ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>EĞİTİM
5 Şubat 2016 Cuma - 07:10

Aslan, il eğitim vizyonunu değerlendirdi

E.GÜNEŞ-Erzurum’un Türkiye genelinde eğitimde 62. Sırada olmasıyla ilgili konuşan Yüksel Arslan, Bu sıralamanın sadece eğitimin bir unsuruna dayalı olarak yapılmaması gerektiğini ve bunun 5 tane ana faktörü olduğunu ifade etti.

Aslan, il eğitim vizyonunu değerlendirdi

Erzurum’un Türkiye genelinde eğitimde 62. Sırada olmasıyla ilgili konuşan Yüksel Arslan, Bu sıralamanın sadece eğitimin bir unsuruna dayalı olarak yapılmaması gerektiğini ve bunun 5 tane ana faktörü olduğunu ifade etti. Yüksel, Erzurum’da eğitim kalitesinin artması için çalışmaların son surat devam ettiğini belirterek, “Biz öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri için sistemden fırsatlar yakalamaları, fırsat eşitliğine ulaşmaları ve bununla varmak istedikleri, olmak istedikleri bir yerlere ulaşmalarını sağlayan bir mekanizmayı oluşturmaya çalışıyoruz” dedi

TUİK 2015 verilerine göre Türkiye genelinde Erzurum eğitimde 62. Sırada yer aldı. Bununla ilgili konuşan Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Sıralamanın bir genel değerlendirmesi olduğunu bunu da sadece eğitimin bir unsuruna dayalı olarak yapılmaması gerektiğini belirterek şöyle konuştu; “Erzurum’un eğitim sıralamasında 62. sırada olmasını sadece eğitimin bir unsuruna dayalı olarak yapılmaması gerekiyor. Yani sadece TEOG sınavlarındaki başarı oranı ile alakalı değil. Bunun 5 tane ana faktörü var; Birincisi 3-5 yaş okul öncesinde okullaşma oranı, ikincisi TEOG’ da ki başarı ortalaması, üçüncüsü YGS’ deki başarı oranı, dördüncüsü 22 yaşın üzeri o şehirde üniversite bitirme oranı ve beşincisi de toplumun eğitim hizmetlerinden memnuniyet oranı. Bunların birlikte değerlendirilmesinden bir sıralama ortaya çıkıyor. TUİK ‘in yaptığı bu çalışma kamuoyunu bilgilendirme amaçlı. Bizde bundan bir şey çıkarıyoruz. Yani Erzurum’daki eğitim kalitesinin nasıl daha iyi olabileceğine ilişkin gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Dolayısıyla sadece bir iki faktörü öne çıkararak Türkiye genelinde Erzurum’da ki eğitimin çok kötü olduğu değerlendirmesi doğrusu çok yerinde olmadığını düşünüyoruz.”

”EĞİTİMİN ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Erzurum’da eğitim şartlarının iyileştirilmesi için çalıştıklarını vurgulayan İl Müdürü Yüksel Arslan, ”Eğitimin altyapısını iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Birçok yatırımlarımız var; İnşaattan onarıma kadar. Öğrencilerimizin 25- 30 kişilik sınıflarda eğitim alabilmeleri için fiziki altyapıyı iyileştiriyoruz. Fiziki mekânların onarımını yaparken de hem Büyükşehir Belediyesi ile hem de BİKOP’la ortak çalışıyoruz” dedi.

“Dershanelerin kapatılmasından sonra eğitim zafiyeti yaşanır mı?” Endişesini boşa çıkardıklarını ifade eden Yüksel Arslan şöyle devam etti: “Bakanlığımızın bu dershanelerin kapatılma sürecinden sonra yönettiği Destekleme ve Yetiştirme Kursları başladı ve çok dinamik ve çok da güzel gidiyor. Bu çalışmadan birinci dönem yaklaşık 46 bin öğrencimiz yararlanarak, 384 merkezde 3 bin öğretmenimiz görev aldı.”

Eğitim kalitesinin yalnızca fiziki alt yapıların onarılmasıyla artmayacağını söyleyen Arslan, Eğitimciler ile ilgili çalışmalara da değindi. Arslan, “ Bir taraftan da öğretmen faktörünü geliştirmek, iyileştirmek için; İngilizce öğretmenlerimiz, matematik öğretmenlerimiz, Türkçe öğretmenlerimiz, engelli kardeşlerimizin eğitim gördüğü ve ya kaynaştırma öğrencilerinin eğitim gördüğü sınıflardaki öğretmenlerimiz, Atatürk Üniversitesi, DAP İdaresi, KUDAKA, eğitim yöneticilerimiz bunların hepsi ve birlikte tüm aktörlerin iyi hizmet için geliştiği bir yapıyı kurmaya çalışıyoruz. Tabi bu eğitimde bir günde her şey kötü olmaz, bir günde her şey güzel de olmaz. Ama biz süreç içerisinde bunu iyileştirmeye çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Erzurum Valiliği işbirliği ile “Erzurum Avrupa’ya Uçuyor” projesi hakkında da konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Arslan, “ Yerel bir proje olmakla birlikte sayın valimizin teşvikleriyle başlattığımız “Erzurum Avrupa’ya Uçuyor” projesi Erzurum’un eğitimine çok yararlı olacaktır. Burada ki hedefimiz öğretmenlerimizin başka ülkelerdeki eğitim uygulamalarını da görmeleri. Yaklaşımlarını tanımaları ve bunlarında ülkemiz öğrencilerine birer ayrıcalık olarak yansıtılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“ERZURUM’DA 290 MÜLTECİ EĞİTİM GÖRÜYOR”

Erzurum’un her konuda olduğu gibi mülteci çocuklara eğitim konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Arslan, “Erzurum’da eğitim gören mülteci sayısı yaklaşık 290 civarında. Tabi bu sayılar değişiyor. Bunlardan Erzurum’a gelip buradan başka yerlere göçenler oluyor ve yeni katılanlar oluyor” dedi.

Mültecilere ulaşmakta zorluklar yaşadıklarını söyleyen Arslan, Emniyet, sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve il göç idaresi ile işbirliği halinde olduklarını belirtti. Arslan, “Emniyetteki arkadaşlarımızla birlikte okullarımızda mümkün mertebede eğitimlerini sağlamaya çalışıyoruz. Ama hani sürekli hareket halinde olanları ve geçici olarak vatandaşlık numarası almaya çalışanlara ulaşmak biraz daha zor oluyor. Bu konuda iş birliği içinde olduğumuz, mültecilerle çalışan vakıflar olsun, sivil toplum kuruluşları olsun, il göç idaresi olsun onlarla birlikte okullarımız adına yabancı öğrenciler için çalışmalar var” değerlendirmesinde bulundu.

 “YARDIMA MUHTAÇ ÖĞRENCİLERİMİZİ KESİNLİKLE SAHİPSİZ BIRAKMIYORUZ”

Okullarda ki ihtiyaç sahibi çocukları sahipsiz bırakmadıklarını vurgulayan Arslan, Bu sene yardıma muhtaç çocuklar için ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi; “Yardıma muhtaç çocuklarımızla ilgili bu sene ciddi çalışmalar yaptık. Ramazan bayramından beri tedarik etmeye başladığımız yardımlar var. Özellikle kış mevsimine uygun olan yardımlar yaptık. Bunların bir kısmını Vali beyin teşvikiyle kurulan Ulu Çınar Vakfı aracılığıyla yaptık. Bir kısmını bu vakıf üzerinden öğrencilere ulaştırdık, diğer kısmını da Belediyemizin hayır çarşısına katkı olarak sağladık. Bunun dışında İlçe Müdürlüklerimizde bazı özel firmalarla birebir temaslar kurarak 1000- 1500 kadar öğrencinin ihtiyaçlarını gidererek giydiriyorlar. Bunun yanında yetim öğrencilerle ilgili sayın valimizin teşvikleriyle başladığımız başta merkez ilçeler olmak üzere ihtiyaçlarını karşıladığımız gruplar var. Tabi bize ulaştığı zaman kesinlikle onları sahipsiz bırakmıyoruz. Hem vakıflarımız aracıyla olsun hem bize ulaşan imkânlar çerçevesinde olsun, hem de Büyükşehir Belediyesinin sağladığı destekler olsun yardımlarımız devam edecek. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum; Erzurum fakirine, ihtiyaç sahibine destek çıkıyor. Halkı bu konuda çok duyarlı. Onlara teşekkür ediyorum”

“ÖĞRETMEN KADROLARININ DOLULUK ORANI YÜZDE 88 CİVARINDA”

Erzurum’daki Öğretmen kadrolarının yüzde 87, 88 civarında olduğu bilgisini veren Arslan, “Tabi Erzurum’da yüzde 100 doluluk yok. Esasen bence buna ihtiyaçta yok belki ama ücretli aldığımız öğretmenler var. Üniversite mezunu olup eğitim fakültesini bitirmiş veya diğer bölümleri bitirmiş. Bunlardan ihtiyaçlarımız doğrultusunda ücretli öğretmen alıyoruz. Bazen şöyle de oluyor; Çok kötü gibi değerlendiriliyor ama esasında böyle değil; Erzurumlu bir genç Atatürk üniversitesinde eğitim fakültesini bitirip matematik bölümü mezunuyken atanamamış. Nihayetinde biz onu okulumuzda görev verdiğimiz zaman 1-2 sene o da bir şekilde istihdam ediliyor. Veya bayan öğretmenlerimiz bir yıllığına olsun 6 aylığına olsun doğum iznine ayrılıyor. Onun yerine başka arkadaşlarımız geliyor. Yani kaçınılmaz olarak ücretli öğretmenlerimiz var. Ama hani çok üst düzeyde yönetemediğimiz bir sorun şimdilik yok” dedi.

 
Ala STK’lara seslendi
 
B.B. Sanat Merkezi gençleri bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
500 öğrenci kayak sertifikasına kavuştu
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen 2015-2016 yılı temel kayak eğitimi ...
Pasinler’de yeni eğitim konsepti
Pasinler’in en köklü okullarından olan İbrahim Hakkı İlkokulu’nda dönem ...
Aydın, Erzurum Eğitim Vizyonunu paylaştı
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, basın mensuplarıyla kahvaltı ...
 
ETÜ Yargı mensuplarını ağırladı
Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi ...
Büyükşehir’den Oltu’ya eğitim desteği
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından ...
ATA AÖF’ten 140 bin öğrenciye ADDS hizmeti
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), sayıları 140 bine ...
 
Aşkale’de TKDK bilgilendirme etkinliği
TKDK Erzurum il koordinatörlüğü 2016 yılı destekleme ve proje bilgilendirme ...
Koçak’tan TÜRKSOY’la ESRUC istişaresi
TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Genel Sekreter Yardımcısı Prof. ...
Polis adaylarına aile semineri verildi
Evlilik Öncesi Eğitim Programı çerçevesinde Polis Meslek Yüksek Okulu’nda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva