ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
23 Kasım 2020 Pazartesi - 03:24

'Yeni bir dönem başlattık'

Erdoğan, “Önümüzdeki tüm zorluklara rağmen doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, her karışıyla ülkemizi geliştirme, büyütme, güçlendirme, zenginleştirme mücadelemizde yeni bir dönem başlattık” dedi.

 Yeni bir dönem başlattık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kütahya, Afyonkarahisar, Batman ve Siirt 7. Olağan İl Kongrelerinde yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki tüm zorluklara rağmen doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, her karışıyla ülkemizi geliştirme, büyütme, güçlendirme, zenginleştirme mücadelemizde yeni bir dönem başlattık” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kütahya, Afyonkarahisar, Batman ve Siirt 7. Olağan İl Kongrelerine, Vahdettin Köşkü’nden video konferans yöntemiyle bağlanarak, partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, il kongrelerine mümkün olduğu kadar bizzat katılmaya çalıştığını belirterek, bu hafta çevrimiçi yapılan G-20 Zirvesi sebebiyle kongrelere katılamadığını söyledi.

Salgın tedbirleri sebebiyle pek çok faaliyete ara verildiğini, siyasi parti kongreleri için ise herhangi bir engel bulunmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna rağmen salgınla mücadeleye destek vermek için önümüzdeki haftadan itibaren AK Parti il kongrelerini erteleme kararı aldıklarını bildirdi.

“SALGININ ÜSTESİNDEN GELEBİLMEK İÇİN MİLLETÇE ÜZERİMİZE DÜŞEN FEDAKÂRLIKLARI YAPMAMIZ GEREKİYOR”

“Dünyanın tamamıyla birlikte ülkemizi de adeta esir alan salgın musibetinin üstesinden gelebilmek için milletçe üzerimize düşen fedakârlıkları yapmamız gerekiyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlamaların yol açtığı maddi ve manevi sorunların farkında olduklarını, esnafın, sanatkârın, işletmelerin ve buralarda çalışanların sıkıntılarını gayet iyi bildiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgının kontrolden çıkmasının yol açacağı sorunların daha büyük olacağı uyarısında bulunarak, “Adeta bağrımıza taş basarak bu yöntemlere başvurmak mecburiyetinde kalıyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın aldığımız tedbirlere azami riayeti sayesinde salgının seyrini en kısa sürede hedeflediğimiz seviyelere indirerek bugünleri geride bırakacağız” diye konuştu.

“SALGIN SONRASI YENİDEN ŞEKİLLENECEK DÜNYADA KENDİMİZE İYİ BİR YER EDİNMEKTE KARARLIYIZ”

Türkiye’nin salgın sürecini nispeten pozitif ayrışmayla geçirmiş ülkelerden biri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Milletimizin desteği ve hassasiyetiyle bu yeni dalgayı da kırdığımızda önümüzde aydınlık bir gelecek bizi bekliyor. Sizlerin takip ettiği gibi 18 yıllık demokrasi ve kalkınma mücadelemizin omurgasını oluşturan reformlarda yeni bir dönemi başlatıyoruz. Hukuki altyapımızı geliştirerek, ekonomimizin oturduğu temelleri güçlendirerek, üretimi ve istihdamı artırarak salgın sonrası yeniden şekillenecek dünyada kendimize iyi bir yer edinmekte kararlıyız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye’yi tarihinde görülmemiş hizmetler ve eserlerle tanıştıran parti olarak, küresel siyasi ve ekonomik düzenin yeniden inşasında da Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak programlara, kadrolara, kabiliyete ve azme sahip tek parti olduğunun altını çizdi.

“Cumhur İttifakı ile kurduğumuz yeni yönetim sistemimizi reformlarla daha da güçlendirerek ülkemizi 2023 hedefleriyle mutlaka buluşturacağız” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte tüm parti teşkilatlarına büyük görev ve sorumluluk düştüğünü anlattı.

Teşkilat görevlilerinden tüm vatandaşlara ulaşarak, gönüllerini kazanmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylesine kutlu bir davada asla senlik benlik kavgasına, şahsi hesaplara, kibre, atalete, tembelliğe yer olamaz. Kendini partisinin ve halkın üzerinde gören kişinin sonu hüsrandır. Biz sadece ve sadece milletimizin hizmetkârlığına talibiz” dedi.

Türkiye’nin 2003 yılından itibaren başlayan büyük atılımlarını tüm engellere rağmen hedefe ulaştırdıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Demokrasi ve kalkınma mücadelemizin önünde set kuramayacaklarını görenler son yedi yıldır ellerindeki tüm kozları sahaya sürdüler. Ülkemizi yeniden kendi iç mücadeleleriyle vaktini ve enerjisini harcayan bir yer hâline getirmek için terör örgütlerinden darbecilere kadar herkesi kullandılar. Biz milletimizle birlikte ülkemize kurulan tuzakları birer birer boşa çıkardıkça kimi zaman sinsice, kimi zaman pervasızca yeni oyunlarla karşımıza çıktılar. Bu saldırılara cevabımızı da içeride birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek, dışarıda siyasi, diplomatik ve askerî gücümüzü ortaya koyarak verdik. Suriye sınırımız boyunca bizi bir terör koridoruyla kuşatmaya çalıştılar. Harekâtlarımızla bu kanlı zinciri kırdık.  Doğu Akdeniz’de bizi sahillerimize hapsetmeye kalktılar. Yaptığımız anlaşmalar ve başlattığımız sondajlarla bu gayreti de akamete uğrattık. Libya’da darbecileri özellikle kullanarak bir başka oyunun içine girdiler. Meşru yönetimi destekleyerek orada da heveslerini kursaklarında bıraktık. Ermenistan’ı kışkırtarak Kafkasya’da bir başka hamle yaptılar. Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte 30 yıllık acıları sona erdirecek bir zaferin sevincini yaşadık.”

“AB’DEN BİZE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMASINI, AYRIMCILIK YAPMAMASINI BEKLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete söyleyecek sözü, vadedecek projesi, vizyonu olmayanların bir araya getirilerek, siyaset mühendisliğine girişildiğini belirterek, “Buna karşılık biz önümüzdeki tüm zorluklara rağmen doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, her karışıyla ülkemizi geliştirme, büyütme, güçlendirme, zenginleştirme mücadelemizde yeni bir dönem başlattık” ifadesini kullandı.

Amaçlarının içeride ve dışarıda kimseye kavga etmek, kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemek, kimsenin meşru duruşunu bozmak olmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tam tersine, dostlarımızla ve müttefiklerimizle daha güçlü iş birliği hâlinde olmak istiyoruz. Avrupa Birliği’nden bize verdiği sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa’da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile de uzun ve yakın müttefiklik ilişkilerini bölgesel ve küresel tüm meselelerin çözümünde aktif olarak kullanmak arzusunda bulunduklarını kaydederek, Rusya ve İran gibi köklü tarihî münasebetlerin bulunduğu ülkelerin de asla göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

“HİÇ KİMSENİN, TÜRKİYE’Yİ YANLIŞ ARGÜMANLARLA TECRİT ETMEYE, TEHDİT ETMEYE HAKKI YOKTUR”

Türkiye’nin İslam âlemi ve Türk dünyasıyla kimi zaman birlikte, kimi zaman ayrı-ayrı çok derin ilişkileri bulunduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyadaki bölgesel paktların hemen hepsiyle iş birliğimizi geliştirme arayışındayız. Suriye’den Libya’ya kadar müdahil olduğumuz her yerde toprak bütünlüğü ve siyasi birlik temelinde çözümler için çalışıyoruz. Hiç kimsenin bu fotoğraf içinde Türkiye’yi tamamı yalan veya yanlış olan argümanlarla itham etmeye, tecrit etmeye, tehdit etmeye hakkı yoktur” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptıkları her işte hakkı, hukuku, adaleti, mazlumları ve mağdurları gözeten bir anlayışla hareket ettiklerine dikkati çekerek, Türkiye’ye karşı da aynı hakkaniyetli bakışla yaklaşılmasını beklediklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti: “Hiçbir onurlu ülke ve kurumun Türkiye düşmanlığını hayat gayeleri hâline getirmiş lobilerin ve terör örgütlerinin elinde oyuncak hâline dönüşmeyi kabul etmeyeceğine inanıyoruz. Demokrasiyi, hak ve özgürlükleri, adaleti, ekonomik kalkınmayı birileri istediği veya dayattığı için değil kendi halkımız bunlara layık olduğu için savunuyor ve hayata geçiriyoruz. Kendi vaaz ettikleri değerleri kendileri çiğneyenlerin aynı konularda ülkemizi eleştirmelerinden ve işi yaptırım noktasına kadar götürmelerinden üzüntü duyuyoruz. Hiçbir ülke ve kurumla aramızda siyasetle, diplomasiyle, diyalogla çözülemeyecek sorunumuz olmadığını düşünüyoruz. Bu kanalları hep açık tuttuk, tutmayı da sürdüreceğiz. Bize bir adım gelene üç beş adım gitmekten hiçbir zaman çekinmedik, bundan sonra da aynı samimiyetle gayretlerimizi sürdüreceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve hükûmet olarak 18 yıldır kararlılıkla çalıştıklarını, gelecek dönemde de aynı şekilde çalışmaya devam edeceklerini belirterek, illerdeki parti teşkilatlarının bu sürecin lokomotifi olacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerde görev üstlenecek kişilere başarılar dileyerek, konuşmasını tamamladı.

 

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 

 
‘Türkiye çözümün parçası olmaktan yanadır’
 
‘Kirli senaryoyu yırtıp çöpe attık’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türkiye çözümün parçası olmaktan yanadır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halifaks Uluslararası Güvenlik Forumu'na gönderdiği ...
Erdoğan G-20 Zirvesine seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın dönem başkanlığındaki ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Farkındayız'
Erdoğan, "Gerekirse şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin ...
 
Soylu: 'Hainlerin ipini çekeceğiz'
Soylu, "Telsizlerle konuşmaktan bile çekinen ancak sivilleri hedef alabilen, ...
Türkiye ulaştırma alanında tarih yazıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Orta Koridor ve Bakü-Tiflis-Kars ...
‘Sağlık sistemimiz bir başarı hikâyesidir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde hayata geçirilen sağlık sistemi ...
 
‘Önce bedenlerimizi çiğnemek zorundalar’
Bahçeli, "Türklüğü anayasadan çıkaracak bir kokuşmuş henüz anasından doğmamıştır. ...
“Hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ...
‘Dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva