ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
21 Kasım 2020 Cumartesi - 08:19

Soylu: 'Hainlerin ipini çekeceğiz'

Soylu, "Telsizlerle konuşmaktan bile çekinen ancak sivilleri hedef alabilen, salgınlarda insanlara ekmek götüren vefa sosyal destek grubuna bile saldırmaktan geri durmayan bu hainlerin ipini inşallah yurtiçindeki sınırlarımızda 2021 yılı içerisinde çekmiş olacağız" dedi.

Soylu:  Hainlerin ipini çekeceğiz

Jandarma Havacılık Okul Komutanlığı Pilot ve Teknisyen Temel Kursları Mezuniyet Töreni’ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Telsizlerle konuşmaktan bile çekinen ancak sivilleri hedef alabilen, salgınlarda insanlara ekmek götüren vefa sosyal destek grubuna bile saldırmaktan geri durmayan bu hainlerin ipini inşallah yurtiçindeki sınırlarımızda 2021 yılı içerisinde çekmiş olacağız" dedi.
Jandarma Havacılık Okul Komutanlığı tarafından icra edilen kurslar kapsamında; uçak kursunu tamamlayan 10, helikopter kursunu tamamlayan 24 kursiyer olmak üzere 34 pilot, ulaştırma havacılık teknisyen temel kursunu tamamlayan 31 teknisyen olmak üzere toplam 65 kursiyer mezun oldu. Söz konusu kurslardan mezun olan kursiyerler 50 haftalık zorlu eğitimleri başarı ile tamamladı. Mezuniyet törenine pandemi nedeniyle kursiyerlerin aileleri katılmadı.
“GÜVENLİK DENETİMİ AÇISINDAN BÜYÜK VE TARİHİ BİR DEĞİŞİM YAŞANMAKTADIR”
Jandarma Havacılık Başkanlığı Merkez Bakım Hangarları’nda gerçekleşen mezuniyet töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugünün Türkiye'si güvenlik denetimi açısından büyük ve tarihi bir değişim yaşamaktadır. Dünya konjonktürü gereği artan tehditleri, artan bir kapasite ve stratejik yaklaşımla göğüslemektedir. Bakın bugün mezun olan arkadaşlarımız büyük çoğunlukla inşallah yakında görevlerine başlayacaklar. Ama bir bölümü de yerli hava araçlarını kullanacaklar. İnsansız hava aracı pilotları eğitiyoruz. Onların da kullanacakları araçlar yerli üretim, ekipmanları yerli üretim. Eskiden basit barakalara konuşlanmış karakollarımız vardı. Bugün yüksek teknoloji içeren güvenlik kulelerimiz, termal güvenlik kameraları ile izlenen entegre sınır güvenlik duvarlarımız ve daha sayamadığım bir çok teknolojik imkan bugün jandarmamız ve emniyetimiz birimlerinde de, sahil güvenliğimizin birimlerinde de kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.
“YURTİÇİ TERÖRİST SEVİYESİ 340 MİKTARININ ALTINDA DÜŞMÜŞTÜR”
Türkiye’nin yeni üretilen milli savunma araçları ile gücüne güç kattığını ifade eden Bakan Soylu, “Türkiye eskiden yabancı ülkelerden aldığı insansız hava araçlarıyla sağlanan emanet bir istihbaratla terörle mücadele etmeye çalışıyordu. Bugün milli İHA ve SİHA'larımızla, ürettiğimiz istihbarat ve izleme ağı PKK'yı 3 bin rakımındaki mağaralarında dahi takip edebilmektedir. Eskiden terörle mücadele etmek için bize saldırılmasını beklerdik. Bugün yaz kış kesintisiz operasyon yapan, terörü kaynağında yok eden bir anlayışımız var. Aynı zamanda jandarmada yüzde 82, sahil güvenlikte yüzde 100’e ulaşmış profesyonelleşme oranımız yine iç güvenlikteki değişimin bana göre en önemli göstergesidir. Ancak madalyonun arkasını da hep beraber doğru okumamız gerekir. Bütün bunları yapan Türkiye aynı zamanda tarihinde görülmemiş ikna ve teslim rakamlarına ulaşmıştır. Bunu bir yöntem olarak sürdürmektedir. Bu konuda da uzmanlaşmaktadır. Son 4 yılda yalnız ikna yöntemiyle, arkadaşlarımızın çok olağan üstü bir gayreti, çok profesyonel bir bakışla emniyet ve jandarmamızın ikna yöntemiyle getirip ulaştığı sayı 824 kişidir. Kendiliğinden teslim olanlar ile birlikte bu sayı toplam bin 842 kişi olmuştur. Örgüte katılım ise 5 binli rakamlardan geçen yıl için 130 bu yıl içinse hala 52 seviyesindedir. Yurtiçi terörist seviyesi de 340 miktarının altında düşmüştür” şeklinde konuştu.
"HAİNLERİN İPİNİ İNŞALLAH YURTİÇİNDEKİ SINIRLARIMIZDA 2021 YILI İÇERİSİNDE ÇEKMİŞ OLACAĞIZ"
PKK terör örgütünün iyice çözüldüğünü ve 2021 yılında son darbeyi vurmak istediklerini del getiren Soylu, “Önümüzdeki yıl terörle mücadele hedefimizde temel ulaşacağımız nokta son darbeyi vurmaktır. Telsizlerle konuşmaktan bile çekinen ancak sivilleri hedef alabilen, salgınlarda insanlara ekmek götüren vefa sosyal destek grubuna bile saldırmaktan geri durmayan bu hainlerin ipini inşallah yurtiçindeki sınırlarımızda 2021 yılı içerisinde çekmiş olacağız. Allah nasip ederse. Bunun için hem ikna çalışmalarımızın, hem de sahadaki operasyonlarımızı kesintisiz ve daha kararlı şekilde sürdürmede kararlıyız. Özellikle örgütün kış üslenmesini önlemek, önümüzdeki günlerin ilk hedefidir” diye konuştu.
Mezuniyet törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Jandarma Havacılık Başkanı Tuğgeneral Ali Doğan katıldı.

 
Alparslan Türkeş'e vefa
 
Teröristlerce toprağa gömülmüş malzemeler ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye ulaştırma alanında tarih yazıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Orta Koridor ve Bakü-Tiflis-Kars ...
‘Sağlık sistemimiz bir başarı hikâyesidir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde hayata geçirilen sağlık sistemi ...
‘Önce bedenlerimizi çiğnemek zorundalar’
Bahçeli, "Türklüğü anayasadan çıkaracak bir kokuşmuş henüz anasından doğmamıştır. ...
 
“Hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ...
‘Dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) ...
KKTC’de tarihi buluşma
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’nin kuruluş yıl dönümü töreninde ...
 
‘Daha çok çalışacağız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin AK Parti’ye Türkiye’yi inşa sorumluluğunu ...
Erdoğan’dan Hukuk Devleti vurgusu
Erdoğan, ‘Geçtiğimiz sene ilan ettiğimiz yargı reformu formu ile hukuk ...
“Milletimizle istişare ediyoruz”
Erdoğan, ‘“Biz birileri gibi yaptıklarımızı ya da yapacaklarımızı sağa ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva