ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Aralık 2015 Çarşamba - 14:38

‘Akif’in izindeyiz’

Sekmen, Mehmet Akifler gibi büyük dava adamlarını haftalarca anlatmak gençliğe, yaşayan nesle onun duygularını, düşüncelerini anlatmanın herkesin üzerine düşen bir vazife olduğunu vurguladı

‘Akif’in izindeyiz’

Sekmen, Mehmet Akifler gibi büyük dava adamlarını haftalarca anlatmak gençliğe, yaşayan nesle onun duygularını, düşüncelerini anlatmanın herkesin üzerine düşen bir vazife olduğunu vurguladı.

TÜGVA ETKİNLİĞİ

Türkiye Gençlik Vakfı Erzurum İl Temsilciği (TÜGVA), Vefatının 79. Senesinde Mehmet Akif Ersoy’u Unutmadı. Türkiye Gençlik Vakfı Erzurum İl Temsilciği (TÜGVA), vefatının 79. Sene-i devriyesinde İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anmak için ‘Gençlik Akif’in İzinde’ isimli anma programı düzenledi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Zafer Aynalı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum’da öğrenim gören birçok öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MEHMET AKİF’TEN BİZ NELER ÖĞRENDİK

Programa konuşmacı olarak katılan; Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslam Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yusuf Göktaş, katılımcılara ‘Mehmet Akif’ten Biz Neler Öğrendik’ konu başlıklı sunumuyla, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı’nın vücut bulduğu zorlu dönem ile ilgili bilgiler verdi.

Göktaş, ayrıca Mehmet Akif Ersoy’u anlamak için Safahat’ı okumak gerektiğinin önemine değindi. Ünlü hatiplerin, devlet adamlarlarının ve önemli şahsiyetlerin konuşmalarını yapmadan önce mutlaka Safahat’a başvurduklarının da bilgisini verirken, yeni neslin mutlaka Safahat ve Safahat gibi binbir zorlukla yazılan eserlerin ışığında yetişmesini gerekliliğinin altını çizdi.

Programın ikinci bölümünde; Deli Yürek, Ekmek Teknesi ve Acı Hayat gibi ünlü dizilerde rol alan ünlü tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, ‘Safahat’ isimli tiyatro oyunuyla Mehmet Akif Ersoy’un zorlu hayat mücadelesinden kesitler sundu. Tiyatro gösterimini hür dikkat takip eden izleyiciler, oyunun bazı bölümlerinde göz yaşlarına hakim olamadılar.

“ONUN SÖZLERİ GÜNÜMÜZÜ ANLATIYOR”

Mehmet Akifler gibi büyük dava adamlarını haftalarca anlatmak gençliğe, yaşayan nesle onun duygularını, düşüncelerini anlatmanın herkesin üzerine düşen bir vazife olduğun aktaran Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Onun sözlerini dinlediğimiz zaman sanki günümüzü anlatıyor, sanki günümüzü yeniden canlandırıyor. Bunun için kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, mekânı cennet olsun ve inşallah yeni bir Asım’ın neslini de bekliyoruz. Bugün mekteplerimizde görüyoruz bu büyük milletin ecdadı olan genç nesiller maalesef günümüzün iletişim ve bilişim teknolojileri sayesinde bizim olmayan değerleri çok çabucak işitiyor, duyuyor ve görüyor ve ister istemez bunlara da boyun eğiliyor. İşte bizlerde bir asıl evvel o büyük milletin, büyük ecdadın devamı olarak mutlaka gençliğimize, milletimize ve Ümmet-i Muhammed’e sahip çıkmanın azmi ve gayreti içerisinde olmalıyız.”

Başkan Sekmen, İslam coğrafyasının işgal edildiğini ve onbinlerce insanın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:’’ Dünyanın birçok yerinde inanan insanlar ümitlerini bu büyük milletin torunlarına ve evlatlarına bağlamışlar, geleceklerini bizlerde görüyorlar. Bizler süratli bir şekilde ümitsizliğe kapılmadan, yeniden ayağı kalkmanın, var olmanın gayreti ve azmi içerisinde olmalıyız. İnanıyorum ki; İnanır, gayret eder, bıkmadan usanmadan hedefe doğru yürürsek bu işi başarabiliriz. Allah’ın rahmeti ve bereketi de bizimle olur. Böyle anlamlı bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilciği yönetimine teşekkür ediyorum”

“AKİF’İ HAKKIYLA ANMAK, ONA MİNNET BORCUNU ÖDEMEYİ GEREKTİRİR”

Türkiye Gençlik Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Abdulkadir Orhan,” Öncelikle, Milli şairimiz ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle yâd ettiğimiz ‘Gençlik Akif’in İzinde’ programımıza desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey’e ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ailesine teşekkür ediyorum. Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve onu anlamak için bir arada bulunuyoruz. Ne mutlu bizlere ki; Mehmet Akif gibi pak bir ruhu; temiz bir vicdanı yâd etmek için onun yüksek ideallerini, davasını, aşkını ve heyecanını paylaşmak için bir araya toplandık. Merhum Akif’i hakkıyla anmak, ona minnet borcunu ödemeyi gerektirir. Mehmet Akif’e minnet borcunu ise onu okuyarak, anlayarak ve hissederek ancak ödeyebiliriz. Onu hakkıyla anmak, ona layık olmak Akif’i düşünceleri ile dünya görüşü ile güç karşısındaki asil duruşuyla tanımayı gerektirir. Onun idealindeki genç Asım’dır. Asım; adaleti, hakkaniyeti , vicdanı, merhameti kesinlikle bu özellikleri temsil eder. O hayali bir kimlik, yaşanmamış bir roman ya da bir film kahramanı değildir. Keza; Asım ve temsil ettiği değerler sistemi hiçbir zaman tarihte kalmış, efsaneleşmiş mitolojik bir kavram da değildir. Asım dün; yani yedi düvelin topuyla ve tankıyla üzerimize geldiği dün Mehmet Akif’ti. Bugün ise Asım’ı kendine model yapan gençliğimiz olacaktır. Asım bugün lisede sınıfındadır, üniversitede amfisindedir, kütüphanededir, fabrikada işçi olarak, mühendis olarak, hastanede doktor olarak, hemşire olarak alın teri dökmektedir. Asım askerde Mehmetçiktir. Memleketin en ücra köşelerinde öğretmendir Asım. Asım; gücün, zorbalığın karşısında asla boyun eğmeyendir. O hakikati eğip bükmeyendir. O, şartlar ne olursa olsun hakkı tutup kaldırandır. Kavgadan değil barıştan, çatışmadan değil kardeşlikten, bencillikten yana değil adaletle üretip adaletle paylaşmaktan yana taraf olandır. Mehmet Akif’in idealindeki Asım’ın işi gönüller kırmak, öfkeyi beslemek ve kin gütmek değildir. Kırık gönülleri kazanmaktır, yaraları sarmaktır. Bizde Türkiye Gençlik Vakfı olarak kendimize Asım’ı rol model olarak çizmiş bulunmaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere çizmiş olduğu 2023 vizyonunda aktif rol oynayacağımızı bildiririz. Programımıza teşriflerinden ötürü tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. ”dedi.

Programın sonunda ünlü tiyatro oyuncusu Ahmet İşleyen, katılımcılarla birlikte özçekim yaptı ve Mehmet Akif Ersoy’un dünya geldiği bina olan ‘Mısır Apartmanı’nın müzeye dönüştürülmesi için başlattıkları kampanyaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’dan destek istedi.

 
Altıparmak’tan ‘Pozitif Algı’ vurgusu
 
‘Asım’ın neslini bekliyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir, Türkiye birincisi
Büyükşehir Belediyesi Folklor Araştırma Spor Kulübü, Türkiye Halk Oyunları ...
Büyükşehir’den 7 kütüphane, 50 bin kitap
Büyükşehir Belediyesi, eğitim hizmetlerinde çıtayı her geçen gün artırıyor.
Dadaşlar Fetih coşkusunu paylaşacak
Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şubesi’nce 31 Aralık Perşembe günü Kazım ...
 
Palandöken GM’den ‘Gönülden Notaya’
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi ...
Albay Efe’den yağlı boya resim sergisi
Milli Savunma Bakanlığı Erzurum Tedarik Bölge Başkanı Albay Haşim Efe, ...
Sarıkamış Şehitleri ‘Beyaz Dram’la anlatıldı
Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Sarıkamış Şehitlerinin 101 yıl ...
 
Fırfırik makale konusu oldu
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Besim ...
Asım’ın Nesli Allahü Ekber’deydi
Esenlerli izciler, Sarıkamış Harekatı'nın 101'inci yılında 3 bin 100 metre ...
ÖĞDER’den tiyatro etkinliği
Büyükşehir Belediyesi ve Şuurlu Öğretmenler Derneği'nin (ÖĞ-DER) birlikte ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva