ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
ATAUNİ Avrupa Üniversiteler Birliğinde
ATAUNİ Avrupa Üniversiteler Birliğinde
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
 ETSO’da EİT 2025 istişaresi
 ETSO’da EİT 2025 istişaresi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
31 Aralık 2011 Cumartesi - 01:44

Arınç’tan ulaşımda Erzurum vurgusu

Hızlı tren konusunda Bursa'daki halktan izlenimlerini aktaran Başbakan Yardımcısı Arınç " Bursa'da yaşayan insanlar Erzurum'a gitmek için Muş'a gitmek için Ankara'ya ulaşmak için sıkıntı çekiyorlar. Elbette ben Türk Hava Yolları yetkilileriyle de yaptığım çalışmaları sizlerle de görüşmelerini diliyorum. Ama bir Türkiye'dir, Türkiye'nin her yerinden Bursa'da yaşayan insanlar var. Erzurumlu nenemden aldığım söz şudur; Ben Bursa'dan Erzurum'a gitmek için Ankara'ya geliyorum. Ama burada 4-5 saat bekliyorum. Erzurum'a varmam neredeyse 1 gün sürüyor. Ben Bursa'dan Erzurum'a direkt uçak istiyorum diyor. Erzurumlu nenem söyledi bunu. Artık neneler uçağa biniyor Türkiye'de." Dedi.

Arınç’tan ulaşımda Erzurum vurgusu

SİNAN USLU (İHA) –
Hızlı tren konusunda Bursa'daki halktan izlenimlerini aktaran Başbakan Yardımcısı Arınç
" Bursa'da yaşayan insanlar Erzurum'a gitmek için Muş'a gitmek için Ankara'ya ulaşmak için sıkıntı çekiyorlar. Elbette ben Türk Hava Yolları yetkilileriyle de yaptığım çalışmaları sizlerle de görüşmelerini diliyorum. Ama bir Türkiye'dir, Türkiye'nin her yerinden Bursa'da yaşayan insanlar var. Erzurumlu nenemden aldığım söz şudur; Ben Bursa'dan Erzurum'a gitmek için Ankara'ya geliyorum. Ama burada 4-5 saat bekliyorum. Erzurum'a varmam neredeyse 1 gün sürüyor. Ben Bursa'dan Erzurum'a direkt uçak istiyorum diyor. Erzurumlu nenem söyledi bunu. Artık neneler uçağa biniyor Türkiye'de." Dedi.
YILDIRIM’IN SUNUMU
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Ankara'dan Konya'ya, Ankara'dan İstanbul'a, Ankara'dan Sivas'a, Ankara'dan Bursa'ya, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye başkentlerini birbiriyle komşu kapısı yapan YHT projelerini bir bir gerçekleştiriyoruz" dedi.
TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen Bursa Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi imza töreninde konuşan Bakan Yıldırım, Bursa-Bilecik hattının ilk etabı olan Bursa-Yenişehir kısmının imza törenin hayırlı olmasını dileyerek, demiryollarının Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklali kadar önemli olduğunu, istiklal mücadelesinin buradan başladığını, Ankara Garı'ndan idare edildiğini belirtti.
DEMİRYOLLARI SEFERBERLİĞİ
Bakan Yıldırım, Cumhuriyetin ilanından sonra Atatürk'ün demiryollarını tekrar ayağa kaldırmak için seferberlikbaşlatıldığını söyleyerek, "Demiryollarına çok yatırım yapıldı. 4 bin 100 kilometre ile aldığımız, Misak-ı Milli sınırlarımızdaki ağımız, o dönemde 3 bin 600 kilometre ilave edilerek 8 bin kilometreye yakın bir ağ gelişti. Ancak 1950'den sonra ihmal, unutulmuşluk dönemini Türkiye yaşadı. O günlerde bir yılda 134 kilometre yol yapılırken, 1950-2003 yılları arasında yıllık sadece 18 kilometre yol yapılır hale gelmiş. O da yeni yol değil, sadece bağlantı yolu" dedi.
160 kilometre hıza sahip olan demiryollarının ihmal ve bakımsızlıktan 50 kilometre ortalama hızın altına düştüğünü dile getiren Yıldırım, "Yol yapmak yerine tekayyüdat yapmak gelenek haline gelmiş. Tekayyüdat, bozulan yola işaret koyup, 'yol bozuktur hızınızı düşürün' demektir. Maalesef Türkiye böyle bir dönemi yaşadı" ifadelerini kullandı.
DEMİRYOLLARI DEVLET POLİTİKASI
Bakan Yıldırım, AK Parti hükümetinin 2003 yılında demiryollarını devlet politikası haline getirerek, demiryollarının bu halini ülkenin kaderi olmaktan çıkarttığına işaret ederek, "Bu ülkenin yükünü demiryolları çekecektir, ülkenin yükünü çekecek, ülkeye yük olmayacak, kalkınma hamlemize katkı sağlayacak 1,5 asırlık şirketi tekrar ayağa kaldırmak için 1 düzüne hükümet, 2 düzüne bakan eskiten Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesini gerçekleştirmek bu iktidara nasip oluyor. Sultan Abdülmecit'in hayal ettiği, Sultan Abdülhamit'in projesini hazırlattığı Marmaray, 1860 yılında hayal edilen asırlık projeyi de gerçekleştirmek AK Parti hükümetlerine nasip oluyor" şeklinde konuştu.
"Ankara'dan Konya'ya, Ankara'dan İstanbul'a, Ankara'dan Sivas'a, Ankara'dan Bursa'ya, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye başkentlerini birbiriyle komşu kapısı yapan YHT projelerini bir bir gerçekleştiriyoruz" diyen Yıldırım, üzerinde siyaset yürütülen demiryollarını, siyasetin arenasından alıp, milletin hizmetine verdiklerini kaydederek,
şöyle konuştu: "Bugün yapılacak imza töreni, yeniden demiryolları hamlesinin önemli bir merhalesini oluşturuyor. Türkiye'de bölünmüş yollarla ülkeyi baştan başa donatarak, yolları bölerek, hayatları ve milleti birleştirdik. Doğusuyla Batısıyla, Kuzeyiyle Güneyiyle insanlarımızı kardeş yaptık."
"TÜRKİYE ÇAĞ ATLIYOR"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, çok sevinçli ve çok hayırlı bir işin başlangıcında olduklarını ifade ederek, "Yılın son gününde bizim için çok önemli bir projenin protokol imza töreninde bulunmak bize büyük mutluluk veriyor" dedi. Pek çok engellere ve engellemelere rağmen 75 kilometrelik bir merhalenin yapılamaya başlanacağı güne gelindiğine dikkat çeken Arınç, "Türkiye çağ atlıyor, Türkiye geçmişteki ihmalleri bir bir terk ediyor, halkımızın daha mutlu, daha huzurlu yaşaması için, refah düzeyinin daha da yükselmesi için üst üste gayretler, hamleler yapıyor. Bunlardan birisi de Yüksek Hızlı Tren Projesi'dir. Bu Türkiye için çok yenidir. ABD başta olmak üzere bazı ülkelerde de bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.
ARINÇ’IN VURGUSU
"Değerli demiryolcuların hayatını yakinen görmüş bir insanım" diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Rahmetli babam jandarma astsubaydı ama amcam Devlet Demiryollarında 40 seneden fazla çalışmış baş manevracı olarak çalışmış ve emekli olmuş bir çalışandı. Babam çok küçük yaşta vefat edince daha çok amcamın yanında ve onların çocuklarıyla birlikte Manisa'da büyüdüm. Demiryolları lojmanlarında kalan baş manevracı Mustafa Amaç'ın adeta bir evladı gibiydim. Hem onun yaptığı işiyle hem de çevresiyle hem de demiryolcuların yoğun olarak bulunduğu lojmanları içerisinde,
dostluklarıyla, arkadaşlıklarıyla tanıdım. O zaman amcam ağzına aldığı düdüğüyle lokomotifler komut verir bazen vagonların arasına girer, eliyle vagonları birleştirir, ayırır bu hamleleri yapardı. Biz depoları, vagonları görürdük, düdükleri izlerdik. Zaman zaman manevra çalışmalarına bakardık. Boş zamanlarımızı istasyonlarda geçirirdik. Sonraları çok hoşuma giden Necip Fazıl merhumun 'İstasyon' şiirini de açıdan çok beğenirdim."
Arınç, Japonya'daki hızlı trenleri gördükten sonra 10. Yıl Marşı'nda da 'Demir ağlarla ördük biz bu yurdu dört baştan' diye sözleri tanıdıktan sonra 'Niye benim ülkemde hızlı trenler yok, neden lüks yok, neden hız yok, neden Türkiye coğrafyası müsait olmasına rağmen ulaşım trenle yapılmıyor, şeklinde hayıflandıklarını ifade ederek, "Çok şükür şimdi yıllar sonra Ankara'yı, Eskişehir'i, Konya'yı birbirine bağlayan yüksek hızlı trenleri gördükçe hem Allahımıza şükrediyoruz hem de siyasi iradeyi bu yolda koyan AK Parti hükümetlerinin yüzlerce başarısının belki en büyüklerinden birisi olarak yüksek hızlı trenleri görüyoruz" dedi.
"TÜRKİYE'DE NENELER ARTIK UÇAĞA BİNİYOR"
Hızlı tren konusunda Bursa'daki halktan izlenimlerini aktaran Arınç, şunları kaydetti:
"Bizim Yenişehir'deki hava alanımızı daha iyi kullanma mecburiyetindeyiz. Bursa'dan İstanbul'a olan yakınlığı maalesef İstanbul'dan uçak varışlarını veya intikallerini imkansız kılıyor. Ama Bursa'da yaşayan insanlar Erzurum'a gitmek için Muş'a gitmek için Ankara'ya ulaşmak için sıkıntı çekiyorlar. Elbette ben Türk Hava Yolları yetkilileriyle de yaptığım çalışmaları sizlerle de görüşmelerini diliyorum. Ama bir Türkiye'dir, Türkiye'nin her yerinden Bursa'da yaşayan insanlar var. Erzurumlu nenemden aldığımsöz şudur; Ben Bursa'dan Erzurum'a gitmek için Ankara'ya geliyorum. Ama burada 4-5 saat bekliyorum. Erzurum'a varmam neredeyse 1 gün sürüyor. Ben Bursa'dan Erzurum'a direkt uçak istiyorum diyor. Erzurumlu nenem söyledi bunu. Artık neneler uçağa biniyor Türkiye'de."

 
Buz pateni esin kaynağı oldu
 
Eksi 15 derecede askeri operasyon
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Ocak 2012 Pazartesi 11:56

erzurum ekspresi ne oldu...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Ben RTÜK Başkanıyken’
Oğuzhan Saygılı/Radyo Televizyon Üst Kurulu, 90’lı yılların ortalarından ...
Görmez ‘Din Gerçeği’ni anlattı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Dışişleri Bakanlığı tarafından ...
‘Osmanlı arşivlerine güveniyoruz’
Kağıthane'de yapımı devam eden "Osmanlı Arşiv Sitesi"nde incelemelerde ...
 
Diyanet TV kuruluyor
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet TV’nin Ramazan ...
Akdağ Sağlık Gündemi’ni değerlendirdi
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ Türkiye’nin sağlık gündemini değerlendirdi. ...
Özden: ‘Organ bağışı bir insanlık görevi’
Estetik-etik bakımdan organ nakli ve bağışını değerlendiren Atatürk Üniversitesi ...
 
Kur’an Kursları Diyanet’te buluşuyor
Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye’de hafızlık eğitimi veren 100 Kur’an ...
‘İnkar yasası Fransa'nın elinde patlar’
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
“Din dili propagandaya başvuramaz”
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva