ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
Sürat pateninde madalyalar sahiplerini buldu
Sürat pateninde madalyalar sahiplerini buldu
Oltu’da zeytin üretimine destek
Oltu’da zeytin üretimine destek
Aktaş ailesi yasta
Aktaş ailesi yasta
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
HABERLER>SİYASET
25 Mart 2012 Pazar - 14:18

‘Kurallara uyulmazsa gereği yapılır’

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hacettepe Üniversitesi'nin organ nakli ruhsatının iptal edilmesi kararının uygulanacağını belirtti. Akdağ sadece yüz, kol ve bacak nakillerine değil, hayat kurtaran tüm organ nakillerine odaklanılması gerektiğini söyledi.

‘Kurallara uyulmazsa gereği yapılır’

EREN BOZKURT(İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hacettepe Üniversitesi'nin organ nakli ruhsatının iptal edilmesi kararının uygulanacağını belirtti. Akdağ sadece yüz, kol ve bacak nakillerine değil, hayat kurtaran tüm organ nakillerine odaklanılması gerektiğini söyledi.
AK Parti Seyhan İlçe Kongresi'ne ve bazı toplantılara katılmak üzere Adana'ya gelen Bakan Akdağ, havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hacettepe Üniversitesi'nin organ nakil ruhsatının iptali ile ilgili soruya, ''Söylenecek çok fazla bir şey yok. Bilimsel kurulumuz kararını verdi'' cevabını veren Akdağ, iptal kararı veren kurulun çok seçkin bilim adamlarından oluştuğunu belirtti. Organ nakliyle ilgili bilimsel kurulun kurallar koyduğunu anımsatan Bakan Akdağ, "O kurallara uyulmadığı yerde
gerekeni yapacağımızı söylemiştik. Bilimsel kurul kararını verdi. Hacettepe Üniversitesi'nin kol, bacak ve yüz nakliyle ilgili ruhsatı iptal edildi. Ama Hacettepe Üniversitemiz çok seçkin bir üniversitemiz. Diğer organ nakilleriyle ilgili bugüne kadar çok başarılı işler yapmıştır. Bundan sonra da yapacağına inanıyoruz. Ama kurallar uygulanacaktır" diye konuştu.
"ORGAN NAKLİ SADECE YÜZ, KOL, BACAKTAN İBARET DEĞİL"
İnsan hayatının çok önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Buradan bütün halkımıza benim söylemek istediğim bir husus var. Organ nakilleri konusunda, özellikle hayat kurtaran organ nakilleri hususunda öteden beri gösterilmeye başlanmış olan cömertliği vatandaşımız bağış konusunda göstermeye devam etsin. Organ nakli sadece yüz naklinden, kol, bacak naklinden ibaret değil. Asıl böbrek, karaciğer, kalp, ince bağırsak ve akciğer nakilleri de Türkiye'de başladı. Akciğer nakilleri çok önemli, hayat kurtarıcı. Bunlara odaklanmalıyız. Evet yüz nakli, kol ve bacak nakli biraz yeni bir olay olduğu için bunlar kamuoyunun ve basının dikkatini çekiyor ama asıl hayat kurtaran organ nakilleri için vatandaşlarımızın bağış konusuna odaklanalım. Çok başarılı biçimde bu devam ediyor. İnşallah bundan sonra da devam edecek."
Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra Bakan Akdağ, kendisini karşılayan heyetle birlikte AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı'yı makamında ziyaret etti. Ak Parti İl Başkanlığı'nda kendisini bekleyen partililerle tek tek tokalaşan Akdağ, daha sonra Adana Milletvekilleri Ali Küçükaydın, Necati Çetinkaya, Mehmet Şükrü Erdinç ve Necdet Ünüvar'la birlikte makama geçti.
''ŞİŞMANLIĞA KARŞI MÜCADELE BAYRAĞI AÇTIM''
Burada bir açıklama yapan Bakan Akdağ, şişmanlığa karşı mücadele bayrağı açtığını ancak ziyaret sonrası mutlaka Adana Kebabı'nın tadına bakacağını belirterek, ''Elimden geldiği kadar yemekleri fazla kaçırmamaya gayret ediyorum. Şişmanlamamak için dikkatli olmak zorundayım. Türkiye'de insanların üçte biri şişmanlık sınırında. Üçte biri kilolu ve diğer üçte biri normal kilosunda. Bu geleceği tehdit eden bir durum. Şişmanlığın şeker, kalp hastalıkları ve kanserlerle ilişkisi var. Zayıflamak için az yemek vespor yapmak gerekiyor. Batılı ülkelerin birçoğunda insanlar düzenli olarak spor yapıyor. Yaptığımız araştırmalarda Türkiye'de vatandaşlarımızın yüzde 30'unun kısmen ya da önemli ölçüde spor yaptığını gösteriyor. Geri kalan yüzde 70 için hareket etmenin zamanıdır" diye konuştu.
"HASTANEYE RANDEVU ALARAK GİDİN"
Hastalara ALO 182 Hastane Randevu hattından randevu alarak hastanelere gitmelerini tavsiye eden Bakan Akdağ, günü birlik hastalıkların aile hekimlerine gitmesini önerdi. Bakan Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti:"Adana'da aciller çok yoğun. Bunların sebeplerinden birisi gerçekten acil olmayan durumlarda da vatandaşlarımızın acil servislere gelmesi. Acil durumu olmayanların müracaat etmemelerini istiyoruz. Çünkü gerçekten acil olan ağır hastaların hakkını yemiş oluyoruz. Öncelikle aile doktorumuza, gerekiyorsa bir uzmana gidelim. Normal poliklinik saatleri içerisinde randevu alarak hastanelere gitmek hepimizin işini kolaylaştırır."

 
Hayallerindeki şehri anlattılar
 
Akdağ’dan ‘dönüşüm’ değerlendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eroğlu’ndan HES Değerlendirmesi
HES'lere yönelik tepkilere de değinen Bakan Eroğlu, "HES projelerinde ...
Erzurum Eroğlu’nu ağırlayacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Erdoğlu’nun yarın Erzurum’da ...
Palandöken’de Sosyal Denge atılımı
Erzurum’da Memur Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen ile Palandöken Belediyesi arasında ...
 
ERZURUMGİAD’ta gençlik açılımı
Erzurum Genç Girişimci İş Adamlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ...
Korkut’tan görsel sunum
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç ...
Şehidimiz yüreğimizde yaşayacak’
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “Afganistan’da meydana gelen helikopter ...
 
Pendik’te ‘Yediveren Kültür Kardeşliği’
İstanbul Pendik Belediyesi ile Erzurum Aziziye Belediyesi’nin ortaklaşa ...
BBP Oltu İlçe Teşkilatı kuruldu
Büyük Birlik Partisi (BBP) Oltu İlçe Teşkilatı kuruldu. Bir süredir kuruluş ...
‘Yaşlılara hürmet milli geleneğimiz’
Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Yaşlılarımıza sahip çıkmanın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva