ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>EĞİTİM
18 Ağustos 2021 Çarşamba - 10:50

ATAUNİ APSİS Raporu açıklandı

Akademik Performans Değerlendirmesi, Atatürk Üniversitesi tarafından yayınlanan Akademik Performans Değerlendirme Yönergesi ve Akademik Performans Değerlendirme Uygulama Usul ve Esasları dikkate alınarak tamamlandı.

ATAUNİ APSİS Raporu açıklandı

Akademik Performans Değerlendirmesi, Atatürk Üniversitesi tarafından yayınlanan Akademik Performans Değerlendirme Yönergesi ve Akademik Performans Değerlendirme Uygulama Usul ve Esasları dikkate alınarak tamamlandı.
Puanlama Sürecinde Akademik Performans Değerlendirme Süreç Yönetim Sistemi (APSIS) Kullanıldı
46 üyeden oluşan Akademik Performans Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonundaki üyelerin her biri Atatürk Üniversitesinin ilgili fakülte, yüksekokul ve enstitülerinden sorumlu tutuldu; söz konusu üyelerin tespit ettiği sorunlar komisyona getirildi ve her bir sorun komisyonda detaylı bir şekilde incelendi. Ayrıca Atatürk Üniversitesi tarafından kullanılan Akademik Performans Değerlendirme Süreç Yönetim Sistemi (APSIS) yardımı ile Akademik Performans Puanı hesaplanması yoluna gidildi. Akademik performans değerlendirmesi; öğretim elemanı, bölüm, birim ve kurum düzeyinde, Yeni Nesil Üniversite konseptine uygun olarak yedi katmanda gerçekleştirildi. Bu yazılım üzerinden her bir öğretim elemanının puanları tek tek incelendi; tespit edilen eksikler ve hatalar bu yazılım yardımıyla komisyonun aldığı kararlarla birlikte doğrudan ilgili öğretim elemanına iletildi. Öğretim elemanlarının belirtilen takvim içinde itirazları yine bu yazılım yardımıyla yapıldı ve öğretim elemanı eksiklikleri tamamlanarak ilgili düzeltmeler yapıldı.
Gelen Taleplere Anında Cevap Verildi
“Akademik Performans Değerlendirme Yönergesi” dokümanına göre hareket eden Akademik Performans Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu, bunun dışındaki durumlarda süreci hızlandırmak için hem öğretim elemanlarından hem de bölüm inceleme komisyonlarından gelen taleplere anında cevap verebilmek amacıyla Atatürk Üniversitesi tarafından belirlenen takvime uygun olarak oluşturulan toplantıların yanında ek toplantılar da düzenledi.
Birçok Alanı Harmanlayan Bütünsel Bir Meta-Sistem Tasarlandı
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Yeni Nesil kavramı, teknoloji alanında mevcut teknolojilerin yerini alacak olan yeni yaklaşımı, tasarımı ve performansı ifade ediyor. Dünyada yükseköğretim alanında uzun süredir başlamış olan bir büyük dönüşüm ihtiyacı bu kavramla tanımlanmaya başlandı. Üniversitelerin eğitim ve araştırma görevlerinin yanı sıra ister üniversite-toplum iş birliği merkezli inovasyonu ele alan üçüncü nesil üniversite tanımı, isterse bölgesel kalkınmayı önceleyen dördüncü nesil üniversite tanımı olsun, yeni nesil üniversitelerin topluma katkı misyonları çerçevesinde şekilleneceği ön görülüyor. Atatürk Üniversitesi bu evrensel öngörü temelinde bilginin değere dönüştürülmesi ve araştırma performansının geliştirilmesi amacıyla 4 Şubat 2018 tarihinden itibaren Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesini yürütmektedir. Proje kapsamında 19 arama konferansı yapıldı, bu konferanslara üniversite dışından 230, üniversite içerisinden 926 vizyoner kişi davet edildi ve ortak akılla eğitim, araştırma ve topluma katkı misyon alanlarını harmanlayan Bütünsel Bir Meta-Sistem tasarlandı. Bu tasarım kısa, orta ve uzun vade eylem planları ile desteklenerek uygulamaya alındı” dedi.
Yeni Konumlanmalar ve Farklılaşama Stratejileri Hayata Geçirildi
Yükseköğretimde çarpan etki oluşturmak amacıyla tasarlanan bütünsel meta sistem yaklaşımının, bilginin değere dönüştürülmesi ile araştırma performansının geliştirilmesinde yaşanan uyumsuzlukları ortadan kaldırmayı amaçladığını aktaran Rektör Çomaklı: ”Atatürk Üniversitesi bu amaçla aşağıda belirtilen üç sistemi tasarladı ve 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren kademeli olarak uygulamaya aldı.
Güncellenmiş ve Yenilikçi Eğitim Modeli, Bütünleşik Araştırma Modeli, Proje Temelli Araştırma-Toplumsal Katkı Entegrasyonu: ATAKÖK Sistemi, Ayrıca bu sistemleri desteklemek amacıyla misyon alanlarının harmanlamasından oluşan 7 katmanda; yeni konumlanma ve farklılaşma stratejilerini hayata geçirildi.
Atatürk Üniversitesi Yeni Konumlanma Haritası, Stratejik Plan, Atatürk Üniversitesi Yönetişim Modeli, Atama ve Yükseltme Kriterleri, Performans Yönetim Sistemi, Ödül ve Teşvik Sistemi, Kalite Yönetim Sistemi.
Atatürk Üniversitesi tarafından özgün bir şekilde tasarlanan meta sistemin en önemli araçlarından birisi performans yönetim sistemidir. Bu değerlendirme raporu, performans yönetim sisteminin uygulama adımlarını ve sonuçlarını sunuyor. Söz konusu uygulama ile Atatürk Üniversitesinde yeni bir döneme geçildi, performansa ve veriye dayalı karar verme dönemi başladı. Bu doğrultuda üniversitemizin ivme kazanması, bilimsel gelişmeleri yakından takip etmesi ve dünya üniversiteleri ile rekabet edebilmesi için hem akademisyenlerimizin performanslarını yukarı çekmeye hem de çağın gereksinimlerine yönelik projeler üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Erdoğan, kentsel dönüşüm verilerini paylaştı
 
47 bin 60 dekar arazi suya kavuşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Özer patentte hedefi açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Özer, "2021'de toplam 753 patent, faydalı model, tasarım ...
Büyükşehir il genelinde 41 Kur’an kursu açtı
Büyükşehir Belediyesi il genelinde 41 Kur’an Kursu açtı. Erzurum Sanat ...
Şentop gençlere seslendi
Şentop, üniversite tercihi yapacak öğrencilere, "Başarılı olmak okuduğunuz ...
 
SGK’dan yeniden yapılandırma bilgilendirmesi
Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ve Erzurum Vergi Dairesi ...
YÖK’ten yüz yüze eğitim çalışması
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminde, ...
ETÜ ile İl Milli Eğitim arasında iş birliği
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ...
 
11 FETÖ okulunu Türkiye devraldı
Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’daki 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü ...
Bayburt Üniversitesi, lisansüstü kontenjanları açıklandı
Tezli/ tezsiz yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim görmek isteyen ...
Atatürk Üniversitesi’nden ‘Umuda Bir Nefes’
Atatürk Üniversitesi Tortum Meslek Yüksekokulu olarak Toplumsal Duyarlılık ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva