ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
17 Ağustos 2021 Salı - 02:36

Şentop gençlere seslendi

Şentop, üniversite tercihi yapacak öğrencilere, "Başarılı olmak okuduğunuz okulla, bölümle, meslekle ilgili bir şey değil. O sizin tutkunuzla, yaptığınız işi öğrenmeye dair ilginizle ve kendinizden ona dair bir şeyler katmanızla ilgili bir husus." dedi.

Şentop gençlere seslendi

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, üniversite tercihi yapacak öğrencilere, "Başarılı olmak okuduğunuz okulla, bölümle, meslekle ilgili bir şey değil. O sizin tutkunuzla, yaptığınız işi öğrenmeye dair ilginizle ve kendinizden ona dair bir şeyler katmanızla ilgili bir husus." dedi.

TBMM Başkanı Şentop, "Önce Öğrenci" oluşumu tarafından düzenlenen Üniversite Tercih Destek Programı'ndaki konuşmasında, üniversitede eğitimin ilkokul, ortaokul ve liseden farklı olduğunu dile getirerek, üniversitede bocalamamak için düzenli ve disiplinle çalışmak gerektiğini belirtti.

İmkanları değerlendirip tercih yapılmasını öneren Şentop, şöyle devam etti:"Aslında 'Şöyle bir üniversite çok iyi, şöyle bir meslek çok iyi, diğerleri iyi değil.' şeklinde bir değerlendirme yapmak da çok doğru değil. Türkiye'de de dünyada da her alanda çok başarılı olanlar, bir de başarılı olmayan, adı sanı duyulmamış olanlar var. Çok iyi üniversitede çok iyi bölüm okumuş, daha sonra hayatta başarısız olan insanlar da var. Sadece puanlar, sıralamalar üzerinden, sadece seçeceğiniz üniversitenin kalitesi veya bölümün şöhreti üzerinden değerlendirmemelisiniz. Merak etmek, ilgi duymak, kendinizi ona vermek, kendinizden bir şeyler katabilmek önemli. Bunu yaptığınız zaman okuduğunuz alan ne olursa olsun o alanda bir orijinallik, kendinize özgü bir çıktı ortaya koyabilirsiniz. Başarılı olmak okuduğunuz okulla, bölümle, meslekle ilgili bir şey değil. O sizin tutkunuzla, yaptığınız işi öğrenmeye dair ilginizle ve kendinizden ona dair bir şeyler katmanızla ilgili bir husus. Bu bakımdan çok kalıplar içinde düşünmeyin, önemli olan sizin seçtiğiniz şeyi benimsemeniz ve kendinizi ona vermeniz. Bunu yaptığınız takdirde mutlaka nihayetinde bir başarıyı yakalayabilirsiniz."

TBMM Başkanı Şentop, hukuk fakültesi tercihini bilinçli olarak yaptığını ifade ederek, ortaokuldan itibaren gazete ve dergileri takip ettiğini, 12 Eylül darbesi sonrası Türkiye'de yaşananlardan etkilendiğini, hukukçu olmayı siyasi, toplumsal mücadele yürütürken önemli bir avantaj olarak gördüğünü söyledi.

Hukukun hayatın görünmeyen tarafı olduğunu dile getiren Şentop, "Hukuk eğlencelidir, sadece kurallar, kanunlar gibi bakmazsanız. Karışık ve çok soyut gelebilir ama hayat hukuk bağlantısını kavradığınız zaman hukukun nasıl hayatın görünen yüzünü şekillendirdiğini kavrayabilirsiniz." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde aylık hukuk dergisi çıkardıklarını ve başkanlık sistemiyle ilgili yaptıkları özel sayıda o dönem Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da görüşünü aldıklarını anlattı. Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversiteyi bitirdikten sonra siyasete girebilirdim fakat siyasetle ilgili şöyle bir fikrim var: Siyasetin birikimle yapılması lazım. Hayatta, meslek hayatında belli başarılar elde etmiş, belli birikim oluşturmuş kişilerin siyasete girmesi doğru olur; onlar siyasete, memlekete katkı sağlar diye düşünüyorum. Siyaset önümüzdeki birçok seçenekten birisi olmamalı. Kendi alanınızda, kendi mesleğinizde bir birikim oluşturabilirsiniz, bu birikimi siyasete taşımalısınız ve siyasete, memlekete faydalı olacak işler yapmalısınız diye düşünüyorum. Akademisyen olarak özellikle hukukla siyasetin yakın olduğu alanlar üzerinde çalışmalar yaparak ondan sonra siyasete girmeyi hedefliyordum. Sayın Cumhurbaşkanı'mızla 1984'ten beri tanışıklığımız var. 2011'de resmen milletvekili adayı olmak suretiyle siyasete girmiş oldum. Daha önce üniversitedeki çalışmalarımın, 'birikim' dediğin şeyin katkısı olduğunu da gördüm."

Yabancı öğrencilerin Türkiye'de üniversite eğitimi almasını önemli bulduğunu ifade eden Şentop, "Bazı ülkelerde bizim üniversitelerimizden mezun olan bakan düzeyinde, cumhurbaşkanı yardımcısı düzeyinde kişiler var." dedi.

 
MHP’den yasa teklifi
 
Erzurum’un 5’inci bölge payı yüzde 6’ya çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK’dan yeniden yapılandırma bilgilendirmesi
Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ve Erzurum Vergi Dairesi ...
YÖK’ten yüz yüze eğitim çalışması
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminde, ...
ETÜ ile İl Milli Eğitim arasında iş birliği
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ...
 
11 FETÖ okulunu Türkiye devraldı
Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’daki 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü ...
Bayburt Üniversitesi, lisansüstü kontenjanları açıklandı
Tezli/ tezsiz yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim görmek isteyen ...
Atatürk Üniversitesi’nden ‘Umuda Bir Nefes’
Atatürk Üniversitesi Tortum Meslek Yüksekokulu olarak Toplumsal Duyarlılık ...
 
Erzurum TÜGVA'da Erhan Bayrak dönemi
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum Temsilciliği’nin 3. Olağan İl Genel ...
YÖK yeni uygulamanın detaylarını paylaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK’ün, 2021 YKS tercih sürecinde ...
Atatürk Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor
Fikre ve bilgiye ulaşmayı hedef edinen, etik değerleri gözeten ve idealleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva