ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
353 gıda işletmesi denetlendi
353 gıda işletmesi denetlendi
Kars karayolunda kaza: 2 yaralı
Kars karayolunda kaza: 2 yaralı
KUDAKA'dan Çat çevre projesine destek
KUDAKA'dan Çat çevre projesine destek
Türkiye FAO Konseyi üyeliğine seçildi
Türkiye FAO Konseyi üyeliğine seçildi
Gökyüzünde istikrar
Gökyüzünde istikrar

Zülküf Usanmaz

Tam Bir Haçlı Hareketiydi-1-
25 Temmuz 2010 Pazar

Bundan 15 yıl önce, Bosna-Hersek’te 3 yıl süren savaşta 100 binden fazla insan ölmüştü. Boşnakların Oturdukları birçok yerleşim biriminde tam bir "Soykırım " yaşanmıştı. Bunlardan birisi de Srebrenista'ydı. Nüfusu 10bin civarındayken savaştan dolayı gelen göçmenlerle birlikte nüfusu 60 bine ulaşmıştı. Ancak BM barış gücü askerlerinin kendilerini koruyamayacağı anlaşılınca, masum halk daha güvenli bölgelere kaçmak suretiyle dağlara, ormanlara dağılmaya başladılar. Sırplar da takibata geçerek bu masum insanları avladığı yerde topluca imha etmeye başladı.Dolayısıyla her yerde toplu mezarlara rastlandı.Henüz ortaya çıkarılamayan mezarlar bile var deniyor..

BU YIL... TV. KANALIMIZIN GAFI

Olaylardan 15 yıl sonra yanı bu yıl anma törenlerinde DNA testiyle kimliği belirlenmiş 775 kişinin kemikleri tabutlara konularak yeniden defin işlemine tabi tutuldular. Geçen hafta bunların topluca cenaze namazları kılındı. Haberini izlediğimiz ulusal kanallarımızdan birisi bu cenaze namazını gösterime koyarken, yine o bölgeden fakat normal günlük bir namazdan görüntü almıştı. Çünkü cemaatle kılınan bu namazda insanlar secdeye kapanıyor, rükûa varıyorlardı. Halbuki cenaze namazında bunlar olmazdı.. Haberi hazırlayan kişinin ya namaz hakkındaki cahilliği sergilenmişti ya da iş tamamen bir ihmal sonucuydu.

HAÇLI SEFERİ GİBİ..

Balkanlardaki bu katliam, başlı başına bir haçlı zihniyetiydi. Tıpkı Kudüs'te Hz. Ömer camiine sığınan 10 bin müslümanın haçlılar tarafından kılıçtan girilmesi gibiydi. Vatikan'daki papaya özel ulakla gönderdiği haberde " Müjdeler olsun ki Süleyman'ın mabedinde atlarımız topuklarına kadar Müslüman'ın kanına batarak ilerlemektedir " diyen haçlı orduların komutanıyla 21.yüzyılda Bosna'da-Srebrenitza'da insanları toplu halde öldürüp iş makineleriyle açtıkları çukurlara doldurtan Ratko Mlaviç ile Radovan Karaçici arasında ne fark vardır.?

Çağ, zaman ve yer hiç bir şey değiştirmemişti.

O günkü gözü dönmüş ve masum insanları öldürerek su gibi kan akıtanla bugünkü aynı vahşeti marifet sanan hasta ruhlar ve kafalar aynıydı.

Bu vahşeti unutmamak için her yıl anma törenleri yapılıyor. Bu yılki törende Türkiye, ilk kez Başbakan seviyesinde yer aldı. Olaylar geniş bir açıklama ile Sayın Başbakanımızın konuşmasına yansıdı. Başbakanımız, Türkiye'nin dünya siyasetinde olan ağırlığını dile getirdi. Bu olayların cereyan ettiği dönemde dünyanın ve dünyadaki barıştan yana teşkilatlarının suskunluğunu eleştirdi. Kısaca konuşmasında bu vahşetle ilgili bütün taşları yerine koydu. Gurur duyduk; sağ olsunlar, Varolsunlar

İŞİN UNUTULMAYAN ACI TARAFLARI

Törenler her yıl Srebrenitza'da yapılıyor. Çünkü bu şehrin bir özelliği vardı. 10 bin nüfuslu bu şehirde Boşnak erkeklerle 14 yaş üstü bütün çocuklar Sırp komutan Ratko Mlaviç'ın talimatıyla toplu halde öldürülmüştü. İşin daha da acı tarafı Barış gücü Hollandalı birliklere sığınan Boşnaklar da bunların ellinden alınarak toplu halde öldürülmüşlerdi. Bu da Hollandalı birliklerin veya Avrupa'nın asaletini ortaya koyuyordu.

Üstelik bu hadisler Avrupa'nın gözü önünde cereyan ediyordu. Kimse vahşete karşı kılını kıpırdatmıyordu. Sadece Birleşmiş Milletler Teşkilatı ile Lahey Adalet Divanı vahşeti "Soykırım " olarak kabul etmiş, bunu gerçekleştiren Radovan Karaçici ile Ratko Mlaviç gibi insan kasaplarını suçlu ilan etmişlerdi. Aradan15 yıl geçmiş olduğu halde, Ratko Mlaviç'ın yakalanmamış olması,alınan kararların baypas edildiğini gösteriyor.. Sırpların şu davranışı da zaten bunu teyit ediyor: Anma törenlerinin düzenlendiği geçen hafta da eş zamanlı olarak Sırp Demokratik Partisi Başkanı ve savaş suçunu işlemekten sanık momcilo Karayisniki ile Radovan Karaçici'ye yaptıkları katliamlardan dolayı nişan verilmesi sizce de dikkat çekmiyor mu?

NOT:Haftaya olan yazımızda,kim olursa olsun sığınanları düşmanlarına teslim edilmemesi hususunda bizden örnekler ile bundan 30 yıl önce bir devlet büyüğümüzün İslam alemindeki devletlerin başına geleceklere tedbiren söyledikleri hususlara vurgular yapılacak

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva