ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum için gönül birliği
Erzurum için gönül birliği
Erzurum Valiliği açıklama yaptı
Erzurum Valiliği açıklama yaptı
Haziran ayı TÜFE en'leri açıklandı
Haziran ayı TÜFE en'leri açıklandı
Pilotun son paylaşımı
Pilotun son paylaşımı
'Erzurum için kıvanç kaynağı'
'Erzurum için kıvanç kaynağı'

Zülküf Usanmaz

Bir Bu Eksikti..Çıplaklık
17 Aralık 2012 Pazartesi

Hz. Âdem ile eşi Hz. Havva Cennetten atılmadan önce, kendilerine yemesi yasaklanan yiyecekten yeyince çıplak hale geldiler ve ağaç yapraklarını örtü yaptılar.
Kur’an-ı Kerim’de geçen bu hadiseyi yazıma zemin döşemesi yapmam doğru değil ama dikkatlerinizi çıplaklığın geçmişine çekmek istedim. Örtünme ve açıklık olayının Cennette kadar hatta insanlık atası ve ilk peygamber ile eşine kadar uzandığını ve yaşandığını görmüş oluruz.
Süleymaniye Vakfı’nın araştırmalarına göre İslamiyet’ten önce Araplarda örtünme âdeti yoktu. Kadınlar erkeklerden sakınmaz, başörtülerini enselerine bağlar, boyun kısmı ile ön yakaları geniş bir şekilde açık olurdu. Dolaysıyla erkekler açık kadınları rahatsız ettikleri devamlı şikâyet konusuydu. Toplumu derinden rahatsız eden bu husus, Medine’de daha yaygındı. Belki de bu yüzden Kur’an-ı Kerim’in örtünmeyle ilgili nazil olan Ahzap ve Nur sureleri Medine’de nazil olmuş... Ahzap suresin 59.ayetinde;
İLAHİ EMİR..
“Ey Peygamber; eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, cilbablarını( geniş ve büyük başörtüsü ) üzerlerine sıkıca örtünsünler. Böylesi onların (iffetli olarak) tanınmaları ve rahatsız edilmemeleri için daha elverişlidir.”
Nur suresinde ise;
“Mümin erkeklere söyle, gözlerini önlerine indirsinler ve avret yerlerini korusunlar….” (Nur 24/30)
“Mümin kadınlara da söyle, gözlerini önlerine indirsinler ve avret yerlerini korusunlar….” (Nur 24/31)
NÜDİZM
  Açıkça görüyoruz ki dini kurallar, toplumların örf ve adetleri, hukuk ölçüleri, ahlak sistemleri insanlığın rahat ve huzuru için kadınları örtünmeye yöneltmiştir. Bugün dünyada yaşayan 7 milyar insan dini, ırkı ne olursa olsun ve dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın anadan üryan yanı çırılçıplak yaşamıyor. 
Çok küçük bir grup 19.yüz yılın başında sırf gerçekçilik adına “ Nüdizm “ diye bir akım geliştirirler. Akımın temel felsefesi ise şöyledir: insan doğarken elbiseyle doğmuyor, çıplak olarak doğuyor. O halde hayat yolunu da doğuştaki çıplaklığına bağlı olarak devam etmesi gerekiyor şeklinde..
ÇIPLAKLIK YOKSA BİR ARAÇ MI?
Son zamanlarda dünyanın birçok yerinde kadınlar, çıplak politik eylemler yaparak, dikkatleri sosyal sorunlara çekmeye çalışıyorlar. Örneğin; Yenizellanda’da her yaştan erkek kadın 600 kişi çırılçıplak denize girdi.Yine İngiltere’de 299 kişi pilajda bir araya geldi.
  En son olay ise Amerika'nın San Fransisco kentinde Belediye Meclisi toplantısı çıplak protestoya sahne oldu.
  Yapılan toplantının gündeminde kamusal alanlarda çıplak dolaşılmasının yasaklanması vardı. 20 Kasım'da kabul edilen ancak yürürlüğe girmesi için son kez meclis gündemine getirilen kanunun oylaması sırasında izleyiciler arasından bir grup soyunarak protestoya başladı.
Toplantı salonundaki polisler protestoculara müdahale etti. Battaniylerle üzerleri örtülen protestocular gözaltına alındı. Protestoya rağmen kanun yürürlüğe girdi. Kanun çerçevesinde kamusal alanlarda çıplak dolaşılması yasaklandı.
Demek ki örtünme sadece İslamiyet’e ve Müslümanlara has bir kural değil, neredeyse dünya nüfusunun tamamı tarafından benimsenen ve olmazı olmaz olan bir kural..İnsan onuruna ve yüceliğine yaraşan da bu değil mi?

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muaz 19 Aralık 2012 Çarşamba  22:04

sayın hocam;öenmli konularda yazılar yazıyorsunuz.özellikle son dönemde okullarda başörtüsü yasağı konulması konusu çocuklarımızı zor duruma soktu.sadece imam hatip öğrencileri örtünsün diğerleri açık olarak derse gitsin kararı 28 şubatçıların bile hayal edip yapamadığı idi.şimdi meb bakanı okullara örtü yasağı getriererk özgürlükleri kısıtladı.bir dernek yöneticisi olarak görüşlerizi merak diyorum.Bizden saydıklarımız yanlış yaparsa susacakmıyız?

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Gazze Sınavı ve Tarihin Suskun Ortakları
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
İran’dan alınacak ders
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva