ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
10 Nisan 2014 Perşembe - 17:32

3. Avrupa Gençlik Forumu başladı

AB Türkiye Delegasyonu ile Erzurum AB Bilgi Merkezi tarafından, 9-11 Nisan tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenen, “Haklarım ve Kimliğim” temalı, 3. Avrupa Gençlik Forumu, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde başladı.

3. Avrupa Gençlik Forumu başladı

 ERZURUM (İHA) - AB Türkiye Delegasyonu ile Erzurum AB Bilgi Merkezi tarafından, 9-11 Nisan tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenen, “Haklarım ve Kimliğim” temalı, 3. Avrupa Gençlik Forumu, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde başladı.

Forumun açılış programı, Macaristan’ın Türkiye Büyükelçisi Janos Hovari, AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Stefeno Fantaroni, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın, AB Türkiye Delegasyonu yetkilileri ile Kocaeli, Eskişehir, Antalya, İzmir, Burdur, Sakarya ve Erzurum’dan 75 üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda ilk konuşmayı, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın yaptı. Erzurum AB Bilgi Merkezi’nin, Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne katılım süreci hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, 2011 yılı Temmuz ayında ETSO bünyesinde hizmet vermeye başladığını ifade eden Başkan Özakalın, AB Bilgi Merkezleri’nin, AB üyeliğiyle ilgili farklı görüşlere sahip olan gençleri doğru ve objektif bir şekilde bilgilendirilmesinin sürece olumlu katkılar sağlayacağını söyledi.

“İDEOLOJİK KAYGILAR, ÜYELİK SÜRECİNİ GÖLGELEMESİN”

AB Bilgi Merkezleri ayrıca, AB’nin Türkiye ile ilgili tereddütlerinin, Türkiye’nin de AB’yle ilgili beklentilerinin doğru tespit edilmesi, yorumlanması ve bu doğrultuda değerlendirmeler yapılmasını sağlamak açısından da büyük bir sorumluluk taşıdığının altını çizen Özakalın, “Bizler, Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin ideolojik kaygıların gölgesinde değil, daha objektif verilerle ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizin dış ticaretinin yüzde 60’ının AB ülkeleriyle olduğu gerçeğinden hareketle, AB üyesi ülkelerin de Türkiye’nin üyeliğini böylesi objektif kriterler ışığında değerlendireceğine inanıyoruz. Birlik üyesi bazı ülkelerin endişelerinin aksine, dünyanın yaşadığı son küresel krizi birçok ülkeye göre rahat atlatan Türkiye’nin, AB ile ekonomik anlamda daha iyi uyum sağlayacağı da başka bir gerçektir”

Başkan Özakalın ayrıca, güçlü bir Türkiye’nin üyeliğiyle Avrupa Birliği’nin büyük kazanımlar sağlayacağını sözlerine ekledi.

 FANTARONİ; “AB, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TİCARET ORTAĞI”

Toplantıda daha sonra AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Stefano Fantaroni konuştu. Gençlik Forumlarını düzenlemekteki amaçlarının, geleceğin karar verenleri olacak genç nesiller arasında, AB ve Türkiye arasındaki önemli noktalar üzerinde tartışma ortamı oluşturmak olduğunu kaydeden Müsteşar Stefano Fantaroni,2009 yılından bu yana 18 bölgesel, 4 ulusal düzeyde gençlik konferansı düzenlediklerini, 75 bin öğrenciye ulaştıklarını söyledi. Türkiye’de bazı kesimlerin, Türkiye’nin AB üyeliğine ihtiyacı olmadığını savunduğunu hatırlatan Fantaroni, “Ama ben diyorum ki; Gümrük Birliği ve entegrasyon sayesinde ikili ticaretimiz her yıl 120 milyar Euro’yu aşıyor. AB, açık ara Türkiye’nin en büyük ticaret ortağıdır. Türkiye’nin ihracatının yüzde 40’ı AB üyesi ülkelere yapılıyor. AB standartlarının belirlenmesi sayesinde Türk ürünleri tüm dünyada rekabet edebilir hale geldi” diye konuştu.

 AB’nin her yıl Türkiye’ye doğrudan yatırımın yüzde 25’ini sağladığını anlatan Fantaroni şöyle devam etti; ‘Bu da 5 milyar Euro ile fabrikalar kurulması anlamına geliyor. Türkiye’de istihdam sağlayan, vergi veren 17 binden fazla şirket AB sermayeli... Türkiye, Avrupa Birliği perspektifinden ayrılıyor olsaydı; AB şirketleri Türkiye’ye bu kadar yatırım yapar mıydı? Aslında birlik olursak zenginleşir, bölünürsek yerimizde sayarız”

BÜYÜKELÇİ HOVARİ; “GENÇLER, İSTİKBALİMİZ”

Açılış programında daha sonra Macaristan’ın Türkiye Büyükelçisi Janos Hovari bir konuşma yaptı. Gençlerin, Türkiye’nin ve Avrupa’nın istikbali olduğunu belirten Büyükelçi Hovari, “Türkiye çok genç bir ülke… Bu gençliğin Avrupa Birliği’ni yakından tanıması gerekir” dedi. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılmasını çok istediklerini vurgulayan Büyükelçi Hovari, “Ancak bildiğiz gibi Avrupa Birliği’ne girmek için şartlar var. Biz Macarlar üyelik için son 10 yılda sürekli kanunlar yaptık, mevzuatlar çıkardık. Toplumda yanlış bir algı var. Sanki bu işi hükümetler kendi aralarında görüşüp halledecekmiş gibi… Toplumun bu sürece katkı sağlaması gerekir. Gerçekten Türkler çok iyi çalışıyor, Meclisiniz iyi çalışıyor” diye konuştu.

 Program daha sonra, “AB’de Temel Haklar”, “Yerel ve Ulusal Kimlik”, “Kişisel Kimlik” konularında düzenlenen eğitim oturumları ile devam etti. Moderatörlüğünü Kaan Yakuphan’ın yaptığı forumda, akademisyenler, sanatçılar, sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve öğrenciler, “Haklarım ve Kimliğim” konulu tartışmalara katıldılar ve elektronik oylama sistemiyle gerçekleştirilen anket sonuçlarını değerlendirdiler.

 Erzurum’daki Avrupa Gençlik Forumu’nun ardından, 28-30 Nisan tarihleri arasında Kayseri’de, 14-16 Mayıs tarihleri arasında da Mardin’de Avrupa Gençlik Forumu düzenlenecek.

 
Şehit Polisler dualarla anıldı
 
GHSİM Emniyet’in coşkusunu paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gülbeyi ermeni zulmünü anlattı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
ETÜ 1. Ulusal Mikoloji Günleri Eylül’de
DİLEK BAYRAK-Erzurum Teknik Üniversitesi 1. Ulusal Mikoloji Günleri 1 ...
Ilıca ismi yine gündemde
Erzurum'un Aziziye ilçesi adının Ilıca olarak değiştirilmesi için girişim başlatıldı
 
Dadaşlar bin 203 Gakkoş’la yürek yüreğe
Erzurum’da bin 203 Elazığ doğumlunun yaşadığı bildirildi. Sosyal hayat ...
‘Birinci İlçe Müftüleri Kongresi’ başladı…
Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye genelinde görev yapan ilçe müftülerini bir araya getirdi.
TZOB Üretici-Market Fiyatları Araştırması yayımlandı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ...
 
AK Parti’de Çağrı Merkezi kuruldu
Erzurum’da 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini takip için AK Parti il ...
Günay'dan ETÜ'ye başarı övgüsü
YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, ETÜ’nün 4 yıl gibi kısa ...
ASİMDER'den bilgilendirme açılımı
Gülbey yaptığı açıklamada, ASİMDER olarak zaman zaman devlet kurumlarında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva