ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Doğu’da yaylalara göç vakti
Doğu’da yaylalara göç vakti
HABERLER>EĞİTİM
20 Ekim 2012 Cumartesi - 04:46

14. Kuş Konferansı başladı

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Türkiye Kuş Konferansı Erzurum’da başladı.

14. Kuş Konferansı başladı

ERZURUM (İHA) - Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Türkiye Kuş Konferansı Erzurum’da başladı. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda bugün başlayan Türkiye kuş konferansı etkinlikleri üç gün boyunca devam edecek.
Doğa Derneğinin organize ettiği 14. Türkiye Kuş Konferansı, “Kuş Gözlemciliği ve Kuş Koruma” ana teması ile Erzurum Turizm Elçileri Derneği iş birliği, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Yakutiye Belediyesi, Palandöken Belediyesi Kent Konseyinin destekleri ile yapılıyor.
TOPDAŞ’IN SUNUMU
Açılış konuşmalarının ardından Yırtıcı Kuş Koruma Programı ve DoğuAnadolu7da eko turizm konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.Erzurum Turizm Elçileri Derneği adına konuşan Kırsal Kalkınma Uzmanı Mikail Topdaş, “14’üncü Türkiye Kuş Konferansı’nı Erzurum’da gerçekleştirmek için çok uğraş gösterdik ve sonunda oldu. Erzurum’un kuş zenginliğinin kuş severlere tanıtmak için bu çok önemli bir adım oldu” şeklinde konuştu.
Topdaş, Türkiye'nin doğusunda, zor bir coğrafyada düzenlenen etkinliğin heyecan verici olduğunu söyledi. Doğası ve zengin canlı çeşitliliği ile Erzurum'un doğa tutkunları açısından önemli bir merkez olabileceğine işaret eden Topdaş, Kuş Konferansı'nın bu doğrultuda atılmış önemli bir adım olacağını ifade etti.
YILMAZ(IN KONUŞMASI
Doğa Derneği Genel Müdürü Engin Yılmaz da, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Doğal dengesi her geçen gün biraz daha bozulan ve her şeyin hızla yok olmaya başladığı günümüzde tam da bu nedenle bugün dünyada ne yazık ki her sekiz kuş türünden birinin nesli tehlike altında bulunuyor. Bunu yapılan sistematik izleme çalışmaları sonucunda elde edilen veriler ortaya koyuyor. Ancak şurası kesin ki bu alanda daha çok kuş gözlemcisine ve bu gözlemler doğrultusunda elde edilen verilerden yola çıkarak daha etkin ve kapsamlı kuş koruma çalışmalarına ihtiyaç var. Çünkü bu güzel ve etkileyici canlıları doğada izlemenin ötesinde kuşları korumak aynı zamanda doğayı, gezegenimizi ve en nihayetinde geleceğimizi korumak anlamına geliyor."
Kuş gözlemi, envanter oluşturma, kuş koruma çalışmaları, eğitim faaliyetleri ve farkındalık yaratma gibi konuların ele alındığı konferansa kuş gözlemcileri ve doğa severler başta olmak üzere konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve üniversitelerin ilgili uzmanları katılıyor.
Konferans etkinlikleri kapsamında yarın katılımcılar için Alan gezisi ve Kuş gözlemi etkinliği yapılacak. Erzurum Ovası ve Aşkale Göleti’nde yapılacak etkinliğe yoğun bir katılım bekleniyor.
Türkiye kuş konferansı etkinlikleri 21 Ekim Pazar günü Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapılacak sunumlarla devam edecek. Program kapsamında ayrıca Bayburt Üniversitesi’nden Elif Velieceoğlu ve Abdurrahman Sefalı’nın “Bayburt’un Bazı Kuşları” konulu poster sunumu yer alacak.
DOĞAL DENGE
Doğal dengesi her geçen gün biraz daha bozulan ve her şeyin hızla yok olmaya başladığı günümüzde tam da bu nedenle bugün dünyada ne yazık ki her sekiz kuş türünden birinin nesli tehlike altında bulunuyor. Bunu yapılan sistematik izleme çalışmaları sonucunda elde edilen veriler ortaya koyuyor. Ancak şurası kesin ki bu alanda daha çok kuş gözlemcisine ve bu gözlemler doğrultusunda elde edilen verilerden yola çıkarak kuş koruma çalışmasına ihtiyaç var. Çünkü bu güzel ve etkileyici canlıları doğada izlemenin ötesinde kuşları korumak aynı zamanda doğayı, gezegenimizi ve en nihayetinde geleceğimizi korumak anlamına geliyor.
 

 
Tüketiciler federasyon kurdu
 
‘Nerede Hareket Orada Bereket ‘
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ En İyi 2000 içinde
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde URAP laboratuarı tarafından hazırlanan ...
Oltu ASML il ikincisi oldu
Erzurum Gençlik Spor Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 29 Ekim Cumhuriyet ...
Koçak’tan çarpıcı tespitler
ATAÜNİ Rektörü Prof. Dr. Koçak, beyin göçünden, üniversitenin 2023 vizyonuna ...
 
Pasinlioğlu’ndan İpek’e brifing
Yurt Kur Erzurum Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu Bayburt Valisi İpek'e ...
‘Mutluluk İçin Yürüyün’
Oltu Sağlık Grup Başkanı Dr. Burhan Yarar, ilçe halkını daha sağlıklı ...
HSYK’dan bilgilendirme etkinliği
Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile Adalet Akademisi üyelerinin ...
 
Bilim Müze Parkı’na ödül
Atatürk Üniversitesi’nin hazırladığı “Erzurum Bilim Müze Doğa ve Eğitim ...
Eğitime bir ay sonra başladılar
Tekman İlçesi’nde taşımalı eğitim ihalesindeki gecikme nedeniyle ilçeye ...
ATAÜNİ öncü oldu
Avrasya İpek Yolu (ESRUC) Başkanı ve Kurultay Bilim Kurulu Başkanı Atatürk ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva