ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Başbağlar Şehitleri dualarla anıldı
 Başbağlar Şehitleri dualarla anıldı
Başbağlar katliamının izleri müzede sergileniyor
Başbağlar katliamının izleri müzede sergileniyor
Türk Dünyası Dede Korkut anısına yarıştı
Türk Dünyası Dede Korkut anısına yarıştı
Kerbela şehitleri anıldı
Kerbela şehitleri anıldı
344 kilo metamfetamin ele geçirildi
344 kilo metamfetamin ele geçirildi

Zülküf Usanmaz

Fosforlu Gazze -1-
17 Ocak 2010 Pazar

Geçen yıl 22 gün süren İsrail Filistin savaşında bütün dünya, birbuçuk milyon Filistin'in yaşadığı Gazze kentine kilitlendi. Savaşa, İsrail'in kent üzerine attığı fosfor bombası damgasını vurdu.Geçen yıl bu zamanlar savaş devam ederken bütün dünyanın gözü yine Gazze'deydi. .. Tam 1300 Filistinli öldürülmüş, 4.500 Filistinli yaralanmıştı. Yasak olmasına rağmen İsrail, fosfor bombasını kullanmıştı. Bombayı kimisi, neon ışıklarıyla donanmış gece manzarası olarak gördü..

Kimisi, şenliğe renk katmak için atılan havai fişek gösterisi gibi temaşa etti.

Kimisi, Müslüman'ın başına süzülen ölüm ışıkları olarak görebildi.

Kimisi, insanlık adına bir trajedi olarak gördü. Fosforlu bir kıyımve katliam olarak değerlendirdi.

Kimisi de gazze'de yağan ölüm ışıkları altında can verdi.Ama en ilginci Gazze kenti, bu fosfor bombalarıyla tanındı.

YİNE GAZZE

Geçen hafta dünya kamuoyunun gözü yine Gazze'deydi. Herkes nefesini tutmuş bekliyordu.Gönderilen yardımlar yerine ulaşacak mı diye..Çünkü, İsrail'in ekonomik ablukası altında bulunan Filistin halkına ulaştırılmak üzere toplam 17 ülkeden yola çıkarılan ve toplam 550kişinin idare ettiği 200 araçlık insanı yardım konvoyunun Gazze'ye ulaşması, Mısır'ın engeline takılmıştı..Gazze'liye saldıran düşmanı İsrail'di. Gelen yardımı engelleyen ise soydaşı ve dindaşı Mısır...Çıkın bu garabetin içinden çıkabiliyorsanız..! Ama ne sayarsınız sayın.. Dostun attığı gül, bazen düşman güllesinden insana daha ağır gelir.

KONVOYUYA ENGELLEME

Yardım konvoyu önce Akabe limanı üzerinden Gazze'ye geçiş yapmak istedi. Mısır buna izin vermedi. Bu sefer El Ariş Limanı üzerinden geçmeyi denediler. Buradan da Mısır hükümeti izin vermeyince, yardım konvoyundaki kişilerle Mısır polisi arasında arbedeler yaşandı. Her iki taraftan yaralananlar oldu. Tutuklamalar yapıldı. Sonunda geçiş sağlanarak yardımlar Gazze'ye ulaştı. Sorun yine Türk Dışişleri Bakanımızın devreye girmesiyle çözüme kavuştu. Ayrıca 5'ı Milletvekili olmak üzere 20 kişilik Türk gurubu da Mısır'ın Refah Sınır kapısından geçerek Gazze'ye vardılar. Bu arada İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Durmuş Aydın da, "Filistin'e Yol Açık"konvoyuna yapılan taşlı saldırıdan dolayı Mısır'ı eleştirdi.

HAMAS'IN TEPKİSİ ÇOK ANLAMLIYDI

Mısır, yıllar önce İsrail'le çarpıştı. Başa çıkamayınca o gün bugündür barış yollarını arar. Ancak Ortadoğu barışı için geliştirdiği politikalar, çoğunlukla ABD ve İsrail'den yana gözükmesine yol açıyor.Mısır'ın bu duruşu ise başta Filistin'e ve bütün dünyaya güven vermiyor. Hele kendisiyle Gazze arasında aşılmaz duvar çekmek için inşaata başlaması iyice mide bulandırıyor.Hamas Milletvekillerinden El Masri yaptığı konuşmada, İsrail'i tanımak üzere kendilerine yapılan bu tür baskıları kabul etmediklerine ifade etti. Mısır ile Gazze Şeridi arasına inşa edilmeye başlanan duvarı eleştirdi.El Masri,-Berlin Duvarı, komünizm ile kapitalizmi birbirinden ayırmak için yapılmıştı,- İrlanda'daki duvar, Katolik ve Protestanları ayırmak için örülmüştü.-Batı Şeria'da Yahudileri ve Filistinlileri ayırmak için duvar yapıldı.Peki, Mısır ile Gazze arasında yapımına başlanan duvarın anlamı ne ?-Biz Yahudi değiliz,- Biz Protestan veya Katolik değiliz,- Biz komünist veya kapitalist de değiliz.-Biz de Arabız onlar da Arap,-Biz de Müslüman'ız onlar da Müslüman.O halde aramıza neden duvar örüyorlar?Aklımıza gelen tek cevap var; Amerikan'ın ve İsrail'in baskıları yüzünden..Bu konuda İHH'nin Gazze'deki temsilcisi Mehmet Kaya da Gazze Şeridi'neen büyük ambargo İsrail'den değil, kardeş olarak bildiğimiz Mısır'dan geldiğini savundu.

( Devamı Haftaya )

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva