ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>EKONOMİ
30 Aralık 2015 Çarşamba - 14:30

Altıparmak’tan ‘Pozitif Algı’ vurgusu

Altıparmak, Erzurum’un konumu itibariyle ve pozitif bir algıyla gelecekte çok daha iyi bir noktaya geleceğine inandığını belirterek, “Bu konudaki inancımızı, itimadımızı kaybetmeden bunu gayrete dönüştürerek, üretime dönüştürerek bu inancımızı göstermemiz lazım.'dedi

Altıparmak’tan ‘Pozitif Algı’ vurgusu

KUDAKA ERZURUM ETABI

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA), 2016 Yılı Mali Destek Programı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen toplantıda açıklandı.

ETSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Tarım İl Müdürü Osman Akar, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Hasan Akal ve Şevket Demir, Genel Sekreter Av. Harun Delibaş, KUDAKA Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Ali Çakal ile il merkezi ve ilçelerden ajans destekleriyle ilgilenen yaklaşık 700 müteşebbis katıldı.

ÇAKAL SUNUM YAPTI

Toplantının açış konuşmasını yapan KUDAKA Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Ali Çakal, KUDAKA’nın, bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere, sosyal sermayeyi ve inovasyonu geliştirmek suretiyle yerel potansiyeli harekete geçirmeyi hedeflediğini belirterek, 2023 yılına kadar geçerli olacak “Bölge Planı”nda, ulusal stratejileri bölge ölçeğinde tamamlayıcı, bölgesel ölçekte sosyal ve ekonomik kalkınmaya eşit önem veren ve sürdürülebilirliği temel alan kriterleri dikkate aldıklarını ifade etti.

2016 AÇILIMI

2016 mali destek programının temelinin, üretimin artırılmasına dayandığını kaydeden Genel Sekreter Vekili Dr. Çakal şunları söyledi; “Mali destek programı özellikle bölgenin önemli gelişme ekseni olarak görülen tarımsal altyapının iyileştirilmesi ve üretilen hammaddenin katma değerli ürün haline getirilmesine odaklandı. 10 milyon olan teklif çağrısı bütçesinin 3,5 milyon TL’si, ‘Tarımsal Üretim Altyapısının Geliştirilmesi’ Mali Destek Programı başlığı altında, canlı hayvan pazarlarının ve/veya hayvan kesimhanelerinin kurulması, doğal, yerel ve organik ürün pazarlarının, halk pazarlarının kurulması öncelikleri ile kar amacı gütmeyen kurum kuruluşlara yönelik olacaktır. Geriye kalan 6,5 milyon TL ise ‘Üretimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ başlığı altında küçük ve mikro işletmeler gibi kar amacı güden kuruluşların hizmetine sunulacaktır.”

BİN 483 PROJE, 399 DESTEK

Ajansın Mali Destek Programları kapsamında; toplamda Bin 483 projenin, 399’una mali destek sağlandığını belirten Çakal şöyle devam etti; “Toplamda yaklaşık 69 milyon TL’lik karşılıksız devlet desteği, 59 milyon TL Cazibe merkezi kapsamında (hibe) verilmiş ve eş finansmanla toplamda 177 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirilmiştir. Ajans Teknik Destek Programları kapsamında; toplamda 306 projenin, 199’una teknik destek sağlamıştır. Toplamda yaklaşık 1 milyon 400 milyon TL’lik karşılıksız devlet desteği (hibe) verilmiştir. Ajans Güdümlü Proje Destek Programları kapsamında; başvuruya konu toplamda 4 projenin, 3’üne malî destek sağlamıştır. Toplamda 10 milyon 500 bin TL’lik karşılıksız devlet desteği (hibe) verilmiştir.”

POZİTİF ALGI VURGUSU

Toplantıda daha sonra Vali Dr. Ahmet Altıparmak konuştu. Toplantının yapıldığı salonun tamamen dolmasından memnuniyeti dile getiren Vali Dr. Altıparmak, Erzurum’un konumu itibariyle ve pozitif bir algıyla gelecekte çok daha iyi bir noktaya geleceğine inandığını belirterek, “Bu konudaki inancımızı, itimadımızı kaybetmeden bunu gayrete dönüştürerek, üretime dönüştürerek bu inancımızı göstermemiz lazım. Geldiğimden beri bu şehrin etkilemiş olduğu alan itibariyle nüfusunun 800 bin değil, 4, 4 buçuk milyon olduğunu söylüyorum. Bu jeopolitik konumu, bu potansiyeli Erzurum'a ayrı bir değer katıyor. Ama bu merkezi konumda olduğumuz için etrafımızdaki şehirleri kucaklayacak şekilde bir politika üretmemiz, hareket etmemiz ve zihin dünyamızı ona göre şekillendirmemiz lazım.” diye konuştu.

KUDAKA’nın, başarılı projeleri desteklemeye büyük özen gösterdiğinin altını çizen Vali Dr. Altıparmak, ajansa gelen proje sayısının her dönem arttığını, bunun da sevindirici olduğunu ifade ederek, her projenin objektif kriterlerle değerlendirildiğini ve yapılan puanlamayla aralarından en başarılılarının seçildiğini söyledi.

Toplantıda Vali Altıparmak’ın ardından KUDAKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Güvenç Gürbüz, 2016 Yılı Mali Destek Programı’nın detaylarının yer aldığı bir sunum yaptı.

Toplantı sonunda ise, KUDAKA Program Yönetim Birimi Başkanı Fatih Yılmaz ve İzleme-Değerlendirme Birimi Başkanı Emir Olcay Sayın katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

 
Binlerce genç ecdat için tek yürek
 
‘Akif’in izindeyiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz’dan düşündüren tespit..!
M.COŞKUN-Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Mücahit Yılmaz, Büyükbaş ...
KUDAKA bilgilendirme toplantıları başladı
2016 Yılı Mali Destek Programları bilgilendirme toplantıları başladı.
Erzurum Konut verileri açıklandı
M.AKDAĞ-Erzurum’da Kasım ayında 640, bu yılın 11 ayında ise 6 bin 492 konut el değiştirdi.
 
Kurulan şirket sayısı 174’e çıktı
M.AKDAĞ-TOBB 2015 ocak-kasım dönemi kurulan ve kapanan şirket verileri ...
Doğu’da 8, Erzurum’da 1 şirket
M.AKDAĞ-TOBB 2015 yılı ocak-kasım dönemi iller bazlı kurulan yabancı şirket verilerini paylaştı.
Erzurum sermayede 5’inci sırada
M.AKDAĞ-Erzurum, bu yılın 11 aylık diliminde kurulan şirket sermayesi ...
 
Sosyal Güvenlikte Erzurum performansı
M.AKDAĞ-SGK Erzurum 2015 Kasım dönemi verileri açıklandı.
Erzurum’un şirketleşme performansı açıklandı
M.AKDAĞ-Erzurum’da 2010-2015 yılları ocak-kasım ayları diliminde en çok ...
Vatandaş memnun, fırıncılar tepkili
M.COŞKUN-Büyükşehir Belediyesi tarafından üretimine başlanan halk ekmek, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva