ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>SİYASET
28 Mart 2012 Çarşamba - 16:56

Altyapı’ya IPA desteği

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında hayata geçirilecek olan ‘Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi’ ile ilgili açılış töreni Ankara’da gerçekleştirilirken, Erzurum’da ise kollar sıvandı.

Altyapı’ya IPA desteği

ERZURUM (İHA) - Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’a kazandırılacak olan 130 trilyonluk altyapı projesi için çalışmalarına hız verdi. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında hayata geçirilecek olan ‘Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi’ ile ilgili açılış töreni Ankara’da gerçekleştirilirken, Erzurum’da ise kollar sıvandı.
Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa Birliği (AB) kaynaklarından istifade ederek Erzurum’a kazandıracağı 130 trilyonluk altyapı yatırımına hız verildi. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından desteklenen ve bu kanalla Türkiye’de hayata geçirilecek olan mali bütçesi en büyük yatırım niteliğine sahip olan projenin açılış töreni Ankara’da gerçekleştirilirken, Erzurum’da ise yüklenici firmanın çalışmalarına yoğunluk verildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 64 Milyon Euro’luk ‘Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi’nin, Erzurum’da gerçekleştirilmiş en büyük altyapı yatırımı olacağını vurgulayarak, “Projemiz güzel Erzurum’umuza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
ÇEVRE ALTYAPI YATIRIM PROJELERİNİN AÇILIŞ TÖRENİ ANKARA’DA YAPILDI
Aralarında “Erzurum Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi”nin de bulunduğu çevre altyapı yatırım projelerinin açılış ve tanıtım töreni bugün Ankara’da yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu’ndan başkan ve temsilcilerin katıldığı açılış töreninde ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek de hazır bulundu.
Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen “Erzurum Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi”nin, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) desteğiyle hayata geçirilecek en büyük yatırım olacağına vurgu yapılan açılış ve tanıtım töreninde, projenin mali büyüklüğünün ise, 64 Milyon Euro (130 trilyon) tutarında olacağı belirtildi.
ATIKSU ARITMA TESİSİ VE İÇMESUYU ŞEBEKESİ YATIRIMININ BEDELİ 64 MİLYON EURO
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Atıksu Arıtma Tesisi ve İçmesuyu Şebeke Yenileme Projesi” hakkında bilgiler verdi. Erzurum’un içme suyu şebekeleri ile atık su kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesini de kapsayan projenin, 64 milyon 313 bin Euro’luk yatırım bedeline sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Küçükler, “Erzurum’u 130 trilyonluk bir yatırıma kavuşturuyoruz. Üstelik bu yatırımın bedelinin yüzde 85’ini Avrupa Birliği karşılıyor” diye konuştu.
Projenin hayata geçirilmesi için hibe miktarının dışında üstlenilecek maliyetin yüzde 6’lık kısmının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geriye kalan yüzde 9’luk diliminin de, Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanacağı bilgisini veren Başkan Küçükler, söz konusu çalışma çerçevesinde Erzurum’da ayrıca 560 kilometre uzunluğunda şebeke yenileme çalışması yapılacağını dile getirdi.
Erzurum’a kazandırılacak olan bu tesisle Büyükşehir Belediyesi’nin bir ilke daha imza atmış olacağını vurgulayan Başkan Küçükler, “Bu projeyle Erzurum’daki kanalizasyon ve atık sularımız, bundan böyle arıtıldıktan sonra doğaya bırakılacak. Bu yatırımın Erzurum için çok önemli bir başka kazanımı ise, içme suyu şebekesinin yenilenmesi olacak. Çalışmalara Şubat ayında başladık. Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı, havaların biraz daha ısınmasıyla birlikte ilk kazmayı vuruyoruz” şeklinde konuştu.
Küçükler, söz konusu yatırımın Avrupa Birliği fonlarından faydalanılması suretiyle Erzurum’a kazandırılacak olunmasının ise, mutluluk verici olduğunu ifade ederek, “Biz bu projeyle Erzurum’a sadece bir altyapı yatırımı değil, aynı zamanda trilyonlar kazandırdık. Erzurum’a hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Başkan Küçükler, projenin, Aziziye ilçesindeki Şeker Fabrikası’nın bulunduğu bölgede hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

 
Güzaltan girişimcilere seminer verdi
 
‘Alo Fetva’ hattı hizmete girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kitap okuma eylemine teşekkür
Milletvekili Muhyettin Aksak, “Kütüphaneler Haftası” dolayısıyla bir mesaj ...
Küçükler engelli yaklaşımını anlattı
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, TRT Erzurum Radyosu’na konuk ...
Küçükler'e ustalık belgesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Marangozlar Mobilyacılar ...
 
HAS Parti teşkilatlanıyor
Halkın Sesi Partisi Pasinler İlçe Başkanlığı uzun zamandır sürdürdüğü ...
Şengel adaylığını açıkladı
Erzurumlu İş Adamı Cemal Şengel, Buz Hokeyi Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Vatandaş, memnuniyetini dile getirdi
Hacı Salih Efendi Mahallesi Muhtarı, yönetimi ve mahalle sakinleri, göreve ...
 
Pehlivan, Güven Tazeledi
CHP Pasinler İlçe Başkanı Özer Pahlivan, ikinci kez başkanlık görevine seçildi.
AK Gençler şehitleri andı
Ak Parti Erzurum ve Oltu Gençlik Kollarının birlikte hazırladığı ‘18 Mart ...
‘Kurallara uyulmazsa gereği yapılır’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hacettepe Üniversitesi'nin organ nakli ruhsatının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva