Seçilen kişi Belediye başkanıysa, halkın verdiği oyla Belediye başkanı seçilmiştir. Halk ona şunları söylemek istemiştir;-Şehrimizi temiz tutacaksın, sokak ve caddelerini asfaltlayacaksın,kaldırım ve yaya geçitlerini karo ve bordor taşlarıyla kaplayacaksın, şehrin imarını gerçekleştireceksin, yeşil alanlarını açıp kenti yaşanır hale getireceksin, esnafı denetleyip temiz ve sağlıklı mal ve malzemenin halkın hizmetine sunulmasını sağlayacaksın..
Yanı halkın rahatlığı, sağlığı ve güvenliği için şehre sahip olacaksın...Gibi taahhütler karşılığında oy vermiştir.
Şimdi Allah için söyleyin..
Halkın bu taahhütlerini tam olarak yapan bir belediye başkanını bilir misiniz?
ŞEHRİMİZİN PROBLEMLERİ VAR
Mazbatasını cebine koyan siyasi, genellikle kendi keyfinin istikametine göre yol almaya başlar. Erzurum'un problemleri varmış,Erzurum'un menfaatlerine ilişkin talep ve istekler orta yerde kalmış kimin umurunda...! Herkes biliyor ki, Erzurum son 30 yılda hızla geri gidiyor,eğitimde,ticarette,ekonomide ve sanayide durmadan irtifa kayıp ediyor..Öyle ki yıldan yıla biraz daha geriye gidiyor. Üstelik bu tarzdaki kötü gidişatı bir türlü durdurulamıyor ve daha da önemlisi bu kötü gidişat,ciddi anlamda çare arama mevkiinde olan siyasetçiyi rahatsız ettiği görülmüyor..
İLGİNÇ BİR MUKAYESE
Erzurum'da aktif faaliyet gösteren bir vakfımız, bundan birkaç yıl önce güzel bir tespit yapmıştı: Arazide çalışmasını yapan yatırımcı kuruluşlarımızdan Devlet Su İşleri için Samsun ile eşdeğer vilayet olan Erzurum'u karşılaştırmıştı. Samsun'un yüzölçümü 30 bin km2 olup ve Samsun Dsi'de toplam çalışan sayısı 3 bin kişiymiş..Buna mukabil Erzurum'un yüzölçümü 48 binkm2.. Ve DSİ' de toplam çalışan sayısı 1.200 kişi...Aradaki fark 3600kişi..Sadece yatırımcı kuruluşlardan DSİ' ye 3600 kişi işsiz alınsa ve Samsun'un seviyesine çıkarılsa Erzurum'da işsiz kimse kalır mıydı? Ya DSİ gibi birkaç yatırımcı kuruluş daha devreye konulsa şehirde okulunu okumuş,askerliğini yapmış,çoluk çocuğa karışmış tek bir işsiz kalacak mıydı? Siyasetçilerimize denilse ki samsun'a göre Erzurum'a da 3600 kişiyi daha işe alalım..-Olur mu efendim, o zaman devlet,batar..-Yahu kardeşim, devlet başka yerlerde batmaz da Erzurum'a sıra gelende mi batar..
ÖNEMLİ İKİ TESPİT..
2000'li yıllardı..Atıl durumunda veya çok küçük kapasiteyle çalışabilen yaklaşık 45 adet sanayi tesisi vardı bölgemizde.. Bu tesisler sağlanamayan cüzi miktardaki krediler yüzünde ya tamamen faaliyetleri durmuştu veya çok düşük kapasiteyle çalışıyorlardı. Eğer o zamanlar istenen krediler sağlansaydı ve bu tesisler tam kapasiteyle çalışabilseydiler tam 5 bin kişi çalışma imkânına kavuşacaktı. Olmadı.
Kevgirli köyü çevresinde 17 adet otel zincirinden oluşan " Konaklı Tesisleri " vardı. Aradan 10 yıl geçmiş olduğu halde,hala tamamlanabilmiş değil..Bu alanda oteller yapılmış olsaydı ve oteller turizme açılmış olsaydı 6 bin kişi de burada istihdam imkanını bulacaktı..Bu da olmadı..
Şimdi verdiğimiz örneklerde ki iş kapasitelerini alt alta yazıp toplayalım. Ve buralara tam 14600 kişiyi yerleştirelim.O zaman Bölgemizde tek bir işsiz insan kalır mıydı?..Kalmazdı. Niçin olmadı? Çünkü ilgilenmedik,çalışmadık, başaramadık..Başka bir bölgemizde olsaydı olur muydu, şahsi kanaatimce bal gibi olurdu. O zaman bu vebalı kime yükleyeceğiz?-Tabii ki sorumluluk konumunda olanlara,-Devlete muhatap bulunanlara,-Halkın oyuyla seçilip emanetini sırtına alarak Ankara yolu tutanlara..
Buna itirazları mı var?
O zaman vebal yükleyeceğimiz adresi onlar göstermeliler..! ( Devamı Haftaya )