ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
18 Ağustos 2017 Cuma - 15:56

203 öğrenci Fen Liselerini kazandı

N.ÇETİNKAYA-Palandöken Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, açıklanan TEOG sınavı ile birlikte ilçede 203 öğrencinin ağırlıklı olarak ildeki Fen Liselerine yerleştiğini kaydetti. Gazioğlu, Bakanlığın hedefi doğrultusunda normal eğitime geçen 10 okulun, yüksek başarı gösterdiğini belirtti.

203  öğrenci Fen Liselerini kazandı

Bu sene TEOG’da başarılarını yükselttiklerini kaydeden Palandöken Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, gelinen noktada 203 öğrencinin ağırlıklı olarak ilde ki Fen Liselerine yerleştiğini bilgisini paylaştı. Bakanlığın koyduğu hedef doğrultusunda ikili eğitimden normal eğitime geçen 10 okulda başarının attığına dikkat çeken Gazioğlu, 3 aşamada yapılan tercilerin detaylarına değindi.

PALANDÖKEN MEM’DE 203 ÖĞRENCİ FEN LİSESİNE YERLEŞTİ

Bu sene TEOG başarılarını yükselttiklerini belirten Gazioğlu, ilçede 203 öğrencinin fen Liselerine yerleştiğini kaydederek, “Bu sene TEOG sınavlarında ilçe olarak başarımızı yükselttik. Tabi devletimizin açmış olduğu, Bakanlığımızın Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının bunda büyük bir etkisi ve katkısı var. Tüm öğrencilerimiz okullarımızda açılan kurslarımıza katıldılar. 8’in sınıf öğrencilerimiz başarı oldukça arttı. Bunun yanı sıra kurslarımız alt sınıflarımızda da açılıyor. Öğrencelerimiz devletimizin sunduğu bu imkândan ücretsiz olarak yararlanıyorlar. Geldiğimiz noktada TEOG’da 203 öğrencimiz Fen Liselerini kazandı. Tabi bunların arasında il dışını kazananlarda var ama ağırlıklı olarak ilimizde ki Fen Liselerini kazandılar. Şehrimizde 2 Fen Lisesi var bizi bizim ilçemizde, diğeri ise Yakutiye ilçesi sınırları içinde.  2 Fen Lisemizi ağırlıklı olarak kazanıp yerleştiler. İlçemizde TEOG’a giren 2 bin 830 öğrencimiz vardı, bu öğrencilerimizden 203 tanesi fen lisesine yerleşti” diye konuştu.  

İKİLİ EĞİTİMDEN, NORMAL EĞİTİME GEÇEN OKULLAR BAŞARISINI ARTIRDI

Sabahçı ve öğlenci olarak ayrılan ikili eğitimden, normal eğitime geçen 10 okulun başarılarında artış görüldüğünü kaydeden Gazioğlu, “Bakanlığımız şuanda mesleki eğitime de önem veriyor. Ülkemiz malumunuz sürekli gelişen bir ülke. Bunun için meslek liselerimizde önemli. Oraya giden öğrencilerimizde mutlaka kendi alanlarında başarılı olacaklardır. Biz iyi okul, kötü okul ayrımı yapmıyoruz, ama mevcut sistemimizde en yüksek puanı alanlar fen liselerine, Anadolu Liselerine yerleşiyor. Biz şimdi Bakanlığımızın gösterdiği hedef doğrultusunda uygun olanlarda okullarımızda normal eğitime geçiyoruz. Şunu da belirtmek gerekirse normal eğitime geçtiğimiz okullarımızda başarımız arttı. Çünkü bu eğitim psikolojisi açısından çok önemli. Normal eğitim gören öğrenci ilk olarak ideal bir sınıf ortamında, ideal bir eğitim modelinde ders görüyor. Yani sabah 8,30’da ders başlıyor, teneffüsler 10’ar dakika. Her açıdan normal eğitim daha faydalı. Diğer okullarda ikili eğitim var, yani sabahçı ve öğlenci olarak. Bakanlık koyduğu hedefe göre 2019’a kadar normal eğitime geçilecek. Bunun için ihtiyaçlar tespit edildi.  İkili eğitimde sıkıntılar çok yani çocuk erken kalkıyor, teneffüs araları kısa. Bizde şuana kadar 10 okulumuzda normal eğitime geçtik. Tabi bu kendi dinamikleri ile oluyor. Okullarımızda uygun olan yerlerin ideal sınıflara çevirdik. Uygun olmayanlara ek derslik gerekiyor, bunu takip ediyoruz.  O yüzden normal eğitim daha faydalı. TEOG’a giren öğrencilerimizden hiçbiri açıkta kalmadı sistemde” ifadelerine yer verdi.

3 AŞAMALI TERCİH DÖNEMİ

TEOG sonuçlarına göre yapılan 3 aşamalı tercih döneminin detaylarını paylaşan Gazioğlu, “Öğrencilerimiz tercihlerini yaptı, yerleştiler. Yerleşemeyenler, ya da yerleşip okulunu beğenmeyenler için bu öğrencilerimiz yine tercih yaptılar, ayın 14’ü itibari ile. Bu yatıkları tercihte de 3 tercih hakları var. Önümüzde ki hafta ayın 21’inde bu açılanacak. Bu 1’inci aşama oluyor. 2’inci aşamada 21’inde başlayacak. Orada da öğrencimizin aldığı TEOG puanı etkili olacak. Daha sonra ise kontenjan durumu etkili olacak. 3 ‘üncü aşamadan sonra da öğrencilerimizin tamamı yerleşmiş olacak. Yine yerleşemiyorsa bizim ilçede oluşturduğumuz Tercih Yerleştirme Komisyonu var, onların marifeti ile öğrencilerimiz ilgili okullara yerleşecek” dedi.

 
TKDK’dan 3 ilçede bilgilendirme
 
TDED uyardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okullarda yaz kursları 7 Eylülde tamamlanacak
Destekleme ve Yetiştirme Yaz Kursları, tatile rağmen eğitime ara vermeden tüm hızıyla devam ediyor.
Atatürk Üniversitesinde toplu sözleşme gündemi
Atatürk Üniversitesi ile Tez-Koop-İş Sendikası ve Türkiye Sağlık İşçileri ...
ETÜ'ye 2 ödül
ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hikmet ...
 
Atatürk Üniversitesi'nden DİB'le bilimsel işbirliği
Atatürk Üniversitesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında bilimsel işbirliği protokolü imzalandı
Öğrenciler sordu, Erzurum MEM cevaplandırdı
ELİF YILMAZ-Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü, 2017 TEOG nakil tercihleri ...
Sözleşmeli aday öğretmenlerin eğitimleri başladı
Erzurum’da sözleşmeli olarak atanan aday öğretmenlerin temel ve hazırlayıcı ...
 
Atatürk Üniversitesinde kayıt heyecanı
Atatürk Üniversitesi'nin fakülte ve yüksekokullarında 2017-2018 eğitim ...
Şimşek TEOG sonuçlarını değerlendirdi
NESRİN ÇETİNKAYA-Yakutiye Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, TEOG sonuçlarının ...
Eğitimde 'bilge' başarı
Erzurum Özel Bilge Koleji mezun verdiği 29 öğrencisini üniversitedeki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva