ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>EĞİTİM
13 Ağustos 2009 Perşembe - 04:25

Teselli bulduk…

ÖSYM sonuçlarına göre, Erzurum’da yerleştirme başvurusunda bulunan 17 bin 457 öğrenciden 3 bin 460’ı lisans; bin 65’i sınavsız, 2 bin 610’u da ÖSS ile ön lisans, 3 bin 33’ü de açık Öğretim Fakültesinde öğretim yapmaya hak kazandılar.

Teselli bulduk…

ERZURUM’UN SIRALAMADAKİ YERİ
Erzurum, Türkiye iller sıralamasında lisans eğitimi kazanan öğrenci sayısıyla 24’üncü, sınavsız ön lisans hakkı kazanan öğrenci sayısıyla 30’uncu, ÖSS ile en lisans eğitim hakkı kazanan öğrenci sayısıyla 27’inci, Açık Öğretim Fakültesini kazanan öğrenci sayısıyla 22’inci ve ÖSYM ile yerleştirilen öğrenci sayısıyla da 25’inci oldu.
KAZANANLARIN ORANI
Erzurum’da ÖSYM’ye tercih başvurusu yapan 17 bin 457 öğrenciden yüzde 19.82’si lisans, yüzde 6.1’i sınavsız ön lisans, yüzde 9.30’u ÖSS ile ön lisans, yüzde 17.37’si ise açık Öğretim Fakültesinde öğrenim hakkı el de ettiler. ÖSYM verilerinden yapılan hesaplamalara göre, yerleştirme için başvuranın öğrencilerin yüzde 52.59’luk dilimi bu yıl yüksek öğretime başlayacak.
ERZURUM’UN ÜLKE PAYI
ÖSYM verilerine göre, yerleştirme sonuçları bakımından Erzurum’un ülke payı, yerleştirme başvurusu adedi bakımından yüzde 1.29, lisans eğitimi kazanan öğrenci sayısında yüzde 1.19, sınavsız ön lisans eğitim hakkı kazanan öğrenci sayısında yüzde 0.94, ÖSS ile ön lisans kazanan öğrenci sayısında yüzde 1.28, Açık Öğretim Fakültesini kazanan öğrenci sayısında yüzde 1.17 ve yerleştirilen öğrenci sayısında ise yüzde 1.16 olarak gerçekleşti.
ERZURUM’UN BÖLGE PAYI
ÖSYM 2009 sonuçları kapsamında Erzurum’un bölge payı, yerleştirme başvurusu sayısında yüzde 13.61, lisans eğitimi kazanan öğrenci sayısında yüzde 16.14, sınavsız ön lisans kazanan öğrenci sayısında yüzde 15.85, ÖSS ile ön lisans eğitim hakkı kazanan öğrenci sayısında yüzde 13.10, Açık Öğretim Fakültesi’ni kazanan öğrenci sayısında yüzde 14.87, yüksek öğretime yerleştirilen öğrenci sayısında da yüzde 15.05 olarak kaydedildi.
BÖLGENİN DURUMU
ÖSYM verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesinde yüksek öğretime yerleşmek için 128 bin 226 öğrenci başvuru yaptı. Bu öğrencilerden 21 bin 431’i lisans, 6 bin 718’i sınavsız ön lisans, 12 bin 395’i ÖSS ile ön lisans, 20 bin 387’si açık Öğretim programlarına yerleştirildi. Bölgede yerleştirme için başvuran öğrencilerin yüzde 47’si başarılı oldu.
BÖLGENİN ÜLKE PAYI
Bölgenin ülke payı, yerleştirme başvurusu sayısında yüzde 9.49, lisans programlarına yerleştirilen öğrenci sayısında yüzde 7.38, sınavsız ön lisans eğitimi kazananlarda yüzde 5.98, ÖSS ile ön lisans kazanan öğrenci sayısında yüzde 9.8, AÖF’de yüzde 7.90, bir yüksek öğretim programına yerleştirilen öğrenci sayısında ise yüzde 7.74 olarak belirlendi.
BÖLGE İLLERİ SIRALAMASI
Erzurum bölge illeri sıralamasında lisan eğitimi, Açık Öğretim Fakültesi’ni kazanan öğrenci sayısında Malatya’dan sonra ikinci, sınavsız ön lisans eğitimi hakkı kazanan öğrenci sayısında birinci, ÖSS ile ön lisans eğitim hakkı kazanan öğrenci sayısında üçüncü, bir yüksek öğretim programına yerleştirilen öğrenci sayısı bakımından ise ikinci oldu.
MALATYA’YI GERİDE BIRAKTIK
ÖSYM’ye yerleştirme başvurusu yaparak bir yüksek öğretim programına yerleştirme hakkı kazanan öğrenci sayısı oranı Türkiye ortalaması yüzde 58.26, bölge ortalaması yüzde 47, Erzurum ortalaması ise yüzde 52.59 olarak kaydedildi. Yüksek öğretime yerleştirilen öğrenci oranı bakımından Erzurum bu yıl ilk kez, yüzde 47’lik ortalama elde eden Malatya’yı geride bıraktı.
 
 
TOPLAMDA ERZURUM İLK SIRADA
Bölge illeri içinde yerleştirme başvurusu yapan ve lisans eğitimi hakkı kazanan öğrenci oranı bakımından Erzurum yüzde 19.82’lik ortalamayla ilk sırada yer alırken, bu oran Malatya’da yüzde 15.99, Van’da yüzde 16.91, Erzincan’da yüzde 19.68, Ağrı’da ise yüzde 15.59 olarak gerçekleşti.
VAN’IN BAŞARISI
Bir yüksek öğretim programına yerleştirilen öğrenci sayısı içinde lisans programına yerleştirilen öğrenci sayısı oranında, Erzurum bölge ikincisi oldu. Bölgenin önde gelen illerinde yüksek öğretim hakkı kazanan öğrenci sayısı içinde lisans eğitimi hakkı kazanan öğrenci oranı Malatya’da yüzde 33.70, Erzurum’da yüzde 37.68, Van’da yüzde 38.43, Erzincan’da yüzde 35.71, Ağrı’da ise yüzde 34.3 olarak kaydedildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBAP, ufuk açtı..
ÖSYM sonuçlarının açıklanmasından sonra Erzurum Valiliği basın bürosunca ...
İlçelere A.Ü. Vizyonu
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak, iki ilçede açılması planlanan ...
Eğitimin 'Güneş’i parlıyor
Özel Güneş İlköğretim Okulu Müdürü Musa Sönmez, okullarının çalışmalarını ...
 
Heyecanlı bekleyiş bitti
Üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına, kontenjanı olmayan ...
Okul güçlendirme seferberliği
GHA/Erzurum’daki okullarda güçlendirme, bakım ve onarım çalışmaları son ...
Tamirci çırağının ‘eğitim’ başarısı
Erzurum'da babasına ait bisiklet tamirhanesinde çalışan ve maddi durumu ...
 
A.Ü’de bilimsel atama rüzgarı
Atatürk Üniversitesi’nde 14 profesör ve 30 doçentin idari ataması yapıldı. ...
Budak, eğitimciyi intihardan vazgeçirdi
Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Toprakkale köyünde başına dayadığı silahla ...
Hizmet İş’ten eğitim desteği
Hizmet İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zekeriya Koca, Büyükşehir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva