ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>TÜRKİYE
22 Ekim 2014 Çarşamba - 01:13

'Vatan toprağına 'ana' ismini veren bir ülkeyiz’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, 'Bu topraklar 'ana' ismiyle başlıyor. Vatan toprağına 'ana' ismini veren bir ülkeyiz. 'dedi

 Vatan toprağına  ana  ismini veren bir ülkeyiz’

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,  Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen "İllerimiz Karabük Üniversitesi'nde Ayyıldızın Altında Buluşuyor" etkinliğine katıldı. Bakan Güllüce, Rektörlük binası önünde KBÜ Ana Mehteran Takımı tarafından karşılandı.
Daha sonra Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın makamına geçen Bakan Güllüce, burada Uysal'dan üniversite hakkında bilgi aldı.
Bakan Güllüce, burada yaptığı konuşmada, Ana Mehter Takımı'na hayran kaldığını, dünyada vatanının adını "ana" ile başlatan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.
BU TOPRAKLAR 'ANA' İSMİYLE BAŞLIYOR. VATAN TOPRAĞINA 'ANA' İSMİNİ VEREN BİR ÜLKEYİZ
"Bu topraklar 'ana' ismiyle başlıyor. Vatan toprağına 'ana' ismini veren bir ülkeyiz. Mehter de bizim tarihle bağımızın köprüsünü oluşturur" diyen Bakan Güllüce, "Bana göre Ana Mehteran Takımı muhteşem olmuş. Bir zamanlar Anadolu'da üniversiteler açılmaya başladığında, 'Karabük'te, Muş'ta, Bitlis'te, Burdur'da üniversite mi olur?' diyenlere çok da iyi olmuşu gösterdiği için rektöre teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
GELECEĞİMİZ GENÇLERİMİZDE
Bakan Güllüce, çok koşmaları, hızla gelişmeleri, kalkınmaları ve hızla bilimin en yukarılarına çıkmalarının gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:"Geleceğimiz bizim gençlerimizde. Öyle sloganlarla değil, bilimle teknolojiyle bu ülkeyi bir adım daha nasıl ileriye getiririm ya da başka bir alanda nasıl faydam olur gayreti içinde olursak, 2023'lerde inşallah dünyanın 10. ekonomisi oluruz. Biz belki görmeyeceğiz ama 2071'li yıllarda dünyanın en büyük, en dev ve gelişmiş ülkesi oluruz."
HEPİMİZ BİRLİK OLACAĞIZ, İRİ OLACAĞIZ.
Bakan Güllüce daha sonra, üstten hilal ve yıldız şeklinde görülen KBÜ Ay Yıldızlı Stadı'nda 81 il için oluşturulan bölümleri gezdi. Bakan Güllüce, "Hepimiz birlik olacağız, iri olacağız. 2023'te dünyada ekmeği en fazla büyütmüş ülkelerden biri olacağız inşallah" dedi.
Üniversitedeki öğrenci, akademisyen ve personel tarafından sergilenen memleketlerine ait öne çıkan materyalleri tek tek inceleyen Bakan Güllüce, her ile ait lezzetleri tattı.
Osmaniye bölümündeki bir ozanın güzellemeler söylediğini duyan Bakan Güllüce, ülkedeki halk ozanlarına ve aşıklarına sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.
Gezi sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Güllüce, 81 ilin öne çıkan özelliklerini öğrencilerin tanıttığını, 81 yıldızın Türkiye'nin birlikteliğini, bir, iri, diri, aynı ruhtan, aynı kimyadan olduğunu anlattığını dile getirdi.
Öğrencilerin bu sayede birlikte kalmanın mesajını verdiğini vurgulayan Bakan Güllüce, "Öğrenciler, gençler, 'El elle verelim teknolojiyi uygarlığı gelişmeyi yakalayalım ve konuşalım', 'Daha çok çalışacak sizin yapmadıklarınızı biz yapacağız, sizin ulaşmadığınız yüksek teknolojiye ulaşacağız, sizin getirmediğiniz çok yüksek gelirli ülke ekonomisini biz getireceğiz' diyor" ifadesini kullandı.
Bakan Güllüce, şöyle devam etti: "Yine diyorlar ki, 'Bütün dünyanın fitneleri, fesatları, fırıldakları, şeytanları ne yaparsa yapsın, biz bir olacağız'. 'Siz fitnelerle bu ülkenin ekmeğini tüketemeyeceksiniz', 'Bu ülkede kargaşa çıkaramayacağız', 'Bu ülke binlerce yıllık kültürü ve medeniyeti olan bir ülke ve biz oradan geliyoruz' diyor. 'Hiçbir fırıldaklık, hiçbir fesat, hiçbir entrika bu ülkenin birliğine zarar vermeyecektir' diyorlar. Bunu diyen gençleri ve Karabük’teki tüm öğrencilerimizi kutluyorum."
"Diyarbakır'da polise silahlı saldırı yapılması ve bu gelişmelerin çözüm sürecine yansımasının sorulması üzerine Bakan Güllüce, şöyle konuştu: "Gençlerimiz buna en iyi cevabı veriyor. 'Fitnelik, fırıldaklık bu ülkede para etmeyecek' diyorlar. Hepimiz birlik olacağız, iri olacağız.  2023'te dünyada ekmeği en fazla büyütmüş ülkelerden biri olacağız inşallah. Bizim soframızdaki ekmeği, kazanımızdaki yiyeceği, bu ülkenin, bu coğrafyanın çocuklarının önündeki yiyeceği, medeniyeti, kimse elinden alamayacak. Bu kazan daha büyüyecek. Patlasalar da çatlasalar da büyüyecek. İstedikleri kadar fırıldak çevirsinler, bu ülkenin birliğini bozamayacaklar."
 

 
Aziziye, Çocuk Kütüphanesi’ne kavuştu
 
Erzurum'da araç devrinde artış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bireyin hak ve özgürlükleri genişledikçe devlet güçlendi’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet halkını, vatandaşını, vatandaşının taleplerini ...
‘Yükseköğretim reformuna ihtiyaç var’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, YÖK'teki Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi ...
Erzurum Kentsel Dönüşüm Merkezi oldu
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla illerde riskli ...
 
Güllüce Belediyeleri uyardı
İçişleri Bakanlığına gönderilen yazıda son zamanlarda belediyelerce ÇED ...
Davutoğlu çok önemli kararları açıkladı
Başbakan Davutoğlu, yeni kimliklerin Aralık ayından itibaren verilmeye ...
‘Kubbeler sizi özledi Gençler..’
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl, belirli temalar çerçevesinde ...
 
Güllüce’den Milli Kültür vurgusu
Bakan Güllüce, yerli düşüncenin önemine değinerek, bu konuda ağırlığın ...
‘Erzurum, Anadolumuzun Kalesi’
Davutoğlu, ‘Şehitlerimizin olduğu Bingöl, güzelliklerle dünyaya tanınsın. ...
TANAP’ta yeni süreç
Erzurum’dan da geçecek olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva