ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>TÜRKİYE
17 Kasım 2020 Salı - 08:55

‘Dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ziyareti kapsamında, Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’nin açılış törenine katıldı.

‘Dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ziyareti kapsamında, Lefkoşa Acil Durum Hastanesi’nin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a misafirperverliği için teşekkür etti.

Koronavirüs salgını nedeniyle insanlığın zorlu günlerden geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdiye kadar 1 milyon 350 bine yakın insanın hayatına mal olan hastalığın dalgalar hâlinde yayılmaya devam ettiğini, son haftalarda başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyada vaka, hasta ve vefat sayılarında ciddi artışlar yaşandığını kaydetti.

Aşı ve ilaç çalışmalarında henüz istenilen aşamalara gelinmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak bir yandan diğer ülkelerdeki aşı çalışmalarını takip ederken, diğer yandan da aşı geliştirmek için yoğun bir çaba içinde olduklarını bildirdi.

“SALGIN KARŞISINDA TÜRKİYE OLARAK BAŞARILI BİR İMTİHAN VERİYORUZ”

Hastalığın kesin ilacı ve aşısı bulunana kadar mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın ekonomik bakımdan en müreffeh ülkelerini bile sarsan salgın karşısında Türkiye olarak başarılı bir imtihan veriyoruz. Salgının en kritik evresini vakitlice aldığımız tedbirler ve sağlık alt yapımızın gücü sayesinde daha rahat atlattık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal güvenlik sisteminin kapsayıcılığı ve kuşatıcılığı sayesinde vatandaşları kimi yerlerde olduğu gibi milyon dolarlık faturalarla karşı karşıya bırakmadıklarını, test, teşhis, tedavi ve ilaca kadar hastalıkla mücadele için gereken her şeyi ücretsiz sunduklarını vurguladı.

Türkiye’nin hem salgınla mücadelede hem de dayanışma noktasında tüm insanlığa örnek olacak bir duruş sergilediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı ülkelerde maske savaşları yaşanırken Türkiye'nin, din, dil, ırk, bölge ayrımı gözetmeden dünyanın 156 ülkesine ve 9 uluslararası kuruluşa tıbbi teçhizat ve malzeme gönderdiğine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu dönemde KKTC’nin de yardımına koştuklarını, ilaç, tıbbi cihaz, malzeme ve ekipman başta olmak üzere sağlık alanında gereken her türlü desteği sağladıklarını anlatarak, bu çerçevede KKTC'ye 149 milyon lira ayni ve nakdi katkı yaptıklarını söyledi.

“ACİL DURUM HASTANESİ, TÜRKİYE'NİN KKTC İLE DAYANIŞMASININ EN ÖNEMLİ NİŞANESİDİR”

“Sayın Ersin Tatar'ın Başbakanlığındaki KKTC de salgınla mücadeleyi başarıyla yürüttü. Sayın Tatar'ı bu hususta bir kez daha tebrik etmek istiyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, tedavileri sürenlere de acil şifalar diledi.

Açılışı yapılan acil durum hastanesinin Türkiye'nin, KKTC ile dayanışmasının en önemli nişanesi olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hastanemizin açılışının Kıbrıs Türklerinin haklı mücadelesini 37 yıl önce zaferle taçlandırıldığı 15 Kasım gününe denk gelmesi bizleri ayrıca memnun ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ayrıca hastanede kullanılmak üzere tam donanımlı beş adet ambulans hediye ettiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Acil Durum Hastanemizde 6 ameliyathane ve bunların destek birimleri, 1 adet MR, 2 adet röntgen, 1 adet bilgisayarlı tomografi ve 2 adet ultrason cihazı bulunuyor. Hastanemiz 24 adet yoğun bakım yatağı, 64 adet hasta yatağı, 12 adet acil müşahede yatağı olmak üzere toplam 100 yatak kapasitesine sahiptir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetiyle gönül birliğimiz olmasa biz bu hastaneyi 45 gün gibi bu kadar kısa bir sürede tamamlayamazdık. Ama o gönül birliği, o kardeşlik bize hadi bakalım dedik ve sağ olsun müteahhit firmamızda burayı 45 günde tamamladı. Ülkemizde hizmete sunduğumuz 1008’er yataklı iki acil durum hastanesini de yine benzer sürelerde bitirdik. Birisini Yeşilköy’de bir diğerini de Sancaktepe’de. Bu vesileyle Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere bu mükemmel eserin bu kadar kısa sürede tamamlanmasını ve hizmete açılmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

“SAĞLIK ALANINDA DA KIBRISLI KARDEŞLERİMİZLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra da sağlık alanında KKTC ile dayanışma içinde olmayı sürdüreceklerini kaydederek, “Yeni bir sözümüz daha var inşallah şimdi birde proje ihalesi, vesairesi tamam 500 yataklı bir hastaneyi daha inşallah Kuzey Kıbrıs’ımıza kazandıracağız. Modern mimari anlayışıyla tasarlanmış ve tek, iki kişilik hasta yatak odalarıyla her türlü tanı ve tedavi birimlerini bünyesinde barındıracak bu yatırıma inşallah yer tesliminden hemen sonra başlayacağız” müjdesini verdi.

“Kıbrıs Türk halkına yakışır bir hastanenin açılışını yapmaktan duyduğum bahtiyarlığı tekrar ifade etmek istiyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin KKTC’ye kazandırılmasında emeği geçenlere şükranlarını sunarak, hastanenin ve hediye edilen ambulansların hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve beraberindekilerle hastanenin açılış kurdelesini “Acil Durum Hastanemiz hayırlı olsun, Maraş aydınlık yarınlar için hayırlı olsun” diyerek kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar daha sonra hastanede incelemelerde bulundu.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti.

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 

 
Nöbetteki ailelere destek yağıyor
 
“Hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KKTC’de tarihi buluşma
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’nin kuruluş yıl dönümü töreninde ...
‘Daha çok çalışacağız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin AK Parti’ye Türkiye’yi inşa sorumluluğunu ...
Erdoğan’dan Hukuk Devleti vurgusu
Erdoğan, ‘Geçtiğimiz sene ilan ettiğimiz yargı reformu formu ile hukuk ...
 
“Milletimizle istişare ediyoruz”
Erdoğan, ‘“Biz birileri gibi yaptıklarımızı ya da yapacaklarımızı sağa ...
Savunma Sanayisinde milli diriliş
Erdoğan, “Hükümete geldiğimizde öncelik verdiğimiz alanlardan birini de ...
Azerbaycan, Türk’ün neler yapabileceğini de gösterdi
Çavuşoğlu, “Gerçekten biz kahraman Azerbaycan ordusu ile Başkumandanın ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çağrı
Erdoğan: “Vatandaşlarımızdan bireysel tasarruflarında milli paralarına ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükelçilere seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12. Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, ...
'Azerbaycan'ın verdiği mücadeleyi destekliyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Türkiye olarak tüm kalbimizle Azerbaycan’ın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva