ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>TÜRKİYE
14 Ekim 2014 Salı - 16:23

Güllüce’den Milli Kültür vurgusu

Bakan Güllüce, yerli düşüncenin önemine değinerek, bu konuda ağırlığın da Anadolu'da olması gerektiğini düşündüğünü dile getirdi.

Güllüce’den Milli Kültür vurgusu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünce düzenlenen Atatürk Kültür Merkezi alanıyla ilgili akademik toplantıda, alana milletin kültürünün yansıması gerektiğini dile getirdi.
Fonksiyonlarının üniversitelerdeki akademisyenler tarafından belirleneceğini kaydeden Bakan Güllüce, ne olursa olsun alanın Anadolu'nun mayasını yansıtacağını ifade etti.
Bakan Güllüce, geçmişte alanla ilgili kültür, değer ve kutsallarından kaçış projelerinin yapıldığını ve bunun da kısmen tuttuğunu vurguladı.
DEĞERLERİMİZ
Bakan Güllüce: "Ardahan Üniversitesi, Muş Üniversitesi ya da Bozok Üniversitesi dediği zaman çok önemi yok da bilmem nereden, isim vermiyorum, onlar daha makbul hale geliyor. Bu kendinden kaçış, bu kendini reddini terk etmek lazım. Her eylemimizde de bunun önemli olduğunu ve buna dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kurtuluş Savaşı'nı yansıtması lazım. Bin yıldan beri bu topraklardayız. Bu bin yılı da yansıtması lazım. Mesela ulularımızı ve bunların düşüncelerini yansıtması lazım. Bu kadar fonksiyonu nasıl yükleyeceğiz diyorsanız üniversiteler zaten zoru başarmak için varsınız. Hacı Bektaş'ı, Yunus'u, Mevlana'yı, Horasan erenlerini, Hacı Bayram Veli'yi yansıtması lazım. Onlarca yüzlerce bu toprağın sesini yansıtmış, bize ses vermiş, ruh vermiş, kimya vermiş, gönül dünyamızı yüceltmiş nice ulular var. Burayı, bu uluların en kristalleşmiş şekilde yansıması gereken alan olarak görüyorum."
“HERKESİN GELECEKTEN BEKLEDİKLERİ EŞİT OLMALI”
 Bakan Güllüce, yerli düşüncenin önemine değinerek, bu konuda ağırlığın da Anadolu'da olması gerektiğini düşündüğünü dile getirdi.
"Coğrafya kaderdir" sözünün değiştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Güllüce, "Coğrafyanın kader olmaması lazım. Herkesin kaderi de eşit, istikbalden beklediklerinin, gelecekten beklediklerinin eşit olması lazım. O yüzden merkezden uzak coğrafyalarda olanların hem hocalarının hem üniversitelerinin hem de öğrencilerinin kaderi de merkezde olanlar kadar eşit olmalı. Cumhuriyet'in kavramı da bu zaten, sınıfsız, imtiyazsız bir yönetim anlayışı" dedi.
 “İSTANBUL'UN İÇME SUYUNA KADAR FRANSIZLAR YAPMIŞLAR”
 Alana gelenlerin, Sultan Alparslan'ın da Gazi Mustafa Kemal'in de yansımalarını görebilmesi gerektiğini aktaran Bakan Güllüce, şöyle devam etti: "Ankaramızın planını kendimiz yapamamışız. Ne kadar zor durumdaymışız, ne kadar gelişememişiz, üniversite hocalarımız ne kadar azmış veya yokmuş. İstanbul'un bildiğiniz gibi içme suyuna kadar Fransızlar yapmışlar. Üniversite 3. sınıftaki bir öğrencinin bile yapacağı kalibredeki işleri bile o zaman Fransızlara yaptırmışız. O günlerin niye öyle olduğunu da iyi tahlil etmek lazım. Bin yıl bu topraklarda garnizon insani olarak yaşadık. Bu toprakları korumak için milyonlarca insanımız, gencimiz şehit oldu ve ne üretmeye ne bilime zaman ayırabildik. Bunun tahlilini de iyi yapmak lazım. Niye öyle oldu diye de kınamamak lazım."
Bakan Güllüce, artık bir çok güzelliklerin yaşandığı bir Türkiye bulunduğuna dikkati çekerek, "Yüzlerce üniversitesi olan, 17 bin profesörü olan bir Türkiye'de yaşıyoruz. Bu çok önemli bir rakam. Eskiden imar planları yabancılara yaptırılırken bugün 17 bin profesöre sahip bir ülkeyiz. Artık kendi savunma sanayini yapmaya kalkan, uçak yapmaya niyetlenen bir Türkiye var. Dünyanın 10. büyük ekonomisine soyunmuş, hedeflemiş, bunu başaracağım diye çırpınan bir Türkiye var. Bunun olmaması için bazı fesat yuvalarının fesatlıkları da var. Ama biz omuz omuza verdiğimizde, birlik ve beraberlikte olduğumuz sürece Anadolu mayası bu fesatlıkları aşmaya yetecektir" ifadelerini kullandı.

 
Vali Altıparmak’a Yeşilay brifingi
 
Hedefleri Türkiye’nin FİS puanını yükseltmek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erzurum, Anadolumuzun Kalesi’
Davutoğlu, ‘Şehitlerimizin olduğu Bingöl, güzelliklerle dünyaya tanınsın. ...
TANAP’ta yeni süreç
Erzurum’dan da geçecek olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin ...
'Hayali olmayanlar utansın'
Türkiye'nin bütün şehirlerini ayağa kaldıracak hayalleri bulunduğunu dile ...
 
Şehit Ailelerine istihdam desteği
Temmuz ayında başvurusu yapılan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının ...
'Selam, insanlık tarihinin en büyük şifresidir'
Davutoğlu, "Benden sana zarar gelmez, selam olsun. Şimdi Diyarbakır'da ...
‘Kaybeden biz olmayız’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinin devam edeceğini belirterek ...
 
Ala şehit Ailesinin acısını paylaştı
Şehidin babası İlyas Hatipoğlu, cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı ...
Bakan Güllüce: 'Bu fırıldaklar...'
Bakan Güllüce, gençlerden ümitvar olmalarını isteyerek, 'Bu fırıldaklar, ...
‘Kobani diyerek kardeşliğe saldırıyorlar’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki istikrarın ve milletin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva