ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>TÜRKİYE
9 Aralık 2013 Pazartesi - 16:51

‘30 Mart milat olsun istiyorum’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıktığı 3 günlük Trakya turunun son durağı Edirne'nin Keşan ilçesinde halka hitap etti. Yaptığı mitingde Keşan Belediye Başkan adayını da tanıtan Erdoğan, 30 Mart'ın bir milat olmasını istediğini dile getirdi.

‘30 Mart milat olsun istiyorum’

MELTEM KAY - RAHİM TAŞKIN - TAMER YAVUZ- TURGAY BALCI 
EDİRNE (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıktığı 3 günlük Trakya turunun son durağı Edirne'nin Keşan ilçesinde halka hitap etti. Yaptığı mitingde Keşan Belediye Başkan adayını da tanıtan Erdoğan, 30 Mart'ın bir milat olmasını istediğini dile getirdi.
Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada, “Açılışını yaptığımız, Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan 504 konutun ve 24 derslikli ilkokulun hayırlı olmasını diliyorum” diyerek Trakya gezisini değerlendirdi. Trakya'nın kendilerini bağrına bastığını söyleyen Erdoğan, Trakya'nın tüm renkleri ve farklılıklarıyla ülkenin en kıymetli hazinelerinden biri olduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Biz hiçbir ayrıma gitmeksizin, hiçbir fark gözetmeksizin Trakya’daki her bir kardeşimizi ayrılmaz bir parçamız olarak görüyoruz. Bunun için Trakya’nın kalkınmasına, gelişmesine, büyümesine ayrı bir önem veriyoruz. Güçlü Trakya demek, Balkanlardaki kardeşliğin, tamamının güçlenmesi demektir. Güçlü Trakya demek, Türkiye’nin Avrupa standartlarına daha da yakınlaşması demektir. Trakya’daki tüm illerimizin, tüm ilçelerimizin kalkınması için, büyümesi gelişmesi için her alanda yatırım yapıyoruz. İşte Edirne sadece Edirne’ye şu 11 yılda değerli kardeşlerim, yaptığımız yatırım 5,3 katrilyon liradır. Bizim boş sloganlarla işimiz yok, sadece birkaç başlığını söyleyeyim. Orman ve Su İşleri olarak, 1,3 katrilyon yatırım yaptık, Gıda Tarım olarak 1,2 katrilyon yaptık, Ulaştırma olarak 740 trilyon yatırım yaptık. İller bankası olarak, 647 trilyon yatırım yaptık. TOKİ olarak 388 trilyonluk yatırım yaptık" dedi.
HAMASETLE İŞİMİZ YOK

AK Parti olarak boş sloganlarla, hamasetle işleri olmadığıma dikkat çeken Başbakan Erdoğan, Diyarbakır’ın Bismil’inde ne söylediyse Edirne’nin Keşan’ında da aynısını söylediklerini dile getirdi. Erdoğan, “Ayrım yok, yaratılanı Yaratan’dan ötürü seviyoruz. Hepsini kucaklıyoruz. Birisi diyor ki ben Kürtlerin partisiyim, diğeri diyor ki ben Türklerin partisiyim. Biz ne diyoruz? Biz hepsinin partisiyiz. Hepsine de AK Parti iktidarı olarak hizmet veriyoruz. Birisi de çıkıyor diyor ki; ben de kutsalların partisiyim. Biz onların da partisiyiz” şeklinde konuştu.
Konuşmasında Trakya'nın ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Üç günlük Trakya maratonumuzun son durağındayız. Bugün Edirne’den yola çıktık, Uzunköprü ve bugün final Keşan’dayız. Trakya bizi bağrına bastı. Biz Trakya ile özlem giderdik. Bizim için meydanlar, yolları dolduran, bize yüreğini açan, sevgisini dile getiren her bir kardeşime, buradan, Keşan’dan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Trakya’nın bizim için yarı bir önemi, ayrı bir manası var. Trakya aynı zamanda Selanik, aynı zamanda Gümülcine’dir, aynı zamanda İskeçe’dir. Trakya aynı zamanda Deliorman’dır, Kırcaali’dir, Vardar’dır. Daha da gerilere gidersek Trakya aynı zamanda Üsküp’tür, Pristine’dir, Prizren’dir, Saraybosna’dır. Trakya bizim Avrupa’daki ortak tarihimizin canlı şahididir. Bu coğrafyadaki geçmişimizin tamamının temsilcisidir. Bugün de tüm Balkan coğrafyasıyla olan bütün bu ilişkilerimizin merkezinde Edirne’siyle, Tekridağ'ıyla, Kırklareli’siyle ve elbette İstanbul’uyla Trakya’mız bulunuyor” dedi.
“TÜRKİYE'Yİ BÜYÜTMEK, MİLLETE ESER KAZANDIRMAK İÇİN HER DAİM YOLLARDAYIZ”
Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim istismarla hiç işimiz yok. Biz Türkiye’ye sevdalıyız. Biz bu millete sevdalıyız. Türkiye'yi büyütmek, millete eser kazandırmak için her daim yollardayız. Bir ay önce Diyarbakır’daydık, Bismil’deydik, Ergani’deydik, ondan bir hafta sonra Trabzon’daydık, Vakfıkebir, Araklı’daydık. Geçen hafta Muğla, Fethiye, Milas ilçelerindeydik. Bu hafta işte Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’deyiz. Durmak yok yola devam. Gittiğimiz her yere hizmetimizle gittik, eserlerimizle gittik. Eğitimde neler yaptığımızı biliyorsunuz. Okullarımız, dersliklerimiz, sadece bu dönemde 300 bini aşkın derslik inşa ettik. Sıralarımızın üzerine ücretsiz olarak kitaplarımızı koyduk. Engelli kardeşlerime bakan annelere ücretler ödedik. Taşımalı sistemi getirdik. Bütün bunların yanında çok daha farklı bir adım attık. Üniversite öğrencilerimize 45 liracık burs veriyorlardı. Biz ise şu anda 280 lira burs, Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalıyorsa 200 lira da beslenme yardımı veriyoruz. Bizden öncekiler neden veremiyordu? Çünkü onlar milletin cebine hortumu takmışlardı. Çekiyorlardı.”
Türkiye’de yaşayan herkese aynı hizmeti vermeye çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, gittikleri her yere gönül diliyle, kardeşlik diliyle gittiklerini ve gitmeye aynen devam edeceklerini kaydetti.
Keşan’da yeni bir dönem başlattıklarını belirten Başbakan Erdoğan, “Şöyle 10-15 yıl öncesine gidiyorum, zaman tünelinde. Çanakkale’ye geldiğimde, Çanakkale’den İstanbul’a dönerken, ah bu Keşan’da yol mu vardı be? Bu yolları biz yaptık, bölünmüş yolları ve ta Gelibolu’ya kadar. Şimdi de inşallah Çanakkale köprüsünü yapıyoruz. Onu da yapıp Türkiye’yi her yönüyle birbirine bağlayacağız. Keşan-İpsala sınır kapısını, Keşan-Gelibolu yolu, Keşan-Malkara-Tekirdağ yolunu yaptık, Keşan-Uzunköprü-Edirne bölünmüş yollarla bunları birbirine biz bağladık. Şimdi bunların sıcak asfalt çalışmalarını da davam ettiriyoruz. Ayrıca Keşan-Enez yolunun yapım çalışmalarına başladık. İpsala-Yenikarpuzlu-Enez yolunun da sıcak asfalt çalışmalarını hamdolsun bitirdik. Bu bir sevda işi, bu bir aşk. Eğer sevdanız varsa bu millete, aşkınız varsa bunları yaparsınız, ama yoksa bunların yapılması da mümkün değil” diye konuştu.
“İKİNCİ BİR VATAN ASLA”
Türkiye'nin 780 bin kilometrekare ile vatan olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, “İkinci bir vatan asla. Tek devlet dedik. Devletimizin üzerinde operasyon da kimseye yaptırmayız. Bazılarının son zamanlardaki operasyonlarına da gereken cevabı yargının vereceğine inanıyorum. Her bir zerresinde, 780 bin kilometrekarede varız. Eserlerimiz ile varız, yatırımlarımız ile varız, kardeşlik dili ile gönül dili ile varız. Çanakkale’de birdik, Edirne müdafaasında birdik, Edirne’nin fethinde birdik, İstiklal Savaşı’nda birdik. Bugün de biriz, beraberiz. 76 milyon kardeşiz. Birlik, kardeşlik içinde Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Mitingde Keşan Belediye Başkan adayını da tanıtan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Modern Türkiye bu, istiyorum ki Keşan da bu modern gelişmeden nasibini alsın. Onun için düşündük taşındık Keşan’a layık bir isim bulalım dedik. Merkezi yönetimle de el ele veren, omuz omuza veren bir anlayışla yürüyelim dedik. İnşallah Keşan’da beraber yürüyeceğiz. Bunun için hazırız değil mi? Çok koşturacağız değil mi? 30 Mart’ta bir değişim, dönüşüm istiyoruz. Dünyanın en huzurlu ülkelerinden biri Türkiye ve inşallah Keşan da en huzurlu ilçelerinden, hem modernliği ile her şeyiyle çok daha farklı olacak. İnşallah 30 Mart, Türkiye için olduğu kadar, Edirne için, Keşan için, tüm Trakya için de inşallah bir milat olsun istiyorum. Trakya, inşallah büyük Türkiye vizyonu ile, geneldeki vizyon ile buluşacak, kabuğunu kırıp potansiyelini açığa çıkaracak. Edirne bundan çok daha fazlasını hak ediyor. Keşan, şu içinde bulunduğu durumdan daha fazlasını hak ediyor.”

 
Karda mahsur kalan 11 köylü kurtarıldı
 
Altıparmak gurbetteki dadaşları ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Karar milletindir, söz milletindir’
Erdoğan, "Milletin meclisine, o meclisin içinden çıkmış hükümete bugüne ...
'AK Parti belediyecilik anlayışı ile kimse yarışamaz’
Erdoğan, AK Parti’nin belediyecilik anlayışı ile kimsenin yarışamayacağını ...
Erzurum’da küresel ekonomiye uyum atılımı
AB ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile aralarında ETSO’nun ...
 
Erzurum Büyükşehir adayı Mehmet Sekmen
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayını ...
‘Nerede şehidimiz varsa biz oraya gideriz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dış politikayla ilgili yapılan eleştirilere ...
Erdoğan: ‘Türkiye ekonomisini 3 kattan fazla büyüttük’
Başbakan Erdoğan, güçlü, kararlı, planı ve projesi olan, vizyonu olan ...
 
‘Taklit eden, takip eden asla öne geçemez’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin bilgi ve ilim üretme noktasında ...
Görmez'den 'dershane' açıklaması
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dershane düzenlemesiyle ...
‘Allah ona utanma duygusu versin’
Genç'i eleştiren Arınç, "Allah ona akıl, fikir izan versin, utanma duygusu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva