ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
HABERLER>ASAYİŞ
2 Haziran 2016 Perşembe - 13:12

3 terörist ölü olarak ele geçirildi

Erzurum Horasan'da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen sekiz iş birlikçi şahıs yakalanırken, şahısların evlerinde yapılan aramalarda muhtelif elektronik malzeme (bilgisayar, cep telefonu, cd vb.) ele geçirildiği belirtildi.

3 terörist ölü olarak ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada İdil'de 2, Şemdinli'de ise 1 olmak üzere 3 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yurtiçinde meydana gelen önemli olaylarla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda; daha önce etkisiz hale getirilen üç bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedinin bulunduğu bildirildi.

Operasyonda altı Kaleşnikof piyade tüfeği, 35 şarjörü ve 720 fişeği, bir M-16 piyade tüfeği, altı şarjörü ve 180 fişeği, bir RPG-7 roketatar ve üç mühimmatı, bir av tüfeği, dokuz el bombası, 23 el yapımı patlayıcı, altı el telsizi, bir el dürbünü, bir fotoğraf makinası, iki jeneratör, çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme ile çok miktarda yiyecek malzemesi (725 kg sıvı yağ, 2.875 kg un, 825 kg. makarna, 420 kg kırmızı mercimek) ele geçirildiği kaydedildi.

57 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının ise bin 208 olduğu ifade edildi.

Şırnak'ta devam eden operasyonda, üç bölücü terör örgütü mensubu teröristin teslim olduğu kaydedilerek toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 489 olduğu belirtildi. 2 Kaleşnikof piyade tüfeği, 11 şarjörü ve 350 fişeği ile üç el bombası ele geçirildiği kaydedildi. 9 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının bin 472 olduğu vurgulandı.

Şırnak İdil'de, bölücü terör örgütü mensuplarının barındığı evin aranması esnasında çıkan çatışmada, iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin silahları ile birlikte (iki Kaleşnikof piyade tüfeği) ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

Hakkari Şemdinli'de, hudut birliğince icra edilen keşif ve gözetleme faaliyeti esnasında çıkan çatışmada bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Bitlis, Hakkari Şemdinli ve Şırnak Beytüşşebap'ta, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce güvenlik güçlerine yapılan silahlı taciz ateşine anında karşılık verildiği ifade edildi.

Batman Sason'da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen dört iş birlikçi şahısın yakalandığı, şahısların evlerinde yapılan aramalarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan patlayıcı madde (40 kg amonyum nitrat ve 13 kg nitrik asit) ile muhtelif örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.

Erzurum Horasan'da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen sekiz iş birlikçi şahıs yakalanırken, şahısların evlerinde yapılan aramalarda muhtelif elektronik malzeme (bilgisayar, cep telefonu, cd vb.) ele geçirildiği belirtildi.

Şanlıurfa Birecik'te icra edilen operasyonda, bir çuval içerisinde araziye gizlenmiş vaziyette toplam 17 kg TNT patlayıcı ele geçirildiği kaydedildi.Şanlıurfa Karaköprü'de, bir tarlada yapılan aramada; bir Kaleşnikof piyade tüfeği, iki şarjörü ve 60 fişeği, bir tabanca, bir şarjörü ve 30 fişeği, iki av tüfeği ve 68 kartuşu ile çok miktarda uyuşturucu madde (540 kg kubar esrar, 332 bin kök kenevir bitkisi) ele geçirildiği kaydedilerek, olayla ilgili altı şüpheli şahsın gözaltına alındığı bildirildi.

Siirt Eruh'ta yapılan yol kontrolünde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce karayoluna el yapımı patlayıcı maksadıyla döşendiği tespit edilen patlayıcı düzeneğinin (pil, kablo, komuta anahtarı) imha edildiği belirtildi.

10 TERÖRİST TESLİM OLDU

Şırnak'ta, bölücü terör örgütü Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan 10 teröristin, güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.Kilis Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bir DEAŞ terör örgütü mensubu terörist yakalandığı açıklandı.

Irak kuzeyi Sinat-Haftanin ve Metina bölgelerinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaraların, icra edilen hava harekatı ile imha edildiği belirtildi.

 
Futbolda Barbaros Hayrettin Paşa Ortaokulu damgası
 
Ana Kuzularından yılsonu şöleni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sözde ‘Erzurum il İmamı’ gözaltında
FETÖ/PDY yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında örgütün sözde "Erzurum ...
3 ev, 3 ahır ve bir fırın kül oldu
Oltu ilçesinde bir evde çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. Yangında ...
FETÖ / PDY operasyonunda 12 gözaltı
Erzurum merkezli 5 ilde ‘Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ...
 
975 terörist etkisiz hale getirildi
Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda ...
Terör operasyonu: 11 gözaltı
Erzurum'un Horasan ilçesinde şafak vakti düzenlenen terör operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı.
Erzurum temiz çıktı
Kaçak içki yakalanmayan iller Van, Bitlis, Erzurum, Sivas, Hakkari, Kırşehir, ...
 
12 terörist etkisiz hale getirildi
Genelkurmay Başkanlığı, Mardin, Şırnak ve Hakkari’de devam eden operasyonlarda ...
Aşkale Yaylımlı’da trafik kazası: 1 ölü
Erzurum’un Aşkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
Keşke yaşanmasaydı..!
M.AKDAĞ-TÜİK Trafik kazaları İstatistiklerini açıkladı. Erzurum’da bu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva