ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
29 Kasım 2019 Cuma - 15:58

BBP’den Erzurum’da 'Türkiye’de kucaklaşıyor’ toplantısı

Destici, “Bütün il ilçe teşkilatlarımızın, kadın kollarının, gençlik kollarının katılacağı 'Türkiye’de kucaklaşıyor, birlikte buluşuyor' toplantıları gerçekleştireceğiz. ' dedi

BBP’den Erzurum’da  Türkiye’de kucaklaşıyor’ toplantısı

Destici, “Bütün il ilçe teşkilatlarımızın, kadın kollarının, gençlik kollarının katılacağı 'Türkiye’de kucaklaşıyor, birlikte buluşuyor' toplantıları gerçekleştireceğiz. Bunun ilkini de bu Pazar günü İstanbul’da başlatıyoruz. Sonra inşallah Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Samsun ve Sivas ile birlikte 9 şehrimizde gerçekleştireceğiz.’ dedi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “HDP ile işbirliği demek PKK ile işbirliği demektir. Sen nasıl olur da PKK ile işbirliği yapabilirsin, biraz daha oy alabilmek için?” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara’da bir otelde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BBP olarak “Türkiye kucaklaşıyor, birlikte buluşuyor” sloganıyla yeni bir çalışma süreci başlattıklarını açıklayan Destici, "BBP, 29 Ocak 1993 yılında kuruldu ve 29 Ocak 2020’de de 27’inci yılını doldurmuş olacak. Geriye baktığımızda, acı günlerin yanında mutluluklar da yaşadık. Türk milletine olumlu anlamda pek çok katkıyı gerçekleştirmiş olmanın da gururunu yaşıyoruz. Kurucu liderimiz ve şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nu bir kere daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. İyi ki Büyük Birlik Partisi var” diye konuştu.

Hem genel seçim hem yerel seçim tecrübesi yüksek olan bir parti olduklarını söyleyen Destici, ”Türkiye’nin problemlerine, meselelerine çok duyarlı olmanın yanı sıra bunlara hem vakıf hem de çözüm yollarını da bilen bir siyasi partiyiz. BBP tabi Türk milliyetçiliği fikrini esas alan bir ideolojiye sahiptir. Türkiye’nin bütün meselelerinin çözüm yolunun da buradan geçtiğini ancak bu anlayışla çözülebileceğine inanıyoruz. Bunun dışında, dışarıdan önerilen hiçbir projenin Türkiye’nin meselelerine çözüm olmayacağını gördük. Çözümü içeride aramak zorundayız. BBP bu anlamda hep güvenilir bir siyaset limanı olmuştur. Doğru kimden gelirse gelsin onun yanında durmuştur. Yanlışı da kim yaparsa çok net şekilde karşısına geçmiştir ve doğru yapılması konusunda yol gösterici olmuştur. Sadece eleştirmemiştir” şeklinde konuştu.

"PKK’YA SÖZCÜLÜK YAPMAKLA BİR YERE VARILAMAZ"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’de geçmişte de bugün de yanlış yapılan şeyler olduğunu vurgulayarak, “Biz, yanlışların üstüne giderek Türk milletini bir bütün olarak yıpratmak niyetinde hiç olmadık tam tersine çözüm önerileri ortaya koyduk. Türkiye’de en büyük yanlışın içerisinde PKK’nın sözcülüğünü yapanlardır, onun siyasi uzantılarıdır, meclisteki sözcüleridir. Onlara da bunu söylüyoruz; büyük bir hata yapıyorsunuz bu yanlışınızdan dönün. PKK’ya sözcülük yapmakla bir yere varılamaz. Ya da PKK’ya sözcülük yapmakla siz, bir kesimi temsil ettiğinizi iddia ediyorsanız onların derdine de çare olamazsınız. Türkiye’de geçmişte bunlar yaşandı dolayısıyla bunların acı sonuçları oldu. Bu yolda ısrar edilirse yine acılarla sonuçlanacak bir neticeye gidilir. En çok da bedeli bunu yapanlar ve temsil iddiasında olanlar öder. Bugün Suriye’de Irak’ta en ağır bedelleri kim ödüyor? Oraları karıştıran, güya belli kesimlerin sözcüsü olduklarını iddia ettiği guruplar yaşıyor. Bunun özellikle Kürt kökenli kardeşlerimize de bir faydası yok. Biz, bütün kesimlere yapıcı, yol gösterici şekilde sesleniyoruz. Ülke bizim, devlet bizim, milet bizim, zarar görmesini hiçbir zaman istemeyiz. Zarar görmemesi adına fedakarlık yapılması gerekiyorsa da BBP her zaman yapmıştır, bundan sonra da yaparız. Biz siyaseti ülkemiz, milletimiz, devletimiz için yapıyoruz. Bu anlayıştan hiçbir zaman dönmedik bundan sonra da dönmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

"SADECE ALEVİLERE DEĞİL BU ÜLKEDE YAŞAYAN HERKESE YAPILMIŞ BİR KÖTÜLÜKTÜR"

Dün İzmir’de Alevi bir vatandaşın evine çarpı işareti konulduğunu hatırlatan Destici, “Bu sadece Alevilere değil bu ülkede yaşayan herkese yapılmış bir kötülüktür. Ben bunu kendi evime yapılmış olarak kabul ediyorum. En kısa zamanda failleri bulunacak ve hukukun önüne çıkarılacaktır. Bu olay böylece bırakılmamalıdır. Türkiye’de kutuplaştırılacak meseleler bellidir. Bugüne kadar sağ-sol, Alevi- Sünni, Türk-Kürt, üstünden gidilmiştir. Yine aynı senaryolar tekrar tezgahlanmaya çalışılmaktadır. Toplum bütünüyle tepki vermiştir; iktidarıyla, muhalefetiyle, sağıyla, soluyla. Tüm kesimlerin tepki vermesi çok sevindiricidir. Biz bütün bu unsurlarımızla birlikte Türk milletiyiz” ifadelerini kaydetti.

9 ilde toplantı yapacaklarını açıklayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bütün il ilçe teşkilatlarımızın, kadın kollarının, gençlik kollarının katılacağı 'Türkiye’de kucaklaşıyor, birlikte buluşuyor' toplantıları gerçekleştireceğiz. Bunun ilkini de bu Pazar günü İstanbul’da başlatıyoruz. Sonra inşallah Ankara, İzmir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Samsun ve Sivas ile birlikte 9 şehrimizde gerçekleştireceğiz. 81 ilimizi de bölgesine göre bu illerde toplayacağız. Burada hem Türkiye’nin meselelerini masaya yatıracağız hem de kendi içimizdeki eksikliklerimizi de tamamlayacağız. BBP, 2023’e çok daha etkili şekilde inşallah girecek. Kamuoyunda hak ettiğimiz yeri alamıyoruz. BBP’nin son seçimlerde aldığı oy çok ciddi. Aldığımız bu oyu bile dile getirmekten imtina ediyorlar. BBP’ye karşı bu büyük bir haksızlıktır. Çünkü BBP, bugüne kadar hep hakkın yanında durmuştur” açıklamasında bulundu.

2 yeni parti kurulacağıyla ilgili soruya Destici, “Yeni sisteme Türkiye geçerken çoğu kesimler ‘bu sistemle birlikte Türkiye iki partili sisteme doğru gidiyor’ iddiasında bulunmuşlardı. Ben de o zaman bunun doğru olmadığını, bu sistemde siyasi partilerin güçleneceğini ve çoğalacağını ifade etmiştim. Bu yeni sistem siyasi partileri çok kıymetli hale getirmiştir. Bu Türkiye’de, yeni partilerin kurulmasına bir nevi imkan tanımıştır. Bu demokrasinin güçlenmesi adına önemlidir ve büyük bir kazançtır. Bir taban hareketi olarak ve Türkiye’nin meselelerine çözüm odaklı kurulan tüm siyasi partilere bizim saygımız vardır ve bunlar da zenginlik olarak görülür” şeklinde yanıt verdi.

"ŞU ANDA ERKEN SEÇİM GÖRMÜYORUM"

Erken seçim ile ilgili tartışmaları da değerlendiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şu an Türkiye’nin erken seçime ihtiyacı olmadığını düşündüğünü söyleyerek, “Sayın Cumhurbaşkanı, bugüne kadar gördük ki seçimlerin hep zamanında yapılmasını yeğlemiştir. Birkaç ay erkene alınması dışında hep zamanında yapılmıştır seçimler. Meclisin salt çoğunluk değil 360 milletvekilinin seçim için el kaldırması lazım. Ben yakın bir zamanda bunun gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Çok olağanüstü şartlar yaşanır, başka bir şeydir. Şu anda erken seçim görmüyorum. Türkiye bununla zaman kaybetmemeli temel sorunlara odaklanmalı. Diyorlar ki güçlendirilmiş parlamenter sistem. Adama demezler mi, niye güçlendirmediniz kardeşim? 70 yıl 80 yıl bununla yönetilmiş. Bunu iddia edenlerin çoğu hkümet oldular, koalisyon oldular, bakan oldular. Hangi birisinin eli, baraj kalksın diye kalktı? Hangi birisinin eli hazine yardımı adil dağıtılsın diye kalktı? Elbette Türkiye’de bunlar yapılmalı ama bunun için eski sisteme dönülmesine gerek yok. Sistem buna engel değil ki buna engel olan siyasetçiler. Siyasetçileri değiştirmedikten sonra hangi sistem gelirse gelsin” dedi.

"AVA GİDEN AVLANDI"

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen, ‘Saraya giden CHP’li’ iddialarına ilişkin soruya Destici, “Ava giden avlandı. Burada aslında bir fotoğraf da ortaya çıktı; Türkiye’de daha önce kamuoyunda duayen diye bilinen gazetecilerin gerçek yüzü de ortaya çıkmış oldu. Hem Cumhurbaşkanını hem CHP içindeki bazı kişi ya da grupları hedef alan bir yalan haber üzerinden bir girişim yapıldı. Bu girişim boşa çıkartıldı. Türk gazeteciliği anlamında da bir leke düşmüş oldu. Türkiye’nin bundan çok daha önemli meşeleri var bizim de bunlara odaklanmamız gerekiyor diye düşünüyorum” diye yanıt verdi.

Seçimlerde hassasiyet göstererek bazı yerlerde aday çıkarmadıklarına işaret eden Destici, devletin bekasını önemsediklerini vurgulayarak, “Bugün kayyumlar atanıyor, atanmak zorundadır. Bu süreç ama Türkiye’yi dışarıda zora düşürüyor. Bu işi seçimle çözebilseydik bugün bu süreçlerle karşı karşıya kalmazdık. Ama tam tersine bazı siyasi partiler gitti onlarla işbirliği yaptılar. Bunu CHP de yaptı, İYİ Parti de yaptı, Saadet Partisi de yaptı. Açık işbirliği yaptılar. HDP ile işbirliği demek PKK ile işbirliği demektir. Sen nasıl olur da PKK ile işbirliği yapabilirsin, biraz daha oy alabilmek için” açıklamasında bulundu.

 
‘2020 İshak Paşa Yılı Olsun, kampanyasına destek’
 
Hainler bozgun içinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Aydemir’den vefa çağrısı
Aydemir Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2020 yılı bütçesi TBMM Plan ve ...
Milletvekili Aydemir: ‘Allah dağına göre kar verir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ovit Tüneli’nin yalnız ...
‘En büyük gücümüz Erdoğan’ın mükemmel liderliğidir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’nin bütün meydan okumalara ...
 
Büyükşehir sulama yatırımında rekora gidiyor
Tarım ve hayvancılık yatırımlarıyla yerel yönetim anlayışına yepyeni bir ...
Kurum’dan ‘Hacı Cuma’ açıklaması
Kurum, “Şehir merkezlerimizin yeniden tarihi kimliklerine kavuşturulması ...
Ban’dan çocuk istismarı ve şiddete tepki
Milletvekili Taşkesenlioğlu Ban, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada ...
 
Milletvekili Aydemir: ‘Milletimiz dualı millettir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz adaleti en muhkem, ...
Milletvekili Aydemir: ‘Biz adalet dağıtan bir milletiz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz adalet arayan değil, ...
Aydemir: ‘Öğretmenler milli vicdanın mimarlarıdır’
AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘Öğretmenlerimiz, milli ve manevi hassasiyetlerimizin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva