ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>SİYASET
2 Aralık 2019 Pazartesi - 11:40

Aydemir: ‘Cumhurbaşkanımız mertliğin zirvesidir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik eleştirilere tepki göstererek, ‘Geçen bir yıllık süre içerisinde Türkiye’deki yönetme erkinin hadiselere müdahale hızı, hadiselere vaziyet etme hâli geçmişle kıyaslanmayacak kadar muhkem, sağlam bir hâldedir. ‘

Aydemir: ‘Cumhurbaşkanımız mertliğin zirvesidir’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik eleştirilere tepki göstererek, ‘Geçen bir yıllık süre içerisinde Türkiye’deki yönetme erkinin hadiselere müdahale hızı, hadiselere vaziyet etme hâli geçmişle kıyaslanmayacak kadar muhkem, sağlam bir hâldedir. ‘ dedi.
AYDEMİR’DEN SİSTEM ELEŞTİRİLERİNE TEPKİ
CHP Milletvekili Abdüllatif Şener’in sisteme yönelik tespit ve eleştirilerine katılmadıklarını ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘Geçtiğimiz dönem de milletvekiliydim yani parlamenter sistemde de milletvekiliydim, bu dönemde de milletvekiliyim. Bütün samimiyetimle söylüyorum -burada benden çok daha eski parlamenterler var, onlar da biliyor- önceki sistemde milletvekilinin kanun yapma süreçlerine katkısı ihmal edilebilir düzeydeydi. Oysa şimdi, geldiğimiz noktada -ben bizim grup için özellikle söylüyorum, AK Parti Grubu için söylüyorum, Cumhur İttifakı’nın diğer paydaşı Milliyetçi Hareket Partisi için söylüyorum- varsa bir kanuni düzenleme çalışması mutlaka ama mutlaka esaslı şerik pozisyonu alıyoruz, çok net. Yani yetkin olma sahamıza göre mutlaka gidip oralarda müdahil oluyoruz.’ kaydını düştü.
AYDEMİR, REFERANDUM VE SİSTEME GEÇİŞ SÜRECİNİ PAYLAŞTI
Referandum ve sisteme geçiş süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Dolayısıyla, biz Cumhurbaşkanlığı sisteminin propaganda sürecinde de bunu anlatıyorduk, geldiğimiz nokta bizi haklı çıkardı ve geçen bir yıllık süre içerisinde Türkiye’deki yönetme erkinin hadiselere müdahale hızı, hadiselere vaziyet etme hâli geçmişle kıyaslanmayacak kadar muhkem, sağlam bir
hâldedir. Kaldı ki şunu söyleyelim: Yani daha önce Başbakan neyi söylemiş de olmamış o zaviyeden bakarsak? Şimdi “Cumhurbaşkanı ne derse o olur.” deniyor ya, sistemin özünde bu var, evet, millet Cumhurbaşkanına güvenoyu veriyor. Cumhurbaşkanının yaptığı tasarruflar milletin hoşuna gitmezse verdiği güvenoyunu geri çekiyor. Oysa Başbakanın her tasarrufu, velev ki milletin seçip gönderdiği milletvekillerine karşı bile olsa, Parlamentodaki milletvekillerinin duruşuna karşı bile olsa milletvekillerince tebcil edilip onaylanıyordu, bunlar hiç tenkit edilmiyordu. Daha samimi, daha sahici bir tarz Cumhurbaşkanlığı sistemi. ‘ ifadelerine yer verdi.
‘SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ MERTLİĞİN TİMSALİ, MERTLİĞİN ZİRVESİ BİR İSİM’
HDP Milletvekili Garo Paylan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6. Din Şurasındaki konuşmasına yönelik eleştirilerine sert tepki gösteren Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız ısrarla, altını çize çize şunu söylüyor: “Bizim davamız, her alanda ülkemizi zirvelere taşıma davasıdır.” Bizim nefislerle, şahıslarla asla ve kata bir hesabımız olmadı. Bakın, biraz önce Diyanet İşleri Başkanlığı bağlamında bir toplantıdan bahsedildi. Sayın Cumhurbaşkanımız mertliğin timsali, mertliğin zirvesi bir isim. Orada bir konuşma yapıyor ve “Hayatımızın odağına, hayatımızın merkezine dinimizin umdelerini koyacağız.” diyor. Bundan doğal ne olabilir? Diyanet İşleri Başkanlığının toplantısı, oradaki heyet bütün bütün o kurumu ifade ediyor ve biz “tek millet” kavramını her vesile terennüm eden bir kadroyuz. “Tek millet” asla soy sop işin içerisine sokmayan bir tarz. Kim varsa, etnik aidiyeti ne olursa olsun başımızın üstündedir, ta ki niyet olarak bölmezse, yıkmazsa, yok etmezse kucaklamışız; biz hep bunu söylemişiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu tarzı, siyaset yaptığı her zeminde dillendirmiş müstesna bir isimdir. ‘ dedi.
KÜRT BİZATİHİ BU DEVLETİN SAHİBİDİR
Garo Paylan’ın kayyum atamaları kaydındaki ifadelerini reddeden Milletvekili Aydemir, ‘Tabii, ben, özellikle şu “Kürtlere karşı” kavramına açıklık getireceğim çünkü ben, Kürt seçmenden oy alarak buraya gelmiş birisiyim. Tam tersi arkadaşlar, bu devlet Kürt’ün devleti. Kürt’ü öteki gören namerttir. Kürt’ü bu devletten dışlayan haindir. Asla böyle bir şey yok. Kürt bizatihi bu devletin sahibidir. ‘ vurgusunda bulundu.
KALIN’IN ALMAN GAZETECİYE VERDİĞİ DERS
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Büyükelçi İbrahim Kalın’ın Alman Conflict Zone sunucusu ve DW çalışanı Tim Sebastian’la yaptığı ve Alman gazetecinin iddialarını delillerle yok ederek, tarihi bir kayıt düştüğünü belirten Milletvekili Aydemir, ‘Sayın İbrahim Kalın’ın -benim hemşehrim, asalet timsali birisi- karşısındaki gazeteciyi gördük ve ben, onu seyredince, izleyince bunların aslında organize bir yapı olduğunu, içeriyle dışarının çok senkronize yöneldiklerini görüyoruz. ‘ diye konuştu.
‘ELHAMDÜLİLLAH, MİLLETİMİZ BUNLARI GÖRÜYOR’
Milletvekili Aydemir, ‘Elhamdülillah, milletimiz bunları görüyor, milletimiz bu ihanet yaklaşımının ucunu da biliyor, nereye gitmek istediğini de biliyor. Bunlara fırsat vermiyoruz ve şu dirayetli liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız ve onun etrafındaki şu seçkin kadro ve siyasi heyet, sonuna kadar, ilanihaye bu süreci devam ettireceğiz ve ülkemizi çağlar üzerinden aşırtıp muasır medeniyetler seviyesine en kısa sürede ulaştıracağız. ‘dedi.

 
Köprüköy’de Jandarma’dan kış lastiği denetimi
 
Aziziye karla mücadele seferberliğine hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BBP’den Erzurum’da 'Türkiye’de kucaklaşıyor’ toplantısı
Destici, “Bütün il ilçe teşkilatlarımızın, kadın kollarının, gençlik kollarının ...
Milletvekili Aydemir’den vefa çağrısı
Aydemir Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2020 yılı bütçesi TBMM Plan ve ...
Milletvekili Aydemir: ‘Allah dağına göre kar verir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ovit Tüneli’nin yalnız ...
 
‘En büyük gücümüz Erdoğan’ın mükemmel liderliğidir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’nin bütün meydan okumalara ...
Büyükşehir sulama yatırımında rekora gidiyor
Tarım ve hayvancılık yatırımlarıyla yerel yönetim anlayışına yepyeni bir ...
Kurum’dan ‘Hacı Cuma’ açıklaması
Kurum, “Şehir merkezlerimizin yeniden tarihi kimliklerine kavuşturulması ...
 
Ban’dan çocuk istismarı ve şiddete tepki
Milletvekili Taşkesenlioğlu Ban, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada ...
Milletvekili Aydemir: ‘Milletimiz dualı millettir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz adaleti en muhkem, ...
Milletvekili Aydemir: ‘Biz adalet dağıtan bir milletiz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz adalet arayan değil, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva