ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>TÜRKİYE
2 Aralık 2013 Pazartesi - 01:01

‘Nerede şehidimiz varsa biz oraya gideriz’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dış politikayla ilgili yapılan eleştirilere tepki göstererek, “Bize soruyorlar. Suriye’de ne işiniz var, Mısır’da ne işiniz var neden bu kadar ilgileniyorsunuz diyorlar. Biz nerede şehidimiz varsa oraya gideriz” dedi.

‘Nerede şehidimiz varsa biz oraya gideriz’

BEHZAT GEZER - MUSTAFA TAŞKIN
MUĞLA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dış politikayla ilgili yapılan eleştirilere tepki göstererek, “Bize soruyorlar. Suriye’de ne işiniz var, Mısır’da ne işiniz var neden bu kadar ilgileniyorsunuz diyorlar. Biz nerede şehidimiz varsa oraya gideriz” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan tesislerin açılışını yapmak üzere Muğla’nın Fethiye ilçesine geldi. Başbakan Erdoğan’ın Fethiye programına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden’in yanı sıra çok sayıda milletvekili de katıldı.
“NEREDE ŞEHİDİMİZ VARSA BİZ ORAYA GİDERİZ”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dış politikayla ilgili yapılan eleştirilere tepki göstererek, “Bize soruyorlar. Suriye’de ne işiniz var, Mısır’da ne işiniz var neden bu kadar ilgileniyorsunuz diyorlar. Biz nerede şehidimiz varsa oraya gideriz” dedi.
Başbakan Erdoğan, “Bizim Suriye’de şehitlerimiz var. Selahattin Eyyubi oraya gitti, bize iz bıraktı. Bizim Suriye de nice şehitlerimiz var. Suriye’de kardeşlerimiz var. Gidin Çanakkale’ye bakın Suriyeli şehitlerimiz var. Nerede şehidimiz varsa biz oraya gideriz. Orada tarihimiz var, eserlerimiz var. Gideceğiz onları ihya edeceğiz. Gitmezsek ecdadımız bunu bize sorar. Fatih Sultan Mehmet bize sorar. Nerede kardeşlerimiz varsa ister şehit, ister ölü, ister diri nerede mağdur varsa biz oraya gideriz. İçine kapanan, kapılarını kapatan, haksızlık karşısında susan büyük devlet olamaz. Mısır, Suriye olayında sussaydık, Şili’deki depreme Haiti ye ulaşmasak büyük devlet olamazdık” dedi.
“BİZ MİLLETİMİZE EFENDİ OLMAYA DEĞİL HİZMETKAR OLMAYA GELDİK”
Başbakan Erdoğan hükümete geldikleri bugünden yana vatandaşa hizmet etme siyaseti yaptıklarını belirtti. Erdoğan, ideolojik siyaset yapmadıklarını belirterek, “Bizim siyasetimiz ideoloji siyaseti değildir. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz. 11 yıldır bunu yaptık ve bunu yapacağız. Bizim siyasetimiz korkutma istismar siyaseti değildir” dedi.
“OY ORANLARINA BAKARAK ÇALIŞMA YAPMIYORUZ”
Başbakan Erdoğan, bütün Türkiye’ye eşit hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. Erdoğan hizmet etmek için bölgelerden aldıkları oy oranına hizmet etmediklerini belirterek, “Biz eser bırakmak istiyoruz. Oy oranlarına bakarak çalışma yapmıyoruz. Hakkari’de bizim milletvekilimiz yok diye oraya hizmet götürmemezlik yapmıyoruz. Sağlık, eğitim ne gerekiyorsa yapıyoruz. Engellemelere rağmen yapıyoruz. Aynı şey Şırnak’ta oldu. Neden yapıyorsunuz dediler. Burada insan var mı var, benim vatandaşım var mı var. Batıyı nasıl ihya ediyorsak doğuyu da ihya edeceğiz. Bunları yapmazsak bazı bölücü çevrelere malzeme vermiş oluruz. Bunu vermeyeceğiz. Aynı şey batı içinde geçerli. Sadece Muğla’da 11 yıllık iktidar 5.4 kat trilyon TL’lik yatırım yaptık. Yani Muğla bize iyi bakmıyor demedik. Muğla’da birinci parti değiliz demedik. Seçim döneminde sandıklar kapanır. O rakamlar o oranlar gündemimizden çıkar. Hizmet ederken oy oranlarına bakıp oy renklerine göre hizmet etmeyiz 81 il 76 vilayet bizim için birdir. Nerede insan varsa nerede can varsa biz oraya hizmet götürürüz” dedi.
“GÜNDEMİ BELİRLENEN DEĞİL GÜNDEMİ BELİRLEYEN TÜRKİYE VAR”
Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin artık gündemi belirlenen değil gündemi belirleyen bir ülke konumuna geldiğini söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin bölgesel politikadaki etkinliği, sözü, duruşu ve görüşünün konuşulduğunu belirterek, “Türkiye’nin bölgesel politikadaki etkinliği, sözü, görüşü, duruşu konuşuluyor. Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok gündem belirleyen Türkiye var” dedi.
“CHP'NİN İKTİDARINI HATIRLAYINIZ”
Başbakan Erdoğan CHP döneminde Türkiye’nin zor bir dönem yaşadığını belirterek, “Hatırlayın o karneyle mühürle ekmek sana yağı vita yağı aldığımız günleri. Kimin iktidarıydı? CHP'nin iktidarıydı. Bunları yaşadık biz. Benzin istasyonlarında benzin bulamazdık. Bunları hatırlayın. Ama şimdi hamdolsun bir gün dahi bu ülkede halkımıza bunu yaşatmadık. 9 ilimizde doğal gaz vardı. Şimdi 72 ilde doğalgaz var. Muğla'ya kadar doğalgazı getirdik. Muğla'da ihale yapıldı. Artık doğalgaz tüm ilçelere gelecek” dedi.
TURİZM'DE GELİRİMİZİ KATLADIK
Başbakan Erdoğan, iktidarları süresince turist sayısında ciddi artış yaşandığını belirtti. Erdoğan ,”2002'de biz göreve geldiğimizde Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyondu. 2012 yılı sonunda tam 35,7 milyon turiste ulaştık. O zaman diyorlardı ki AKP iktidara gelince ülkeye turist gelmeyecek. O zaman turizm gelirimiz 8,5 milyar dolardı. 2012 sonunda bu rakamı 29 milyar dolara çıkardık. Bu yıl 30 milyar doları aşacağız. Hem turist sayısı hem de geliri itibariyle 2012'yi geride bırakacağız. Bu Türkiye'deki istikrar ve güven sayesinde oldu” dedi.
“CEZAEVİNE GİRMEDEN TEMELİNİ ATTIM”
Başbakan Erdoğan Haliç Kongre Merkezi’nin temelini cezaevine girmeden önce attığını belirtti. Erdoğan, “İstanbul'da bir konferanstaydım. Orada yerin 42 metre derinliğinde inşa ettiğimiz kongre merkezindeydik. 3300 kişilik bir merkez. Birçok salonları ve fuar merkezi var. İnanır mısınız biz İstanbul'a belediye başkanı olduğumuzda böyle bir salon yoktu. Cezaevine gitmeden önce bunun temelini atmıştım. Haliç Kongre Merkezi. Eskiden orası mezbahaneydi berbat bir yerdi. Haliç'i kirletiyordu. Haliç'i de temizledik. Bunu mümkün görmüyorlardı. Burayı ancak doldurmanız lazım diyorlardı. Biz orayı doldurmadık tam aksine çamurunu 9 km uzaklıktaki bir taş ocağına pompaladık. Şimdi Haliç kokmuyor. Artık balık var. Haliç'i şu andaki başkanımız Boğaz'ı bağladı ve oraya Boğaz'dan su geliyor. Böylece su sirkülasyonu oluştu. Onun kıyısında da Haliç Kongre Merkezi yaptık. Sürekli dolu bir merkez” dedi.
FAİZ LOBİSİNE KURBAN OLMAYIN
Başbakan Erdoğan kredi kartları konusunda da vatandaşları uyararak, “Ayağınızı yorganınıza göre uzatın” dedi. Erdoğan, “Kredi kartlarında lütfen hassas olun. Kredi kartları faiz lobisinin en büyük kaynağıdır. Yorganınız kadar ayağınızı uzatın. Ondan sonra bunlara malzeme olmayın. Elinizde ne var ne yoksa alıp götürürler” dedi.
BUNLAR MODERN TÜRKİYE'NİN AYAK SESLERİ
Erdoğan iktidarları boyunca istikrarlı bir şekilde ilerlediklerini belirterek, “Modern Türkiye'nin bunlar ayak sesleridir. Çok mesafe aldık daha da iyi olacağız. İstikrar ve güven ortamının yanında olumlu imajımızı daha da ileri taşıyacağız. Niye daha fazla turist geliyor? İşte gelmesinin sebebi bunlar. Hakkımızda aleyhte konuşanlar da olabilir ama siz bunu yaşıyorsunuz. Onlar sadece kıskançlığından kininden bunları söylüyorlar. Büyük devletlerin dostları olduğu gibi çekemeyenler de olabilir. İşte komşunun hali ortada. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar da olabilir. Ama Türkiye vicdanlarda hakkı savunan bir ülke olarak biliniyor” dedi.
HEDEFİMİZ YENİ TÜRKİYE
Başbakan Erdoğan, laik bir yönetim olarak bütün vatandaşlara eşit mesafede durduklarını belirterek, “Biz etnik milliyetçilik yapmayacağız dedik. Dinsel milliyetçilik yapmayacağız dedik. Biz laik bir yönetim olarak bütün vatandaşlara eşit mesafede durduk. Bize hor baktılar. Başörtülü kardeşlerimiz ülkelerinde okuyamadılar. Yurt dışına gitmek zorunda kaldılar. Şimdi hepsi üniversitelere gidiyor. Kamuda hepsi çalışmaya başladı. Ne oldu var mı bir sıkıntı? Geleceğin büyük Türkiye'si böyle olacak Yeni Türkiye böyle olacak... Vatandaşlarını eşit gören onlara aynı mesafede duran Türkiye 2023'e böyle yürüyecek. 2053 daha farklı olacak. 2071 daha farklı olacak. Yapmak istediğimiz şey bu. Hayalimizdeki Türkiye bu. Bu Türkiye adını koyuyorum inşallah Yeni Türkiye olacak. Aslında özüne rücu eden özüyle buluşan Türkiye olacak. Bizler geçmişten aldığımız ilhamla geleceğe yürüyoruz. Yeni Türkiye 23 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal'in açtığı Meclis'teki tabloda yer alan Türkiye idi. Biz işte bu miras doğrultusunda ülkeyi büyüten bir iktidarımız. Önümüzdeki ilk hedef 2023. Cumhuriyetin 100. yılı.. Sonraki hedef 2053.. .İstanbul'un fethinin 600. yılı... Sonraki hedef 2071.. Malazgirt'in 1000'nci yıl dönümü. İnşallah torunlarımız da bunları görecek” dedi.

 
Korkut 5 yılını paylaştı
 
Su Ürünleri’nden görsel mesaj
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
A.R.ZABİTOĞLU 2 Aralık 2013 Pazartesi 13:25

Bu ırkçılık karşıtlığı almış gidiyor yakın bir zamanda İstiklal Marşımız mısralarında bulunan ve ırkımıza atfedilen'Çatma kurban olayım çehreni ey nazlı hilal. Kahraman ırkıma bir gül ne bu şiddet ne bu celal'

Yorumu oyla      8      4  
misafir 2 Aralık 2013 Pazartesi 07:15

o gün akp nin merkez karar yönetim kurulu üyesi söylediği sözleri de eklemek lazım .Demiş ki ; Türk diye bir ırk yoktur demiş kardeşim türk diye bir ırk yoksa bu millet nereden geliyor o zaman böyle saçma bir söylem olabilir mi ?Başbakan nerede şehidimiz varsa bir oraya gideriz diyor ama bazılarına verdiği imtiyazlar nedeniyle adamlar resmen özerklik istiyor .Şimdi sıra özerklikte diyorlar bu mu şehide vefa .İnsanlar oraları yabancılardan almak için canlarını vermişler bunlar ise alıp başkasına verecekler .

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: ‘Türkiye ekonomisini 3 kattan fazla büyüttük’
Başbakan Erdoğan, güçlü, kararlı, planı ve projesi olan, vizyonu olan ...
‘Taklit eden, takip eden asla öne geçemez’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin bilgi ve ilim üretme noktasında ...
Görmez'den 'dershane' açıklaması
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dershane düzenlemesiyle ...
 
‘Allah ona utanma duygusu versin’
Genç'i eleştiren Arınç, "Allah ona akıl, fikir izan versin, utanma duygusu ...
‘İftiralar hezeyandır’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Hiç kimsenin çıkıp bize ‘bölen, parçalayan, ...
Erdoğan 10 ilin adaylarını açıkladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 10 kentteki başkan adaylarını açıkladı.
 
Başbakan 5 adayı bugün açıklayacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün grup toplantısında 5 il ve büyükşehir ...
‘Şimdi Filipinliler’e Yardım Zamanı’
Türkiye Diyanet Vakfınca, Filipinler'in yaralarının sarılmasına katkı ...
Önce Ovit, sonra Kop ve şimdi Salmankaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Araklı’da halka seslendi. Araklı’yı Bayburt’a ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva