ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Kırsal kalkınma proje limitlerinde yüzde 100 artış
Kırsal kalkınma proje limitlerinde yüzde 100 artış
Şimşek kamuda tasarruf kararlarını paylaştı
Şimşek kamuda tasarruf kararlarını paylaştı
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi
KOSGEB girişimcilik Destekleri güncellendi
KOSGEB girişimcilik Destekleri güncellendi
HABERLER>SİYASET
28 Mart 2012 Çarşamba - 13:49

Küçükler engelli yaklaşımını anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, TRT Erzurum Radyosu’na konuk oldu. Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları ve Erzurum’da bu çerçevede yürütülen çalışmaların ele alındığı programda Küçükler, engelli vatandaşların ulaşılabilirlik haklarına vurgu yaptı.

Küçükler engelli yaklaşımını anlattı

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, TRT Erzurum Radyosu’na konuk oldu. Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları ve Erzurum’da bu çerçevede yürütülen çalışmaların ele alındığı programda Küçükler, engelli vatandaşların ulaşılabilirlik haklarına vurgu yaptı.
TRT Erzurum Radyosu’nda yayınlanan “Yöremizden” adlı programın konuğu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler oldu. Yapımcılığını Hafize Batmaz, sunuculuğunu ise Mehmet Çelikyay’ın yaptığı programda, kamuya açık alanlar ve binalarla toplu ulaşım araçlarının özürlülerin kullanımına uygun hale getirilmesi yönündeki çalışmaları anlatan Başkan Küçükler, ulaşılabilirliğin, sağlıklı bireyler gibi engelli bireylerin de en tabii hakları olduğuna vurgu yaptı. Toplum hayatına katılımın tam olarak sağlanabilmesinde mekânlara ulaşabilme ve mekânları kullanabilmenin çok büyük bir önem taşıdığını kaydeden Küçükler, “Ulaşılabilirlik temel bir insan hakkıdır ve bu hakkın kapsamı içerisine sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik tüm faaliyetler girer. Ulaşılabilirlik; sağlıklı bireyler için olduğu kadar, toplumdaki engelli bireyler için de büyük bir gerekliliktir” dedi.
Küçükler, engelli bireylerin toplumsal yaşamda kendileri için herhangi bir engel teşkil etmeyen özürlerinin, ulaşılabilirlik noktasındaki eksiklikler yüzünden bu bireyler için çok büyük engeller doğurabileceğine dikkat çekti. Küçükler, “Ulaşımdan imara, çevre faktörlerinden kentsel her türlü donatıya varıncaya kadar ulaşılabilirliğin göz ardı edildiği fiziki yapılar ve yapılaşmalar, engelli bireylerin sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik yaşam haklarını ellerinden almak demektir” diye konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLDUK
Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli bireylerin de tıpkı sağlıklı bireyler gibi toplumsal yaşam olanaklarından eşit biçimde faydalanabilmesi noktasında çeşitli çalışmalar yapıldığını belirten Başkan Küçükler, “Yaya kaldırımlarında gerekli fiziki düzenlemeleri yaparak başlattığımız bu süreçte, sesli sinyalizasyon sistemiyle görme engelli vatandaşlarımızın trafikte güvenli bir biçimde hareket edebilmelerine imkan sunduk. Engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal nitelikte çalışmalarımız da oldu. Erzurum’daki engelli vatandaşlarımızın ikametlerine mobil sağlık hizmetlerini götürdük, tekerlekli sandalyeler dağıttık, ihtiyaçlarına öncelik tanıdık. Kurduğumuz Toplum Merkezi’nde engelli vatandaşlarımıza mesleki eğitimler verdik, onlara kucak açtık. Devletin kendilerine tanıdığı tüm olanaklara ulaşabilmeleri ve bu imkânlardan faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla yönlendirme ve danışma birimleri kurduk. Engelli vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyaçlarını da düşündük. Erzurum’da yaşayan fiziksel engelli vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyemize ait toplu taşım araçlarından artık rahatlıkla istifade edebilir hale geldiler. Bunu araçlarımızın sahip olduğu teknik imkânlar ve otobüs duraklarındaki fiziki düzenlemelerle mümkün hale getirdik. Erzurum’da yine görme engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak hayata geçireceğimiz akıllı yol projesi de var. Bu çalışmayla hem bölgede bir ilke imza atmış, hem de bundan sonraki süreçte yapılacak olan fiziki çevre düzenlemeleri için örnek teşkil etmiş olacağız. Eski Numune Hastanesi’nin bulunduğu bölgede, engelli vatandaşlarımızın da her şekilde istifade edebilecekleri son derece modern bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Müzik, Folklor ve Engelli Eğitim Merkezi projemizle de, engelli vatandaşlarımıza sosyal, kültürel ve mesleki eğitimler vermeye başlayacak, onları hayata sıkıca tutundurabilmek için ellerinden ilk önce bizler tutacağız” şeklinde konuştu.

 
Kavga bitti, yorgan gitti
 
70’lik Dedenin sanat aşkı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükler'e ustalık belgesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Marangozlar Mobilyacılar ...
HAS Parti teşkilatlanıyor
Halkın Sesi Partisi Pasinler İlçe Başkanlığı uzun zamandır sürdürdüğü ...
Şengel adaylığını açıkladı
Erzurumlu İş Adamı Cemal Şengel, Buz Hokeyi Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
 
Vatandaş, memnuniyetini dile getirdi
Hacı Salih Efendi Mahallesi Muhtarı, yönetimi ve mahalle sakinleri, göreve ...
Pehlivan, Güven Tazeledi
CHP Pasinler İlçe Başkanı Özer Pahlivan, ikinci kez başkanlık görevine seçildi.
AK Gençler şehitleri andı
Ak Parti Erzurum ve Oltu Gençlik Kollarının birlikte hazırladığı ‘18 Mart ...
 
‘Kurallara uyulmazsa gereği yapılır’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hacettepe Üniversitesi'nin organ nakli ruhsatının ...
Eroğlu’ndan HES Değerlendirmesi
HES'lere yönelik tepkilere de değinen Bakan Eroğlu, "HES projelerinde ...
Erzurum Eroğlu’nu ağırlayacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Erdoğlu’nun yarın Erzurum’da ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva