ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>EĞİTİM
15 Ağustos 2009 Cumartesi - 05:45

A.Ü. yine marka…

ÖSYM üniversitelerin boş kalan kontenjan sayılarını açıkladı. Lisans ve ön lisans bazında 12 bin 85 kişilik kontenjanı bulunan Atatürk Üniversitesi’nde 11 bin 10 kontenjana yerleştirme yapıldı, bin 75 kişilik öğrenci kontenjanı ise boş kaldı. Atatürk Üniversitesi’nde boş kalan kontenjanların toplam kontenjandaki oranı yüzde 8.89 olarak kaydedildi.

A.Ü. yine marka…

ÖSYM üniversitelerin boş kalan kontenjanlarını açıkladı. Boğaziçi, Galatasaray, İzmir Teknoloji, Mimar Sinan GS, Osmangazi, Yıldız Teknik, GATA, Gebze İleri teknoloji. Mardin Artuklu, Batman, Şırnak Üniversitesi dışındaki tüm resmi üniversitelerde kontenjan açığı oluştu. Atatürk Üniversitesi’nde de yüzde 8.89’luk oranda boş kontenjan bulunduğu açıklandı.
A.Ü.’NÜN DURUMU
Doğu Anadolu Bölgesi’nde öğretim üyesi, öğrenci sayısı, fiziki imkanlarıyla marka üniversite olan Atatürk Üniversitesi’nde bu yıl kontenjanların yüzde 8’i boş kaldı. Üniversite sayısının çoğalması kontenjanlardaki doluluk oranını etkiledi. A.Ü’nün boş kontenjanlarına ÖSYM tarafından açıklanacak süreçte ek yerleştirme yapılacak.
BOŞ KONTENJAN SAYISI
ÖSYM üniversitelerin boş kalan kontenjan sayılarını açıkladı. Lisans ve ön lisans bazında 12 bin 85 kişilik kontenjanı bulunan Atatürk Üniversitesi’nde 11 bin 10 kontenjana yerleştirme yapıldı, bin 75 kişilik öğrenci kontenjanı ise boş kaldı. Atatürk Üniversitesi’nde boş kalan kontenjanların toplam kontenjandaki oranı yüzde 8.89 olarak kaydedildi.
A.Ü.KONTENJANLARI
2009-2010 döneminde 12 bin 85 öğrenci alacak olan Atatürk Üniversitesi’nde lisans bölümlerinde 8 bin 215 kontenjandan 7 bin 517’sine, 3 bin 870 öğrencilik ön lisans kontenjanlarından ise 3 bin 493’üne yerleştirme yapıldı. Üniversitenin lisans bölümlerinde 698, ön lisans bölümlerinde ise 377 öğrenci kontenjanı boş kaldı. Boş kalan kontenjanların toplam kontenjana oranı lisans bölümlerinde yüzde 8.49, ön lisansta ise yüzde 9.74 olarak belirlendi.
ÖSYM VERİLERİ
Uzakdoğu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’deki üniversiteler için 617 bin 299 öğrenci kontenjanı oluşturuldu. Bu kontenjanlardan 528 bin 697’sine yerleştirme yapılırken, 88 bin 602 kişilik öğrenci kontenjanı boş kaldı. ÖSYM tarafından açıklanan kontenjan içinde boş kalan kontenjan oranı yüzde 14.35 olarak tespit edildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi yüzde 8.89’luk oranla Türkiye ortalamasının üstünde yer aldı.
DOĞU ANADOLU ÜNİVERSİTELERİ VE A.Ü.
Doğu Anadolu Bölgesindeki 14 Üniversitenin 49 bin 41 öğrencilik kontenjanından 43 bin 580’inine yerleştirme yapılırken, bölge üniversitelerinin boş kontenjan toplamı 5 bin 461 oldu. Bölge üniversitelerinde boş kontenjanların toplama oranı yüzde 11.13 olarak kaydedildi. Bölgenin oranı Erzurum’dan yüksek, Türkiye ortalamasından ise düşük çıktı.
TÜRKİYE VE A.Ü.
Türkiye toplamı içinde Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci kontenjanı yüzde 1.95, yerleştirme gerçekleştirilen kontenjan oranı yüzde 2.08, boş kalan kontenjan oranı ise yüzde 1.21 olarak belirlendi. Atatürk Üniversitesi’nin bölge üniversiteleri içinde toplam kontenjan oranı yüzde 24.64, yerleştirme yapılan kontenjan oranı yüzde 25.26, boş kalan kontenjan oranı ise yüzde 19.68 olarak ölçüldü. Bölgenin Türkiye toplamındaki payı ise toplam kontenjanda yüzde 7.94, yerleştirme yapılan kontenjanda yüzde 8.24, boş kontenjanda ise yüzde 6.16 oldu.
BÖLGE ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASI
Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan 14 üniversite içinde 12 bin 85 öğrenciyle en yüksek kontenjanı barındıran Atatürk Üniversitesi, boş kalan kontenjanların toplam kontenjandaki oranı sıralamasına göre, bölgede 9’uncu sırada yer aldı. Bölge üniversiteleri boş kontenjan oranı sıralamasında yüzde 44.85 ile Tunceli Üniversitesi ilk sırada bulunurken, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ise yüzde 1.39’luk oranla 14’üncü sırada yer aldı.
A.Ü. 9.SIRADA
Bölge üniversitelerinde boş kontenjanların toplam kontenjan içindeki payı Tunceli’de yüzde 44.85, Bingöl’de yüzde 24.29, Ardahan’da yüzde 19.01, Muş Alpaslan’da yüzde 18.40, Bitlis Eren’de yüzde 16.88, Erzincan’da yüzde 15.48, Kars Kafkas’ta yüzde 14.98, Iğdır’da yüzde 9.62, Hakkari’de yüzde 7.38, Van Yüzüncü Yıl’da yüzde 7.17, Elazığ Fırat’ta yüzde 5.91, Malatya İnönü’de yüzde 4.57, Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesi’nde ise yüzde 1.39 oranında çıktı.
A.Ü.’NÜN DİĞER ÜNİVERSİTELERE GÖRE DURUMU
Fakülte ve toplam öğrenci sayısı bakımından Atatürk Üniversitesi’yle benzerlik gösteren 10 Üniversite içinde boş kontenjanların toplam kontenjana oranının en yüksek olduğu Yüksek Öğretim Kurumu Konya Selçuk Üniversitesi oldu. Yüzde 11.86’lık boş kontenjan oranının bulunduğu bu üniversiteyi, yüzde 11.50 ile Sivas Cumhuriyet, yüzde 8.89 ile Erzurum Atatürk, yüzde 8.01’le Edirne Trakya, yüzde 7.23 ile Samsun 19 Mayıs, yüzde 5.56 ile Diyarbakır Dicle,yüzde4.29 ile Denizli Pamukkale, yüzde 3.38 ile adana Çukurova, yüzde 3.02 ile Kayseri Erciyes, yüzde 1.61 ile İzmir Ege Üniversitesi izledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tamer 16 Ağustos 2009 Pazar 23:45

merhaba murpol bende eskişehirde çalışıyorum hemde okuyorum belki ahlak yapısı değişik olabilir ama sende farkındasın şehir olarak temizlik moden görünüşüyle ünivesitesiyle şehirle.harıka bir şehir siznle tanışmak isterim askname26m@mynet.com .şehir eskişehir'den selamlar dadaşlar diyarına

Yorumu oyla      6      4  
murpol 16 Ağustos 2009 Pazar 18:04

ben eskişehirde okuyan bir erzurumlu olarak varsın erzurum öyle kalsın.eskişehir dışarıdan iyi gözüküyor,fakat burası tam olarak ahlak çöküntüsünn yaşandığı bir yer..

Yorumu oyla      6      4  
tamer 15 Ağustos 2009 Cumartesi 16:55

Atatürk ünivesitesi markamı marka değilmi onu bilmem söz le söylenmesi kolay.A.Ü sayın rektörü ilk atandığı zaman açıköğretim sistemini erzuruma uygulayacağını söylemişdi sözdemi kaldı bilmem ama Bir ünivesiteni kalitesi öğrenci tehcihi şuna bağlıdır ilk önce güzel bir şehir planlı şehir çağtaş şehir ve kaliteli ünivesitele biçimlidir. sizlere bir önerim olarak eskişehir ünivesiteleri ve şehri düşünüp kaliteye veya sizin deyiminizle markaya bakmak lazım.özellikle erzurumdaki belediye başkanları ve sayın rektör ve siz değerli erzurum basını erzurum için eskişehiri görmeniz ve iki ünivesite arasındaki ve şehir arasındaki farkı size burakıyorum değerlendirmeyi paylaşırsınız inş allah bizlerle

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu’da ÖSYM başarısı
Erzurum’un Oltu İlçesi Anadolu Öğretmen Lisesi, ÖSS yerleştirmede yüzde ...
AÖL’de diploma sevinci
Erzurum’da Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olan 435 kişiye, diplomaları ...
Eğitimcilere AB’den destek
GHA/Erzurum’da dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) olan ...
 
Teselli bulduk…
ÖSYM sonuçlarına göre, Erzurum’da yerleştirme başvurusunda bulunan 17 ...
EBAP, ufuk açtı..
ÖSYM sonuçlarının açıklanmasından sonra Erzurum Valiliği basın bürosunca ...
İlçelere A.Ü. Vizyonu
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak, iki ilçede açılması planlanan ...
 
Eğitimin 'Güneş’i parlıyor
Özel Güneş İlköğretim Okulu Müdürü Musa Sönmez, okullarının çalışmalarını ...
Heyecanlı bekleyiş bitti
Üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına, kontenjanı olmayan ...
Okul güçlendirme seferberliği
GHA/Erzurum’daki okullarda güçlendirme, bakım ve onarım çalışmaları son ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva