ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
15 Nisan 2014 Salı - 02:09

‘Samimiyet’…”

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, millet olarak Peygamber sevgisinin yüreklerde taşındığını belirterek, Hz. Peygambere olan bu güçlü sevgiyi bilgiye dönüştürmek gerektiğini kaydetti.

 ‘Samimiyet’…”

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Rize'de de özel bir program düzenlendi. Tüm yurtta çeşitli etkinliklerle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası için Rize İl Müftülüğünün düzenlediği programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, millet olarak Peygamber sevgisinin yüreklerde taşındığını belirterek, Hz. Peygambere olan bu güçlü sevgiyi bilgiye dönüştürmek gerektiğini kaydetti. Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftası’nı Hz. Peygamberi anmaktan anlamaya dönüştürerek, genç nesillerin Hz. Peygamberin hayatını öğrenmesi için bir fırsat olarak gördüğünü belirtti.

Kutlu Doğum Haftasında vatan sathının bir mabede dönüştüğünü dile getiren Başkan Görmez, Rize Recep Tayyip Üniversitesi Spor Salonunda yaptığı konuşmada Hz. Peygamberin hayatından örnekler vererek şu hatırlatmalarda bulundu;

“PEYGAMBER EFENDİMİZ CAHİL BİR TOPLULUKTAN MEDENİ BİR TOPLUM İNŞA ETTİ…”

Peygamber Efendimiz gelmeden önce bir cahiliye toplumu vardı. Helvadan put yaparak bunlara tapan ve daha sonra da acıkınca yiyen bir toplum vardı. İnsanın hiçbir değeri yoktu. Cehalet faziletin yerini almış, hakikat perdelenmişti. Böyle bir ortamda gelen Efendimiz ile bir medeniyet inşası da başlamış oldu. Onun çocukluğunu, çocuklarla olan iletişimini, çocuklara verdiği değeri hatırlayalım. Daha sonra gençlik yıllarını, daha o yıllarda toplumun güvenini kazanmış olarak erdemliler topluluğunu kurduğunu ve zulmün ve haksızlığın karşısında olduğunu hatırlayalım. Aile hayatını, kadına verdiği değeri ve örneklik oluşturan aile hayatını tekrar hatırlayalım.

“O’NUN ÖRNEK HAYATI PEYGAMBERLİĞİNDEN ÖNCE DE BİR AHLAK YANSIMASIYDI…”

Hira’da ilk vahyin gelişini, döndükten sonra Hz. Hatice validemizle bunu paylaştığını hatırlayalım. Hz. Hatice validemizin Efendimize söylediği o sözler aslında Peygamber Efendimizin hayatını da bizlere özetliyor. İlk vahiy geldikten sonra eve dönen Efendimiz Hz. Hatice validemize ‘Ben kendimden korktum Hatice’ dediğinde Hz. Hatice validemizin söylediği şu sözler bize Efendimizin hayatını da özetlemektedir. ‘Hüzünlenme Allah seni asla mahcup etmeyecektir. Çünkü sen akrabalarına hep iyi davranırsın, sen yetime, fakire, miskine yardımcı olursun. Yolda kalmış kimseyi alır varacağı yere götürürsün. Zorluklara rağmen sen hakkın yanında yer alırsın. Zayıf kalmış insanlara yardımcı olursun’

“O’NUN EN BÜYÜK MUCİZESİ, BEREKETSİZ TOPRAKLARDA, CAHİL BİR TOPLULUKTAN BİR MEDENİYET İNŞA ETMESİDİR…”

Müslümanların Medine arayışlarını ve Yesrib köyünü nasıl Medine’ye dönüştürdüğünü hatırlayalım. Medine'ye hicretten önce Akabe buluşmalarını hatırlayalım. Resulü Ekrem’in en büyük mucizesi, yeryüzünün en bereketsiz topraklarında, bedevi bir toplumundan yeryüzünün en medeni toplumunu inşa etmesidir. Onun rahle-i tedrisinden geçen Hz. Ömer, Hz. Ebubekir, Hz. Osman, Hz. Ali ve bütün dünyayı yıldızlar gibi aydınlatacak sahabesini hatırlayalım. Efendimiz Medine'yi açık üniversiteye dönüştürecek oradan da bir medeniyet inşa edecektir. Yetiştirdiği o insanlar bütün dünyaya İslam’ın rahmet mesajını götürmesi Resulü Ekrem’in en büyük mucizesidir.

“RESULÜ EKREM’İN BÜTÜN BİR HAYATINI TEK KELİMEYLE ÖZETLEYEBİLİRİZ: ‘SAMİMİYET’…”

Onun kurduğu medeniyette ikiyüzlülüğe, aldatmaya ve aldanmaya yer yoktur. Onun kurduğu medeniyette insan onurluydu. Medine’de gayrı Müslimlerle imzaladığı ilk anayasa sayılabilecek Medine Vesikası’nı hatırlayalım. Mekke’nin fethinden sonra Mekkelilerin emin ve güvende olduklarını onlara kınama dahi olmayacağını belirtmesiyle bir ahlak anlayışı ortaya koyduğunu hatırlayalım. Mekke’nin bu anlayışla fethedildiğini, gönüllerin bu ahlak anlayışıyla kazanıldığını hatırlayalım. İnsanlık tarihine altın harflerle yazılacak Veda Hutbesini hatırlayalım. İnsanların Allah’ın karşısında tarağın dişleri gibi eşit olduğunu kimsenin kimseye üstünlüğü olmadığını, üstünlüğün ancak takvada olduğunu belirten sözlerini hatırlayalım. İşte bütün bu hayatı bir tek kelime ile özetleyebilirsiniz: ‘Samimiyet’

Gösterişin, reklamın, imajın, güç tutkusunun, yapaylığın, sahteliğin hayatımıza nasıl girdiğini ve Peygamber Efendimizin örnek hayatıyla yapılan her işin yalnız Allah rızası için yapılabileceğini gerçek samimiyetin bu olduğunu bugünde hatırlayıp yaşamımıza yansıtmamız gerekir. Dindarlığımız içtenliğini kaybediyor. Dünyamız yapaylaştı. Reklam ve imaj hakikatin önüne geçti. Hakikat perdelendi. O yüzden ‘samimiyet’ diyoruz. Program Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Rize Valisi Nurullah Çakır ve İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın halka gül takdimi ile sona erdi.

Programın ardından Başkan Görmez, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘81 ilde 81 sergi 81 seminer’ başlıklı ‘Anadolu Klasik Sanatlar Sergisi’nin açılışını yaptı.

 
‘Bu makam halkın makamıdır’
 
Başkan Orhan’a sıra dışı tebrik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Annem Benim Öğretmenim’
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak’ın himayesinde ...
Asimder ‘den Neo-Asala Uyarısı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
Görmez’den Ezher Şeyhi’ne mektup…
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde Mısır’da ...
 
3. Avrupa Gençlik Forumu başladı
AB Türkiye Delegasyonu ile Erzurum AB Bilgi Merkezi tarafından, 9-11 Nisan ...
Gülbeyi ermeni zulmünü anlattı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
ETÜ 1. Ulusal Mikoloji Günleri Eylül’de
DİLEK BAYRAK-Erzurum Teknik Üniversitesi 1. Ulusal Mikoloji Günleri 1 ...
 
Ilıca ismi yine gündemde
Erzurum'un Aziziye ilçesi adının Ilıca olarak değiştirilmesi için girişim başlatıldı
Dadaşlar bin 203 Gakkoş’la yürek yüreğe
Erzurum’da bin 203 Elazığ doğumlunun yaşadığı bildirildi. Sosyal hayat ...
‘Birinci İlçe Müftüleri Kongresi’ başladı…
Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye genelinde görev yapan ilçe müftülerini bir araya getirdi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva