ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Masterler Kırmızı Periler diyarında buluştu
Masterler Kırmızı Periler diyarında buluştu
Curlingte 2. lig heyecanı sona erdi
Curlingte 2. lig heyecanı sona erdi
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
HABERLER>GUNCEL
27 Şubat 2017 Pazartesi - 10:26

'Erzurum'un önü açık'

NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gürbüz, EYOF’a başarıyla ev sahipliği yapan Erzurum’un, olimpik bir şehir olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini belirterek, özel değerlendirmelerde bulundu.

 Erzurum un önü açık

2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) ile şehrin tarihi ve kültürel açıdan muazzam bir şekilde tanıtıldığını kaydeden Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gürbüz, adını dünya olimpik şehirler tarihine yazdıran Erzurum’un özellikle Eyof Sokağı’yla, yerli-yabancı ve farklı şehirlerden gelen misafirlerin akıllarında büyük iz bıraktığına vurgu yaptı. Dekan Gürbüz, büyük kitleleri cezbederek başarılı bir organizasyona imza attıklarını belirtti.

EYOF BÜYÜK BİR ŞANSTI

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin Erzurum için büyük bir şans olduğunun önemle altını çizen Dekan Gürbüz, “EYOF bildiğiniz gibi büyük bir şanstı. 2011’den sonra Erzurum, üniversiteler arası önemli bir festivale ve spor yarışlarına ev sahipliği yaptı. EYOF’la birlikte Erzurum çok güzel bir şekilde tanıtıldı ve olimpik bir şehir olduğunu tüm dünyaya göstermiş oldu” dedi.

“BU DA BİR BAŞARIDIR”

EYOF 2017’de Türkiye’yi temsil eden sporcuların Avrupa’ya binaen daha genç ve tecrübesiz olduklarına değinen Dekan Gürbüz, asıl amacın madalya olmadığına ve yeni başlangıçlar adına bunun büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

Başarı yolunda sporcuları destekleyen ve yanlarında olduklarını belirten Dekan Gürbüz, “Bizim sporcularımız Avrupa’ya göre daha genç ve daha tecrübesiz. Bu işe daha yeni başladılar. Yeni başlangıçlarda bir başarıdır. Avrupa’dan gelen sporculara baktığımda daha çocukken eğitildiklerini görebiliyorum. 3 yaşındaki çocuğun bile golf oynadığını izledim hatta geçenlerde. Tüm madalyaları biz alalım diye bir şey yok bana göre.  Yanılmıyorsam bir bronz ve bir gümüş madalya elde ettik bu yarışlarda. Bana göre buda bizim için bir başarıdır. Kendimizi onlarla kıyaslayacak olursak onlar 50 sene evvel bu işe başlamışlar, hatta daha fazladır spor geçmişleri. Biz daha yeni başladık o yüzden bunu bir başarı olarak görüyorum. Buda bir gelişmedir.  Başarıya giden bir yolda olduğumuzun kanısındayım. Bizlerde bu aşamada gençleri destekleyeceğiz, güçlendireceğiz. Gerekirse her konuda yatırımlar yapılacak ve sporcularımız eğitilecek, daha nitelikli hale getirilecek” ifadelerine yer verdi.

“EN BÜYÜK ADAY ERZURUM”

Gençlerden umutlu olduğunu ifade eden Dekan Gürbüz, böyle bir organizasyonda aday olacak en büyük şehrin yine Erzurum olacağının kaydını düştü.

Olimpik şehirler arasına adını yazdıran Erzurum’un bu anlamda bir gurur olduğunu vurgulayan Dekan Gürbüz, “ Ben bu konuda ümitliyim. Gençlerimizden, geleceğimizden umutluyum. Tesisleşmede Erzurum bir numara. Özellikle Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri. Böyle güzel tesislere sahip olmamız ve bu işin Erzurum’da gerçekleştirilmiş olması bizim için büyük gurur. İnanıyorum ki EYOF bir daha Erzurum’da gerçekleşirse daha büyük başarılara imza atacağız. Böyle bir organizasyonda yine en büyük aday şehir Erzurum’dur. Bu bizim için bir hazırlıktı. Erzurum’da yapılmasa dahi, nerede olursa olsun Türkiye bizim, Erzurum bizim. Olimpik şehirler arasında Erzurum’un da adının olması, bizim için gururdur.  Aynı zamanda adımızı dünya olimpik tarihine yazdırması bakımından da büyük bir çalışmadır. Bu açıdan çok önemli” diye konuştu.

MİSAFİRLERE ÖZEL STANT

EYOF 2017’nin gözdesi olan EYOF Sokağı’nın ilgi odağı olması ve her kesimden beğeni toplamasına dikkat çeken Dekan Gürbüz, “ Erzurum Sokağımız vardı bildiğiniz gibi Turizm Fakültesi olarak. Üniversitemiz bu görevi bize vermişti. Güzel sanatlar fakültesinin çok güzel çalışmaları, girişimleri oldu orada.  Halkla beraber sokağımızı gezerken çok güzel tepkiler aldık, hayranlıkla izledik adeta. Hanlarıyla, hamamlarıyla, camileriyle tam bir Erzurum Sokağı herkesi fazlasıyla cezbetti.  Gelen misafirleri ağırlama noktasında özel bir standımız vardı, yiyecek ve içeceklerimizle birlikte. Aynı zamanda rektörlüğü de misafir ettik, gayet güzel bir şekilde karşıladık. 7 gün boyunca güzel hizmetlere imza attık” ifadelerine yer verdi.

“BİZ BU İŞİN ÖNCÜSÜ OLMAK İSTİYORUZ”

Şehir içi ve şehir dışından gelen misafirlerin tanıtım noktasında büyük katkı sağladığına değinen Dekan Gürbüz, Atatürk Üniversitesi Turizm Oteli bünyesinde yapılan çalışmalarla bu tür organizasyonlarda bu işin öncüsü olmak istediklerini belirtti.

Tanıtım noktasında EYOF’un, Erzurum’a büyük katkı sağladığını belirten Dekan Gürbüz, “ Dışardan gelen misafirlerin elbette büyük bir katkısı oldu bizlere. Özellikle tanıtım noktasında. Eyof sokağıyla akıllarda unutulmayacak bir iz bıraktığımızı düşünüyorum.  Burada Turizm Fakültesi uygulama otelimiz var bildiğiniz gibi. Daha önceden hastaneye aitti fakat biz burayı yeni aldık. Burada aktif bir şekilde sporcularımızla hazırlıklarımızı sürdürdük. Onlara yardımcı olarak burada faaliyetlerimizi yürüttük. Sporcularımız ve tanıtım noktasında EYOF’un kendi bütçesiyle büyük bir gelişimi vardı zaten.  Otelimizle birlikte faaliyetler yürüterek bu işin öncüsü olmak istiyoruz. Burada hizmetlerimizi yürüterek daha başarılı, Erzurum’a değer katan, Erzurum’u daha iyi tanıtan sporcular yetiştirmeyi umut ediyoruz. Turizm fakültesi olarak spor adına yapılan her faaliyetin içinde bulunmak isteriz. İmkânları en güzel şekilde değerlendireceğiz” diye konuştu.

“ALNIMIZIN AKIYLA ÜSTESİNDEN GELDİK”

Ülkenin zorlu bir süreç içerisinde olmasına rağmen böyle bir organizasyonu alnını akıyla atlatmasına değinen Dekan Gürbüz,  ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlayarak misafir ettiklerini, organizasyonu en güzel şekilde tamamladıklarını aktardı.

“UFAK TEFEK EKSİKLİKLER DE VARDI ELBETTE”

Tanıtım noktasındaki eksikliklerin görmezden gelinemeyeceğini de dile getiren Gürbüz, “Tanıtım noktasında daha iyi olabilirdik elbette. Halk çok fazla katılamadı. Bu noktada eksiklikler vardı. Bir başka nokta da, böylesine büyük bir organizasyon Erzurum üzerinden bir kaosa yol açılabilirdi. Güvenlik güçlerimizde bir stres mevcuttu. Ama şükür ki alnımızın akıyla misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayarak yolcu ettik. Organizasyona en güzel şekilde ev sahipliği yaptık. Erzurum’u tanıtma noktasında gençlerimizden umutluyuz.  Bu organizasyon gelecekte yapacaklarımızın güzel bir teminatıdır” ifadelerini kullandı.

 
Eğitimcilerden Müfredat Değişimine olumlu tepki
 
Yoğun sis kazalara yol açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den İslam Alimi Yunus Kaya’ya vefa
Milletvekili Aydemir, 27 şubat 2015’te hakka vuslata eren Erzurum Ulemasından ...
Milletvekili Aydemir’den referandum değerlendirmesi
TBMM Genel Kurulunda konuşan Milletvekili Aydemir, Bölücü terör örgütünün ...
Öz: "Kurulan tezgahları tek tek bozuyoruz"
25 Şubat tarihinde Genel Merkezi'nde yapılacak törenle referandum çalışmalarına ...
 
Aydemir, “Değişikliklerin merkezinde millet var”
 AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ESAV Ankara Erzurumlular ...
EYOF Sokağı öğrencilerin ilgi odağı oldu
Atatürk Üniversitesi Kampüsü’nde yapılan Buzdan EYOF Sokağı yoğun ilgi görüyor
MÜSİAD üyeleri dost meclisinde buluştu
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi üyeleri, ...
 
Büyükşehir Belediyesine Kamusal Alan Ödülü
Süs Bitkisi ve Peyzaj Mimarlığı sektörünün prestijli ödülü olan 'Plant ...
'İzlediğim en iyi EYOF organizasyonuydu'
2017 Avrupa Kış Olimpik Oyunları (EYOF) için Erzurum’a gelen Saraybosna ...
Büyükşehirde Muhtarlar Buluşması
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, muhtarlarla istişare toplantılarını sürdürüyor
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva