ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaylaözü'nde 5 ev, 2 ahır ve 2 samanlık yandı
Yaylaözü'nde 5 ev, 2 ahır ve 2 samanlık yandı
İspir'de temmuz ayında kar sürprizi
İspir'de temmuz ayında kar sürprizi
Demirci gözyaşlarıyla uğurlandı
Demirci gözyaşlarıyla uğurlandı
Aydın'dan AGİT sunumu
Aydın'dan AGİT sunumu
Çiftçi'den Oltu Taş ocakları değerlendirmesi
Çiftçi'den Oltu Taş ocakları değerlendirmesi

Zülküf Usanmaz

Müslüman Nüfus, İngilizleri Fena Halde Düşündürüyor ( 2 )
20 Mart 2011 Pazar

Yazan: Şems Banyas
Tarih : 31 ocak 2011
Çeviren: Zülküf USANMAZ
Örtünmek, Avrupa kıtasında bir virüs gibi bulaşıyor… 4 yaşındaki çocuklar bile peçe takmış hale geldiler..!
                                                                                                  Yasemin Ali Bahayi-Londra
 
Geçen hafta yayınlanan yazımızda, önümüzdeki 20 yıl içinde İngiltere’de Müslüman nüfusun 5.5 milyon kişi olacağını belirtmiş, nüfus artışının nedenleri ile dünya nüfusu ve bunun içinde olan Müslüman nüfus oranı üzerinde durmuş, batı siyaseti ile medyasının Müslüman nüfusun artışı hususunda duydukları endişelerini dile getirmiştik… Şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz.
                                    NÜFUS ARTIŞI KORKUTUYOR
 Bu konuda Adrian Michael’in hazırladığı bir rapor var. Bu raporda “ İngiltere ve Avrupa Birliği Ülkeleri Müslüman nüfusun artışını görmemezlikten geliyorlar. Onlar gelecekte Avrupa kıtasının simaen değişeceğini dikkate almıyorlar.” Şeklinde dile getiriliyor.
Raporda belirtildiğine göre 2008 yılında toplam Birlik ülkesi devletlerin genel nüfusları içinde Müslüman nüfusun oranı, sadece yüzde 5 oranındaydı. Ama 2050 yılında bu oranın yüzde 20’ye yükseleceği bekleniyor.
İslam ülkelerinden gelen göçmenler ve Avrupalıların doğum oranlarının çok düşük olması dikkate alındığında, bu beklenti bütünüyle gerçeği yansıtıyor. Örneğin 2007’de İspanya’da yabancıların doğum oranı yüzde 13,4 olmuştur. Oysa bu oran 1998’de yüzde 3,2 civarındaydı. Bu da yakın gelecekte Hıristiyan ülkelerin Müslüman ülkelere dönüşeceği korkusuna dikkat çekiliyor.
                              MÜSLÜMAN İSİMLERİ YAYGINLAŞIYOR
Diğer tarafta Avrupa ülkelerinde yaygınlaşmaya başlayan Müslüman isimlerine raporda ayrıca yer veriliyor. Örneğin şu anda Brüksel’de en çok tercih edilen isimler arasında Muhammet, Âdem, Riyan, Eyüp, Mehdi, Hamza gibi isimler yer alıyor.
                                 İNGİLTERE VE ALMANYA
Uzmanların açıkladıklarına göre Birlik ülkeleri arasında İngiltere’nin toplam nüfusu 77 milyon olarak beklendiği 2060 yılından sonra İslam Dini ile en çok temasa gelecek ülke ve İslam Dini’ne en eğilimli ülke yine İngiltere’nin olacağı bekleniyor. Hatta 2026 yılına kadar bile ” Beyaz Azınlık” dedikleri Müslümanlar varlığını ortaya koyabilecek duruma gelmiş olacakları ifade ediliyor..
Avrupa Birliği ülkeleri arasında en büyük ülke olan Almanya’nın 82 milyon nüfusu içinde Müslüman nüfus, 3 milyon civarındadır. Bütün Avrupa Birliği ülkelerindeki toplam Müslüman nüfus ise, 27 milyon..
                           ORTAK GÖRÜŞ- SINIRLANDIRMA..
Avrupa Birliği Komisyonu yetkilisi Jerome Wignon, İslam ülkelerinden gelen resmi sığınmacıların nüfusunu kontrol altında tutmak ve onlar henüz küçük bir kitleyken Avrupa toplumlarından büyük bir halka haline gelmeden sayısını sınırlandırmak gerektiğine dikkat çekiyor
                                DEMOGRAFİK İSLAM BOMBASI
Sunday Telegraf gazetesi bu raporu hazırlayanları suçlayarak, gün be gün yayılan ve büyüyen Birlik üyesi ülkelerin genel nüfusu içindeki Müslüman nüfus için “ Demografik İslam bombası “ demektedir. Buna derhal sınırlandırmalar getirmek lazım..Ayrıca Birlik ülkeleriyle göçmenlerin uyum sağlayamadıkları hususları açıkça ortaya koymak gerekir.Raporda entegrasyon problemleri hususunda yeterli dikkat çekilmemiş ve uyarılarda bulunulmamıştır. Bu yüzden rapor başarısız bulunmuştur.
Görünen o ki önümüzdeki yıllarda toplumsal huzursuzlukların çıkması ve korkuların önündeki kapıların açılması beklenen şeyler olacaktır. Ancak gazetede yer alan bazı görüşlere göre İslam ülkeleri arasında radikal düşüncelerin bu süreçte kayıp olabileceği beklentileri de mevcuttur.
                                                                                                                  (devam edecek)
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva