ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>EKONOMİ
11 Ocak 2017 Çarşamba - 16:58

2. OSB’ye savunma sanayi yatırımı

Yatırımı gerçekleştirecek olan Barer Savunma Endüstri A.Ş.’nin Erzurum temsilciliğini yapan Fatih Yeşilyurt ve 2. OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya’nın da hazır bulunduğu ziyarette, firma yetkilileri yapmayı planladıkları yatırımla ilgili Özakalın’a bilgi verdi.

2. OSB’ye savunma sanayi yatırımı

Erzurum’da, yerel ve ulusal firmalara arsa tahsislerinin yapıldığı 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde, savunma sanayi alanında yatırım yapmak isteyen Barış Savunma Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arabul ve Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. Genel Müdürü Zafer Arabul, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın’ı ziyaret etti.
Yatırımı gerçekleştirecek olan Barer Savunma Endüstri A.Ş.’nin Erzurum temsilciliğini yapan Fatih Yeşilyurt ve 2. OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya’nın da hazır bulunduğu ziyarette, firma yetkilileri yapmayı planladıkları yatırımla ilgili Özakalın’a bilgi verdi. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arabul, Ankara’nın savunma sanayi sektöründe bir merkez olduğunu ifade ederek, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın, Türkiye’nin bu alandaki dışa bağımlılığını azaltmak için kendilerini yeni bazı yatırımlar yapmaya mecbur kıldığını söyledi. Bu yeni yatırımlarını Ankara’daki bir OSB’de yapmayı planladıkları sırada hükümetin Cazibe Merkezleri Programı’nı açıkladığını ifade eden Arabul, “Biz de bu programın imkanlarından faydalanmak için yeni ilave yatırımlarımızı Erzurum’da yapmaya karar verdik. Bizim faaliyet gösterdiğimiz sektörde ihtiyaç var, pazar var. En önemlisi de ülkemizin bu alanda dışa bağımlılığını azaltılması konusunda bir hedef var. Tabi öncelikle bu yatırımları gerçekleştirebilmemiz için şartların oluşması lazım. Söz konusu Cazibe Merkezleri Programı’nın bize sağlayacağı avantajları bilmemiz gerekiyor. Yani kazançlı yatırım yapmamız lazım. Kazanacağız ki, kazandıralım” diye konuştu.
BALİSTİK KUMAŞ VE BALİSTİK SERAMİK ÜRETİMİ
50 yıldan fazla sektörde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Hüseyin Arabul, yıllarca birçok sivil toplum kuruluşunun kuruculuğunu ve başkanlığını yaptığını ve özellikle üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine çok emek verdiğini belirterek, AR-GE ve inovasyonun önemine dikkat çekti. Arabul şunları söyledi; “Erzurum’da yapacağımız yatırımla, balistik yelek, kask, kalkan imalatı için Türkiye’de ilk defa balistik kumaş ve balistik seramik üretimi yapacağız. Bu alanda ülkemizin yurt dışına olan bağımlılığını azaltacağız. Ayrıca şu anda yüklü miktarda para ödeyip, yurt dışından almak zorunda kaldığımız balistik laboratuar hizmetlerini de burada kuracağımız ‘Akredite Balistik Laboratuarı’nda yürüteceğiz. Burada üniversitelerimizi de bu işe dahil ederek, AR-GE hız kazanacak, inovasyon kavramı gelişecek. Savunma sanayinin merkezi Ankara ama inşallah bu yatırım Erzurum’a kazandırıldığında savunma sanayi ve etkileyeceği sektörler de bu şehirde gelişecek.”
ÖZAKALIN, “CMP BİR AN ÖNCE HAYAT BULMALI”
ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ise, Erzurum’a yatırım yapmak isteyen firmaların ziyaretlerinin kendisini mutlu ettiğini ve yatırımlarının kendisini ve Erzurum kamuoyunu heyecanlandırdığını belirterek, “Ancak bu heyecanımızın sürmesi ve şehrimize yatırım yapmak isteyen firmaların da aynı heyecanla projelerini hayata geçirmeleri için Cazibe Merkezleri Programı’nın en kısa sürede hayata geçirilmesi gerekiyor. Biz gerek ETSO, gerekse 2. OSB yönetimi olarak şehrimize yatırım yapacak olan firmalara her türlü desteği vermeyi sürdürüyoruz. Bizden taleplerini en hızlı bir şekilde karşılamaya çaba gösteriyoruz. Onlarla birlikte çalınacak bütün kapıları çalmaya, gidilecek her yere gitmeye hazırız” dedi.
2. OSB’de şimdiye kadar 22 yerel ve ulusal firmaya toplam 600 bin metrekare ön tahsis yaptıklarını açıklayan Özakalın, savunma sanayi alanında 70 milyon dolar tutarında bir yatırımla 600’den fazla istihdam sağlamayı planlayan söz konusu firma için de 170 bin metrekare ön tahsis yapıldığını söyledi.
Ulusal çaptaki firmaların yatırımlarını Erzurum’a yapmaları konusunda başta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ETSO’nun koordineli bir şekilde çalıştığının altını çizen ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, neticede kazananın Erzurum olacağını sözlerine ekledi.

 
51 Kilo Eroin Ele Geçirildi
 
Yıldırım Antalya kampını değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiye Belediyesinden 'Kayıtsız Kalmayın' projesi
Yakutiye Belediyesi tarafından, kayıtlı istihdamın teşviki programı kapsamında ...
Bayır’dan gazeteciler günü açıklaması
Bayır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, ...
KUDAKA'dan 5 projeye destek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2016 yılı Doğrudan Faaliyet ...
 
Erzurum’da teşvikli yatırım sayısı 324’e ulaştı
MAHMUTAKDAĞ-Ekonomi Bakanlığı 2016 4’üncü dönem yatırım teşvik belgesi verilerini paylaştı.
Büyükşehir Bakan Ağbal'ı ağırladı
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Palandöken Ejder3200 Dünya Kayak Merkezi’nde ...
Rize'den Erzurum'a ticaret köprüsü
Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Erzurum Ticaret ...
 
DAP 2017 hedefleri açıklandı
Doğu Anadolu Proje (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 15 ile umut ...
TÜMSİAD yönetim Kurulu açıklandı
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şubesi yaptığı olağan ...
2. OSB’de ikinci grup tahsisler yapıldı
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ikinci grup arsa tahsisleri, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva