ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>TÜRKİYE
8 Eylül 2016 Perşembe - 02:33

‘1 dolara okumuş mudur, üflemiş midir?’

Aktay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, Pensilvanya’da kendini Mehdi zanneden, kendi kurtarıcı olarak insanlara lanse eden bir kişinin, generallerin, profesörlerin bile aklını teslim alabildiğini söyledi.

‘1 dolara okumuş mudur, üflemiş midir?’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, Pensilvanya’da kendini Mehdi zanneden, kendi kurtarıcı olarak insanlara lanse eden bir kişinin, generallerin, profesörlerin bile aklını teslim alabildiğini söyledi.

Yasin Aktay, Gönül Köprüleri Projesi kapsamında Sakarya'da temaslarda bulunan heyetle yaptığı toplantıda, projeyi AK Parti Genel Merkezi'nde ramazan ayından önce planladıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin büyük bir dönüşüm, restorasyon süreci içerisinde olduğunu belirten Aktay, "Ayağa kalkmak, kalkınmak, 2023 hedeflerini tutturabilmek için sadece maddi yatırımlar değil aynı zamanda manevi yatırımlar da yapmanın önemini mülahaza ediyoruz. Türkiye dünyanın en önemli coğrafyasında bulunan bir ülke, tarihi olarak dünyanın formatının ilk atıldığı yerdir. Bundan dolayı her ne kadar batı merkezli bir dünya kurulmuş olsa bile, batının hiçbir zaman ilgisini kaybetmediği bir coğrafyadır Türkiye." diye konuştu.

FETÖ'nün darbe girişimine değinen Aktay, "Netice itibarıyla şu soruyla çok karşılaştık, koca koca profesörler, koca koca generaller, general seviyesine gelmiş cebinde taşıdığı 1 dolarlarla o Pensilvanya'da kendini Mehdi zanneden, kendi başka türlü bir kurtarıcı olarak insanlara lanse etmiş olan birtakım insanların aklını teslim almış olabiliyor. 1 dolara okumuş mudur, üflemiş midir ne yapmışsa ona inanan profesörler var." ifadelerini kullandı.

Aktay, dış güçlerin eskiden kendi adamlarıyla, kılıçlarıyla, silahlarıyla seferler yaptığını şimdi ise bu ülkenin evlatlarını devşirerek, terör örgütleri oluşturduklarını dile getirdi.

Müslümanlar adına Kudüs'ü kurtarırken her çeşit ırkçı tasavvurun ötesinden saf bir Müslüman bütünlüğü içerisinde hareket eden Kürt Selahattin'in Eyyubi'nin evlatlarından, bugün aynı ümmeti parçalamak üzere terör örgütü PKK'nın teşekkül ettirildiğini söyledi. PKK'nın Eyyubi'nin tabanına tamamen ters, zıt bir misyon yüklendiğini vurgulayan Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir Truva atı gibi içimizden ürettikleri ve bizi yok etmek üzere oluşturdukları esas büyük terör örgütü FETÖ'dür. 15 Temmuz'da bütün boyutlarıyla karşı karşıya kaldık. Onun nasıl bir yapı olduğunu aslında bütün boyutlarıyla deşifre olmuş oldu. Bir başka yapı da DAEŞ'tir. DAEŞ'te İslam kelimesini kullanarak bizzat İslam'ın en yüce zikrini, 'Allahu Ekber' sıfatını 'La İlahe İllallah' şiarlarını kullanarak onları dünyaya kendi vahşetlerinin örttüğü, perdelediği yeni bir kılıkla İslami sunmaya çalışan, kirletmeye çalışan bir yapı. Her 3 yapının da Türkiye'nin sınırlarını aşan sadece Türkiye ile irtibatlı kalmayan bütün İslam dünyasını şekillendirmek üzere işleyen çok önemli fonksiyonlar yüklenmiş olduğunu bugün biraz daha net bir biçimde anlıyoruz."

Aktay, Siirt ve Sakarya arasındaki "Gönül Köprüleri" projesinin diğer illere de yaygınlaştırıldığını belirterek, şehirler arasında bu tür iletişimlerin, köprülerin önemine dikkati çekti. Aktay, "Bu ünsiyet bereketli bir ünsiyettir. Bu ünsiyetin doğuracağı verimler, doğuracağı yeni ilişkiler, ileride ortaya çıkacak yeni ilişkiler zamanla olabilecek şeylerdir elbette. Bunlar azımsanacak şeyler değildir. Biz bunların bereketine inanalım yeter ki bunlardan çok güzel şeyler hasıl olacaktır." dedi.

 

 
ATAÜNİ’de Kardeş Üniversiteler buluşması
 
Atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım, ‘Yatırım Paketi’ni açıkladı
Başbakan Binali Yıldırım, 23 ili kapsayan ve merakla beklenen 'Doğu ve ...
65. Hükümetin ‘İlk Yüz Günü’
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen "65. Hükümeti?n ...
‘Bunlar bizim dava arkadaşımızdır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne Efkan Ala kardeşimizden bir sıkıntı söz konusudur ...
 
‘Kahraman milletimize şükranlarımızı sunuyoruz’
Yıldırım, ‘Kahraman Türk halkı göğsünü siper ederek 241 şehit 2 bin 194 ...
‘Darbeye kalkışanlar milletten darbeyi yemiştir’
Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ...
‘Ülkemiz ve milletimize hayırlı olsun’
Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı'nda yapılan devir ...
 
Cumhurbaşkanı'ndan Yenikapı Ruhu vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletin birliğe, beraberliğe ve dayanışmaya her ...
Kalın gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Fırat Kalkanı Operasyonu, DAİŞ ve diğer ...
'Bu millet asil ve kahramandır'
Kurtuluş Savaşının habercisi olan Erzurum Kongresi’nin, Sevr’in yırtılıp ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva