ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
5 Şubat 2016 Cuma - 07:07

Ala STK’lara seslendi

Ala, Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu belirterek, “Bu süreçte çok zorluklar yaşadık. Büyük badireler atlattık. Bölge halkının hep yanında olduk. Birlik ve beraberliğimizi korursak bu ülke çok önemli bir dünya ülkesi olacaktır.' dedi

Ala STK’lara seslendi

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Van’daki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) STK temsilcileriyle bir araya gelen bakanları, Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi, Diyaeddin Altındal ve Murat Beyaz ile birlikte Meclis Bakanı Hüseyin Güneş ve meclis üyeleri karşıladı. Van Valisi İbrahim Taşyapan ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay’ın da hazır bulunduğu toplantıda Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi, Van’ın çözüm bekleyen sorunları ile ilgili sunum yaptı. Öncelikle çözüm sürecinin Türkiye için çok önemli bir konu olduğunu dile getiren Metin Abi, hükümetin mutlak suretle konuyu çözüme kavuşturması gerektiğini söyledi. Abi, Van-Şırnak karayolu, çevre yolu, Van’ın lojistik merkez olmasını, istihdam için önemli olan çağrı merkezi, Van’ın SRC Sınav Merkezi olması gerektiğini belirtti. Van ve bölge firmalarının devletten alacaklarının bir an önce ödenip, daralan Van ekonomisine katkı sunacağını ifade eden Abi, hafif raylı ulaşım hattının, Van-Urumiye uçak seferlerinin geliştirilmesi, Van Havalimanı alt yapı sorunlarının giderilmesi konularında bakanlardan destek istedi.

Bakan Binali Yıldırım ise, hükümetlerinin 13 yıllık süre içinde bölgeye çok büyük kaynaklar aktardıklarını belirterek, “Tüm engellemelere rağmen hükümetimiz kararlılıkla geri kalmış bölgeye yatırım yapmaya devam edecektir. Yaptığımız yatırımlarla Van Gölü çok önemli bir iç deniz oldu. Van-Şırnak karayolu tüm engellemelere rağmen tamamlanacaktır. Bölge halkının kalkınması ve gelişmesi için yatırımlarımız devam edecektir” dedi.

TÜRKİYE ÇOK BÜLÜK ÜLKE

İçişleri Bakanı Efkan Ala da, Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu belirterek, “Bu süreçte çok zorluklar yaşadık. Büyük badireler atlattık. Bölge halkının hep yanında olduk. Birlik ve beraberliğimizi korursak bu ülke çok önemli bir dünya ülkesi olacaktır. Devletimiz her zaman halkımızın yanında olmaya, sorunların çözümü için çalışmaya devam edecektir” diye konuştu.

Ankara’da olması nedeniyle toplantıya sonradan katılan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da, hükümetin 13 yıllık iktidarları döneminde çok önemli yatırımlar ve ülkeye büyük katkılar sunduğunu söyleyerek, “Türkiye’nin en büyük projesi çözüm sürecidir. Bu süreç mutlak suretle başarıyla nihayetlendirilmelidir. Halkımız bu konuda büyük bir beklenti içindedir. Yeni ve demokratik bir anayasa ile birlikte çözüm süreci mutlak suretle bu ülkenin önündeki en büyük sorundur. Bununla birlikte bölgeler arası gelişmişlik farkı yılların verdiği ihmallerin sonucudur. Bu nedenle Türkiye’nin 20 yıllık geleceğine damga vuracak olan bölgeler arası gelişmişlik farkı için daha yapısal ve uygulanabilir reformlara ihtiyaç vardır. Odamızın uzun zamandır talep ettiği ‘Deniz Ticaret Odası’ temsilciliğinin odamız bünyesinde açılması konusunda desteğinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Bakan Yıldırım, Deniz Ticaret Odası temsilciliği talebinin olumlu karşılandığını, çalışmaların son aşamaya geldiğini ve bunu müjdelediğini ifade etti.

Toplantıya katılan diğer sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de yaşanan sorunları bakanlara aktardılar. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi ve Meclis Başkanı Hüseyin Güneş, bakanlara oda ziyareti anısına birer plaket takdim etti.

 
Bakan Ala sordu: ‘Diğerleri ne yapıyor? ‘
 
Aslan, il eğitim vizyonunu değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Ala sordu: ‘Diğerleri ne yapıyor? ‘
İçişleri Bakanı Efkan Ala, üst üste reformlar yaptıklarını söyleyerek, ...
Cumhurbaşkanı Küresel Vicdana seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Peru’da San Ignacio De Loyola Üniversitesi konferans ...
‘Yeni anayasa ertelenmez bir ihtiyaç’
Başbakan Davutoğlu, "12 Eylül darbe zihniyetinin bir ürünü olan mevcut ...
 
‘AK Parti Milli Birlik Hissiyatının ifadesidir’
Davutoğlu, "AK Parti, geçmişin ayrıştırıcı, baskılayıcı, ötekileştirici ...
Doğu, Davutoğlu’nu ağırlayacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. ...
Bakan Ala, operasyonları değerlendirdi
İçişleri Bakanı Efkan Ala, terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin, ...
 
“İslam, terörle yan yana zikredilemez”
İslam’ın terörle yan yana zikredilemeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı ...
“Yeni anayasa için 6 ay makul”
AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Anayasa Uzlaşma Komisyonu için ...
Terörün izleri silinecek
Suudi Arabistan'da bazı gazetelerin Ankara Temsilcilerinin gündeme ilişkin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva