ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çoşğun Ailesi yasta
Çoşğun Ailesi yasta
Çiftçi'den Köprüköy ziyareti
Çiftçi'den Köprüköy ziyareti
Jandarmada 186. kuruluş yıldönümü coşkusu
Jandarmada 186. kuruluş yıldönümü coşkusu
Netenyahu’ya bilimsel tepki
Netenyahu’ya bilimsel tepki
Şehit babaları ve gazilere vefa
Şehit babaları ve gazilere vefa

Ahmet Göksan

Kazanın Kaynayanı
10 Ocak 2020 Cuma

“Memleketin sivil bir harbe doğru sürüklenmekte olduğu bu günlerde, Türk vatandaşlarımızı soğukkanlı olmaya davet etmeyi bir vazife biliriz. Fakat vakur bir milletin çocukları olan bizlerin, hükümet tarafından durmaksızın tedhişçilerin insafına bırakılmasına, ne kadar tahammül edeceğimizi bilmiyoruz. Hükümete soruyoruz. Memlekette asayişi idame ettirip masum halkı koruyacak tedbirleri alacak bir durumda mı, değil mi? Bildirsin, biz de ona göre tedbir almak zorundayız.” 1955 Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

 

                Yeni bir yıla girerken genellikle iyi niyet beklentisi yaygındır. Buna karşın 2020 yılına girerken istenen dileklerin adeta çöpe atıldığına tanık oluyoruz. İran ile Amerika’nın en önde gideni Bay Trump hepimizle dalga geçercesine Irak’ta çağrılı olarak bulunan İranlı generali düzenlediği saldırı sonrasında katletti. Bu olay sonrasında iki ülke arasında yaşanan gerilimin genel bir çatışmanın yaşanacağı beklentisi yaygın bir kanı idi. Bu satırların yazıldığı sırada gerginliğin ateşi düşüyordu.

Bölgede yaşanan sıkıntıları fırsata çevirmek için pusuda beklediği anlaşılan Mendil büyüklüğündeki ülkenin yedeğine takılan bazı ülkeler, bölgede buldukları doğalgazın Avrupa’ya taşınabilmesi için anlaşma imzaladıklarını açıkladılar. Hazırladıkları proje için gereken parayı bulma konusunda sıkıntıları olduğunu açıklıyorlardı. Kendilerine önerimiz Pazar günleri eğer Kiliseye gidiyorlarsa mendil açarak gerekli parayı uzun soluklu da olsa toplayacaklarına inanıyoruz.

Nisan 2020 ayında yeni Cumhurbaşkanını seçmeye hazırlanıyoruz. Kim veya kimlerin aday olacağını kıyısından köşesinden öğrenmeye başlamış bulunuyoruz. Her kim seçilecekse ülkemiz için güzel çalışmalar yapmasını bekliyoruz. Önümüzdeki aylarda çalışmalarına ilişkin bilgileri de hep birlikte öğrenmiş olacağız.

Genel içerisinde beklentimiz dağınık olan yapımızı nasıl ve ne şekilde  çalışmalar yaparak düzeleceğine açıklık getirilmesini istiyor ve bekliyoruz. Yaşadığımız siyasi gelişmeleri ileriye nasıl taşıyacağımız konusundaki açıklamalarının izleyicisi olacağız. Son olarak Crans Montana’daki görüşmeler sırasında Bay Nikos Anastasiyadis’in görüşme masasını teklemeyerek terk etmesini bile tam olarak anlatamadığımızı söyleyebiliriz. Kaldı ki bu eylemine BM Genel Yazmanı Bay Antonio Guterres’inde tanık olduğu biliniyor. Bu nedenle siyasetçilere yaşamsal önemde görevler düştüğünün bilinmesini istiyoruz.

Bu nedenle bütün siyasetçilerin bir araya gelerek siyasi yönelimlerini bir köşeye bırakarak yaşamakta olduğumuz dışlanmışlığın nasıl çözülmesi gerektiği konusunda proje üretmeleri gibi bir sorumluluklarının olduğunun bilinmesi gerekiyor…  Aksi halde şu anda yaşamakta olduğumuz açmazı bizlerin sonsuza dek yaşamamıza izin verilmeyeceğinin de bilinmesini istiyoruz. Çaba harcamadan hiç kimsenin bir başkasına hak vermediği biliniyor. Gerekli çalışmaları yapmayanları tarih uygun gördüğü şekilde değerlendirecektir.

Bu nedenle yeni yılda ilerlemeye başladığımız günlerde ULUSAL KONSEYİ kurmak için çaba göstermemiz gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva