ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>EKONOMİ
10 Ocak 2017 Salı - 17:55

Bayır’dan gazeteciler günü açıklaması

Bayır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, zor şartlarda can güvenliklerini tehlikeye atarak görev yapan basın mensuplarına; ülkemizin birlik ve beraberliği adına büyük görevler düştüğünü söyledi.

Bayır’dan gazeteciler günü açıklaması

MÜSİAD Erzurum Başkanı Taner Bayır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, zor şartlarda can güvenliklerini tehlikeye atarak görev yapan basın mensuplarına; ülkemizin birlik ve beraberliği adına büyük görevler düştüğünü söyledi.
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Başkanı Taner Bayır, haber alma hakkının önemli insani ihtiyaçlardan biri olduğuna dikkat çekerken gazetecilerin, bu ihtiyaçların karşılanmasında kamuoyuna karşı sorumluluğu bulunan ve kamu görevi ifa eden kişiler olduğunu belirtti.
Basının, gücünü halktan alarak, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtma, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, eğitme ve aydınlatma gibi çok önemli görevleri olduğunu söyleyen Taner Bayır, yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:
“Görevlerini yerine getirirken basın etiğine bağlı kalan, kaynağı belli haberleri dile getirerek toplumla paylaşan, hukukun evrensel standartları ile kişi hak ve hürriyetlerine saygıdan taviz vermeyen gazetecilerimizin varlığı, basınımızın yanı sıra ifade özgürlüğünü ve demokrasimizi de daha güçlü kılmaktadır. Büyük, köklü ve güçlü ülkeler, çok sesli, renkli, etkin, modern teknoloji ile donatılmış basın yayın organlarına sahiptir. Günümüzde sağlam toplumsal yapısı, özgüveni yüksek, demokratik işleyişi kuvvetli, sosyo-ekonomik kimliği olan ülkelerin çok sesli medya organları, kendi vatandaşlarını dünyadaki gelişmelerden anında haberdar edebilme yeteneğine sahiptir. Farklı seslerin, özgün düşüncelerin kendini ifade imkanı bulduğu medya, sağlıklı bir kamuoyu için de çok önemlidir. Medya bağımsız olmalıdır; basında çalışanlar, gazeteciler, haberciler ne derece özgür olursa, ülkenin demokrasisi de o denli güçlü olur. Fakat basının özgürlüğü, hiçbir zaman sorumsuzluk olarak da algılanmamalıdır. Aslolan halkın tarafsız ve doğru biçimde haber alabilmesinin sağlanmasıdır. Demokratikleşme ve şeffaflaşma politikalarında kilit rol oynayan basının, meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine, kişi hak ve özgürlüklerine saygı göstermesi, eleştirilerinde yapıcı bir tutum sergilemesi, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının da doğru biçimde karşılanmasına vesile olacaktır. En zor şartlara rağmen dünyanın farklı bölgelerinde, çatışma ortamlarında can güvenliklerini riske atarak görevlerini yerine getirmeyi amaçlayan gazetecilerin halkı doğru, tarafsız ve sağlıklı bilgilendirme çabaları hiç kuşkusuz takdire şayandır. Çeşitlenen medya teknolojileri özellikle son yıllarda sosyal medyanın aktif kullanımı doğru ile yalan haberin ayrımını zorlaştırdı. Sosyal medya hızlı haber alma, kamuoyu oluşturma açısından olduğu kadar ’kara propaganda’ bakımından da istenmeyen yayınların platformu haline geldi. Doğru haber vermek kadar bu kara propaganda malzemelerini ayıklamak da habercilerimizin yükümlülükleri arasına girdi. Demokratik kültürümüzün en önemli parçalarından birisi olan medya kuruluşlarımızın sorumluluklarının bilincinde olarak, hem demokrasimizin gelişmesine hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkılarını sürdüreceğine inanıyorum. Bu düşüncelerle, medya mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.”

 
Aslan’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
 
2 zabit katibi FETÖ'den tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA'dan 5 projeye destek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2016 yılı Doğrudan Faaliyet ...
Erzurum’da teşvikli yatırım sayısı 324’e ulaştı
MAHMUTAKDAĞ-Ekonomi Bakanlığı 2016 4’üncü dönem yatırım teşvik belgesi verilerini paylaştı.
Büyükşehir Bakan Ağbal'ı ağırladı
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Palandöken Ejder3200 Dünya Kayak Merkezi’nde ...
 
Rize'den Erzurum'a ticaret köprüsü
Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Erzurum Ticaret ...
DAP 2017 hedefleri açıklandı
Doğu Anadolu Proje (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 15 ile umut ...
TÜMSİAD yönetim Kurulu açıklandı
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şubesi yaptığı olağan ...
 
2. OSB’de ikinci grup tahsisler yapıldı
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ikinci grup arsa tahsisleri, ...
Ticarette İran gündemi
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İran İslam Cumhuriyeti ...
ETSO'da Deniz Feneri gündemi
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, Erzurum Ticaret ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva