirildi. Bundan dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti Hükümetimizi bir kez daha alkışlayalım. ‘Engelli çocuklarımızın, engelli ailelerimizin nelere ihtiyaçları var, nelere ihtiyaç duyuyorlar’ diye hayatlarını kolaylaştırmaları adına bütün çalışmaları Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen ve ekibi yapıyor. Bundan da emin olabilirsiniz. Kolay bir dünya, engellerin kaldırıldığı bir dünya olsun.”

BAŞSAVCI BİNGÜL, AİLELERİ DUYGULANDIRDI

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, duygu yüklü bir konuşma yaptı. Başsavcı Bingül, şöyle dedi: “Şuanda karşınızda Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı olarak değil iki tane özel çocuk babası olarak bulunuyorum ve özellikle bu sıfatımla konuşmak istiyorum. Son 12 yılda Türkiye’miz pek çok alanda çağ atladığı gibi engellilere götürülen hizmetler alanında da çağ atladı. Bu nedenle de emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Hükümetimize biz engelli ailelerine, engelli çocuklarına gösterdikleri ilgiden, sevgiden ve devletimizin sundukları imkânlardan dolayı şükranlarımı, minnetlerimi iletmek istiyorum. Sıkıntılarınızın neler olduğunu çok iyi biliyorum. Ama bu çocuklar bize Yüce Rabbimin bir armağanı, bir hediyesidir. Ne kadar zorlansak da, ne kadar büyük acılar çeksek de yılmayacağız. Dimdik ayakta duracağız ve çocuklarımızı kendi ayakları üzerinde duran, vatana, millete, devlete faydalı, kendi kendine yeten çocuklar olarak hayata sunmak için elimizden geleni yapacağız. Bu noktada Devletimiz bize çok büyük imkânlar sundu, sunmaya da devam ediyor. Aynı şekilde ben Erzurum Büyükşehir Belediyemize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in şahsında tüm çalışanlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Çünkü onlarla biz engelli ailelerine ve hepsinden önemlisi çocuklarımıza yardımcı olmak konusunda her türlü imkânlarını seferber etmiş durumdalar. Bu yüzden kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum.”

“BÜYÜKŞEHİR, HER DAİM ENGELLİLERİN YANINDADIR”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Büyükşehir Belediyesi’nin her daim engellilerin yanında olduğunu ifade etti. Genel Sekreter Kiremitci, “Sayın Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 30 Mart 2014’te göreve geldiğinde bizim belediyemizde bir engelli destek birimimiz vardı. O dönem arkadaşlarımıza ‘Kaç tane engelli bireyimiz var, biz belediye olarak bunların kaçıyla irtibat halindeyiz, acil ihtiyaçlarında nasıl yardımcı oluyoruz?’ diye sorduk. Verdikleri rakam, ‘50 bin civarı engelli bireyimiz var, ancak 3 binine ulaşabiliyoruz’ O dönem onlara bir hedef vermiştik, şimdi, ‘Kaç tane özel vatandaşımızla temas halindeyiz?’ diye sordum. Verdikleri rakam 9 bin 500’dü. Verdiğimiz hedefi aşağı yukarı yakaladıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kiremitci, şunları kaydetti: “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bu özel kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kurslar açıyoruz, istihdam alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa hizmetler yapıyoruz. Medikal ürünler temin etmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımızı sportif faaliyetlere katmaya çalışıyoruz. Her geçen gün bu verdiğimiz hizmetler katlanarak artıyor. Bir buçuk senede ilgilendiğimiz engelli birey sayısını üçe katlamamız özel insanlarımıza verdiğimiz değerin önemli bir göstergedir. Allah izin verirse Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak yakın bir gelecekte engelli vatandaşlarımıza yönelik çok güzel bir Rehabilitasyon Merkezi açmayı düşünüyoruz. Ayrıca Erzurum Atatürk Üniversitesi ile beraber yaptığımız bir çılgın proje var. 670 dönümlük arazide bir milyar liraya, önceki parayla bir katrilyona, yaklaşacak bir yatırım. Orada da Dünya’nın en güzel Rehabilitasyon Merkezi olacak. Bu proje biraz daha uzun sürebilir. Ama bizim açacağımız Rehabilitasyon Merkezi’ni 2016’nın sonuna kadar yetiştirmeyi düşünüyoruz. Biz sizleri Allah’ü Teâlâ’nın yarattığı özel insanlar olarak görüyoruz. Yeter ki bizim gönlümüze, beynimize vurduğumuz engeller, kendi kendimizin koyduğu engeller olmasın.” Konuşmaların ardından engelli çocuklar sahneye çıkarak istek ve sorunlarını dile getirdi. Programda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in Sanat Danışmanı ve aynı zamanda Türk Halk Müziği Sanatçısı olan Mehmet Çalmaşır'ın yönetimindeki Erzurum Büyükşehir Belediyesi Görme Engelliler Müzik Korosu, seslendirdikleri eserlerle geceye damga vurdu. Bu arada engelli çocuklar tarafından şiirlerin seslendirildiği anda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in eşi Gülay Sekmen ile diğer davetliler, duygu dolu anlar yaşadı.

 
‘Her alanda yeterli olmak zorundayız’
 
Aydemir: ‘Engellilerin Ufkuna Muhtacız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Sevgi Evleri’ne kitap desteği
‘’Değerler Eğitimi Projesi’’ kapsamında Sevgi Evleri’nde kalan çocuklara ...
Tarihi semaverler Erzurum’da onarılıyor
Semaver ustası Hilmi Akkaş, 20 Metrekarelik semaver tamiri dükkânından ...
Büyükşehir’den “Tarihe Yolculuk”
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın gençler ...
 
Engellilere sanatla farkındalık yaklaşımı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık resim sergisi açıldı.
Geçmiş zaman olur ki…
M.COŞKUN-4 Yıl önceye kadar Dadaş Klas Sinemaları’nın hizmet verdiği Dadaş ...
Erzurum'dan Varşova'ya tanıtım köprüsü
Vali Dr. Ahmet Altıparmak ve beraberindeki heyetin katılımları ile Polonya’ ...
 
Erzurum, Kültür ve Sanatıyla yüzleşiyor
M.COŞKUN-Prof. Dr. Hüseyin Yurttaş, Büyükşehir ve Yakutiye Beledilerinin ...
Sekmen Erenler’i ağırladı
Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği Üyeleri, Erzurum ...
Gurbette Dadaş Herefenesi
Maltepe’de faaliyet gösteren Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva